0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν η σύζυγος δεν δουλεύει, ο άνδρας μόνιμος εκπαιδευτικός δικαιείται άδεια ανατροφής τέκνου;
Και εγώ ξέρω ότι μπορεί ο σύζυγος κανονικά να πάρει 9 μήνες μην ανησυχείς
καλησπέρα!γέννησα 3/8 την προηγούμενη Παρασκευη δηλαδη.πηρα τηλ στο γραφείο μουαλλά έλειπε η υπευθυνη με τις άδειες και καταλαβαίνετε...πρεπει τωρα να στείλω αιτηση για αδεια λοχείας; και μετά;για το επιδομα παιδιού τι πρέπει να κάνω;πολλές οι ερωτήσεις αλλά τρέχω και δε φτάνω!
Παράθεση από: killbill στις Αυγούστου 09, 2012, 01:47:28 pmΌταν η σύζυγος δεν δουλεύει, ο άνδρας μόνιμος εκπαιδευτικός δικαιείται άδεια ανατροφής τέκνου;κανείς;
Παράθεση από: bilios στις Αυγούστου 10, 2012, 11:29:25 amΚαι εγώ ξέρω ότι μπορεί ο σύζυγος κανονικά να πάρει 9 μήνες μην ανησυχείςεγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι για να πάρει ο άνδρας την άδεια ανατροφής, πρέπει να εργάζεται η σύζυγος.Ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα τα παρακάτω:Σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου 3 της παρ. 3 του άρθρου 53 του ΥΚ και του άρθρου 60 του ΚΚΔΚΥ, αν η σύζυγος του υπαλλήλου δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, ο σύζυγος δεν δικαιούται να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παρ. 2 του ίδιου άρθρου.καιΑν η σύζυγος δεν εργάζεται ο σύζυγος δεν δικαιούται να κάνει χρήση τις διευκόλυνσης, εκτός αν λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίζει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, σύμφωνα με βεβαίωση τις δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής στην αρμοδιότητα τις οποίας υπάγεται ο υπάλληλος. και εμένα λογικό μου φαίνεται από τη στιγμή που η σύζυγος δεν εργάζεται και άρα υπάρχει άτομο να μείνει στο σπίτι γιατί να δικαιείται και ο σύζυγος να μείνει στο σπίτι.
Παράθεση από: killbill στις Αυγούστου 10, 2012, 11:06:59 amΠαράθεση από: killbill στις Αυγούστου 09, 2012, 01:47:28 pmΌταν η σύζυγος δεν δουλεύει, ο άνδρας μόνιμος εκπαιδευτικός δικαιείται άδεια ανατροφής τέκνου;κανείς;Στα σίγουρα δεν τη δικαιούται (και αυτό είναι τσεκαρισμένο και από γνωστή μου περίπτωση).Θα μπορούσε όμως άνετα να την πάρει, αν η σύζυγος (με τη βοήθεια γνωστών και φίλων) έπιανε "ξαφνικά" δουλειά... και ο νοών νοείτω...