*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 375627 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #532 στις: Απριλίου 20, 2011, 08:38:42 pm »
Ο χρόνος αδείας ανατροφής τέκνου λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη σχολική μονάδα τοποθέτησης.
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:20:58 »

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: Απριλίου 20, 2011, 08:57:58 pm »
Η γυναίκα μου προβλέπεται να γεννήσει(πρώτα ο Θεός) το Ιούλιο και επειδή είναι ελεύθερη επαγγελματίας θα πάρω εγώ την άδεια ανατροφής τέκνου(είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός).

Πρέπει να την πάρω αναγκαστικά από 1 Σεπτέμβρη(όπως μου είπε κάποιος συνάδελφος χωρίς να είναι σίγουρος) ή οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος μπορώ να κάνω αίτηση για την άδεια ανατροφής;

(ο συνάδελφος μου είπε πως έχει την εντύπωση πως μέσα στο έτος μπορείς να πάρεις μονο αν γεννήσει εν μέσω της σχολικής χρονιάς η γυναίκα σου)

Παρακαλώ να μου απαντήσει αν κάποιος ξέρει σίγουρα τι συμβαίνει.

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Απριλίου 20, 2011, 09:46:20 pm »
την άδεια ανατροφής μπορείς να την λάβεις οποτεδήποτε μέχρις το παιδί να γίνει 4 ετών. Αυτό βέβαια σημαινει , ότι αν για παράδειγμα το παιδί είναι 3,5 ετών θα μπορείς να λάβεις 6 μήνες άδεια ανατροφής ( δήλαδή όσους υπολοίπονται για να γινει τεσσσάρων.)
από κει και πέρα, πράγματι οι διευθύνσεις - για λόγους εύρυθμης λειτουργίας - καλούν τους εκπ/κούς που επιθυμούν να λάβουν άδεια ανατροφής να το ξεκινήσουν απο την ημέρα του αγιασμου ( όχι απο 1/9) ώστε ουσιαστικά να λείπουν σχεδόν όλο το διδακτικό έτος.
παρόλα αυτά, μπορείς να κάνεις χρήση μειωμένου ωραρίου και μετά να αλλάξεις σε άδεια ανατροφής (το υπόλοιπό της δηλαδή). Αυτό προβλέπεται από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μπορεί να γίνει μόνο μία φορά και για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους.
Σχετικά διάβασε εδώ: εγκύκλιος ΥΠΔ
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Απριλίου 20, 2011, 10:11:42 pm »
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Μια διευκρίνηση. Δηλάδή δεν μπορώ να ζητήσω άδεια από 1 Οκτωβρίου για παράδειγμα ή απλά έτσι είθισται να ξεκινάει η άδεια απο 1 Σεπτέμβρη για την εύρθυμη λειτουργία του σχολείου?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:20:58 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #536 στις: Απριλίου 20, 2011, 10:15:58 pm »
φυσικά και μπορείς να ζητήσεις από 1 Οκτωβρίου. απλά ειθισται να ζητάτε τον Σεπτέμβριο αλλά κανονικά δε μπορουν να σου την αρνηθούν. Πάντως, για να είσαι εντάξει και με την Υπηρεσία, καλό είναι να τους ενημερώσεις απο πριν για τις προθέσεις σου ώστε κι αυτοί να ζητήσουν πιστωση για αναπληρωτή ή να δώσουν υπερωρίες, ή να καλύψουν το λειτουργικό κενό με κάποιον που βρίσκεται στη διάθεση κτλ.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Απριλίου 20, 2011, 11:41:40 pm »
Μια σημαντική διευκρίνιση για το μειωμένο ωράριο: για τους εκπαιδευτικούς ισχύουν οι διατάξεις του ΔΥ Κώδικα, εκτός από τα θέματα που ρυθμίζονται από ειδικές γι' αυτούς διατάξεις, οπότε κατισχύουν αυτές.

Για το μειωμένο ωράριο σύμφωνα με τη ∆2/35758/29-03-2007 ΥΠ.Ε.Π.Θ. :

"6. ∆ιευκρινίζουµε τέλος ότι οι γονείς εκπαιδευτικοί έχουν µειωµένο ωράριο µέχρι το παιδί τους να συµπληρώσει το δεύτερο έτος της ηλικίας του, σύµφωνα µε την ειδική νοµοθετική ρύθµιση που ισχύει γι` αυτούς (παρ. 14, του άρθρου 30 του Ν. 2083/1992, ΦΕΚ 159Α΄/21-9-1992). "

Ν.2083/1992 άρ.30 παρ.14 – ΦΕΚ 159Α
«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μπορεί να καθορίζεται μειωμένο διδακτικό ωράριο για τις μητέρες εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Η μείωση θα ισχύει από την ημέρα γέννησης του τέκνου και εφόσον αυτό βρίσκεται σε ζωή και δεν θα είναι μεγαλύτερη των δύο ωρών εβδομαδιαίως για τα δύο πρώτα χρόνια.»

ΚΥΑ Ι

Αποσυνδεδεμένος Marvel3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: Μαΐου 02, 2011, 12:45:33 pm »
Καλημέρα σας!

Πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο μου(πρωτοβάθμια) 1 Ιουνίου μετά από την εννιάμηνη άδεια ανατροφής.
Θέλω να πάρω αναρρωτική άδεια για τις υπόλοιπες ημέρες.Μπορώ να πάρω χαρτί από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου??Για πόσες μέρες μπορώ να πάρω???Μπορώ να πάρω πάνω από 2-3 φορές αναρρωτική άδεια???Συνεχόμενα??Μπορούν να μου αρνηθούν την άδεια???

Σας ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Μαΐου 02, 2011, 12:53:15 pm »
papaki1984 καλωσήρθες στο φόρουμ. Σε παρακαλώ πριν ξεκινήσεις καινούριο θέμα με κάποια ερώτηση, να κάνεις μία αναζήτηση στα ήδη υπάρχοντα θέματα (με το κουτάκι "Αναζήτηση") γιατί η ερώτησή σου μπορεί να έχει συζητηθεί/απαντηθεί ήδη.

Αποσυνδεδεμένος Marvel3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #540 στις: Μαΐου 02, 2011, 12:55:31 pm »
papaki1984 καλωσήρθες στο φόρουμ. Σε παρακαλώ πριν ξεκινήσεις καινούριο θέμα με κάποια ερώτηση, να κάνεις μία αναζήτηση στα ήδη υπάρχοντα θέματα (με το κουτάκι "Αναζήτηση") γιατί η ερώτησή σου μπορεί να έχει συζητηθεί/απαντηθεί ήδη.

Έχεις δίκιο.Ευχαριστώ!!!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Μαΐου 02, 2011, 01:01:01 pm »
Μπορώ να πάρω χαρτί από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου??Για πόσες μέρες μπορώ να πάρω???Μπορώ να πάρω πάνω από 2-3 φορές αναρρωτική άδεια???Συνεχόμενα??
Επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι νεοδιόριστη, κατ' αρχάς αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (ίντερνετ ή στο σχολείο σου ή στο γραφείο σου) και να διαβάσεις το απόσπασμα που ορίζει τα περί αδειών. Εκεί θα ληθούν αυτές οι απορίες σου. Για την ακριβή διαδικασία υποβολής αίτησης για άδεια, θα πάρεις τηλέφωνο στο γραφείο σου και θα ρωτήσεις τον υπεύθυνο.
Μπορούν να μου αρνηθούν την άδεια???
Ναι. Αλλά δεν το κάνουν γενικά.

Αποσυνδεδεμένος Marvel3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Μαΐου 02, 2011, 01:07:12 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ.Έχω 2 χρόνια που είμαι διορισμένη,απλά δεν έπαιρνα άδειες συνεχόμενες και δεν γνωρίζω την διαδικασία.Οπότε να πάρω να ρωτήσω το γραφείο που υπάγομαι ή τον διευθυντή??Στο γραφείο τι να πω??Την διαδικασία για να μου δώσουν αναρρωτική και πόσες μέρες ακριβώς?

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: Μαΐου 02, 2011, 07:58:51 pm »
10 μέρες κατ έτος δικαιούσαι κανονική άδεια και μπορείς αν χρειαστεί να κάνεις χρήση της. Αναρρωτική 2 μέρες με δική σου υπεύθυνη
 δ
ήλωση. Αυτά μας κάνουν 12 εργάσιμες. Κάνεις μία αίτηση για τις πρώτες 5 ημέρες κανονικής (εργάσιμες 1, 2, 3, 6, 7 Ιουνίου), μετά δεύτερη αίτηση για τις υπόλοιπες 5 (8,9,10, 13, 14 Ιουνίου). Στη συνέχεια με δική σου υπεύθυνη δήλωση παίρνεις 2 ημέρες αναρρωτική 15 και 16 Ιουνίου. Πάει ο μισός μήνας. Καλό είναι βεβαίως να ενημερώσεις πρώτα το Διευθυντή σου ότι πρόκειται να κάνεις χρήση της κανονικής άδειας που δικαιούσαι.
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Μαΐου 08, 2011, 11:16:54 pm »
Συνάδελφοι θέλω να κάνω μια ερώτηση και ας μου απαντήσει αν κάποιος γνωρίζει σίγουρα.

Άδεια ανατροφής πρέπει να πάρεις (αν πχ γεννήσεις ιούνιο) από σεπτέμβρη αναγκαστικά ή μπορείς να την ξεκινήσεις οποτεδήποτε μέσα στο έτος πχ Νοέμβριο;

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Μαΐου 08, 2011, 11:40:35 pm »
Αδεια ανατροφης μπορεις να παρεις οποτε θες μεχρι το παιδι να κλεισει τα 4-εννοειται δηλαδη 9 μηνες πριν κλεισει τα 4 για να μη χασεις καποιον μηνα-, αρκει να ειναι και οι 9 μηνες μαζι, δεν μπορεις να την παρεις τμηματικα.
Αρα τον Νοεμβριο μπορεις να την παρεις ομως δε σε συμφερει γιατι θα ληξει Αυγουστο και θα χαραμισεις 2 μηνες που εχεις ουτως η αλλως αδεια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)