0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
πρέπει να εργάζεται η σύζυγος.
Παράθεση από: killbill στις Αυγούστου 10, 2012, 11:44:54 amπρέπει να εργάζεται η σύζυγος.Πρεπει να εργαζεται, αλλά δε γνωριζω καμια εγκυκλιο να απαιτει απασχοληση με πληρες ωραριο. Το να βρει δουλεια με μερικη απασχοληση ειναι πολυ καλυτερο για το παιδι, απο το να βρει δουλεια με πληρη απασχοληση. (π.χ. μπορει να καθισει σπιτι τα πρωτα 2 χρονια, μετα να εργαστει 4ωρο για να παρεις την αδεια και μετα το παιδι να παει προνηπιο) Επισης, να ξερεις οτι η 6ωρη εργασια θεωρειται πληρης απασχοληση απο το νομο.
Ανόμως η σύζυγος εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης(π. χ ωρομίσθιαεκπαιδευτικός Α/θμιας ή
Η γυναίκα μου δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και μετά την άδεια λοχείας πήρε την 6μηνη άδεια του ΟΑΕΔ. Τώρα που τελειώνει η άδεια της μπορώ να κάνω εγώ χρήση της 9μηνης άδειας;
Παράθεση από: dihatzou στις Αυγούστου 21, 2012, 02:54:41 pmΗ γυναίκα μου δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και μετά την άδεια λοχείας πήρε την 6μηνη άδεια του ΟΑΕΔ. Τώρα που τελειώνει η άδεια της μπορώ να κάνω εγώ χρήση της 9μηνης άδειας;Δικαιούσαι να κάνεις χρήση κατά το μέρος που υπολείπεται. Δηλαδή 3 μήνες.(ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας του άρθρου 142 του ν. 3655/08)
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για αυτό που λες. Η 6μηνη ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας δεν έχει καμία σχέση με την 9μηνη του δημοσίου. Η 6μηνη δίνεται από τον ΟΑΕΔ και όχι από το ΙΚΑ και επιπλέον δεν μπορεί να κάνει χρήση αυτής ο άντρας. Μετά την 6μηνη άδεια η γυναίκα μου μπορεί να κάνει χρήση της άδειας ανατροφής του ΙΚΑ που είναι είτε 3,5 μηνες άδεια είτε 2 ώρες λιγότερες για 1 χρόνο και 1 ώρα για άλλους 6μηνες. Η δεύτερη άδεια είναι μεταβιβάσιμη και στον σύζυγο. Δηλαδή η άδεια ανατροφής που δίνει ο ασφαλιστικό φορέας (ΙΚΑ) δεν έχει καμία σχέση με την 6μηνη άδεια του ΟΑΕΔ. Άρα πιστεύω ότι αν η γυναίκα μου δεν κάνει χρήση της άδειας του ΙΚΑ τότε δικαιούμαι την 9μηνη άδεια.Τέσπα θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος/α που έχει πέσει σε αυτή την περίπτωση.
Καλησπέρα!Πρόκειται να αποκτήσω τρίτο παιδάκι. Μπορώ να ζητήσω τον ένα μήνα από την τρίμηνη άδεια με αποδοχές μετά την λήξη της άδειας λοχείας για να μην πάρω την άδεια ανατροφής και χάσω τους μήνες του καλοκαιριού;Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;Σας ευχαριστώ!
Παράθεση από: chrisg στις Αυγούστου 23, 2012, 06:17:07 pmΚαλησπέρα!Πρόκειται να αποκτήσω τρίτο παιδάκι. Μπορώ να ζητήσω τον ένα μήνα από την τρίμηνη άδεια με αποδοχές μετά την λήξη της άδειας λοχείας για να μην πάρω την άδεια ανατροφής και χάσω τους μήνες του καλοκαιριού;Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;Σας ευχαριστώ!Όλες οι άδειες μητρότητας χορηγούνται χωρίς να επιμερίζονται. Επομένως την τρίμηνη άδεια μπορείς να την πάρεις μόνο όλη μαζί και μάλιστα σύμφωνα με το νόμο ή θα την πάρεις αμέσως μετά την άδεια λοχείας ή στην αρχή του σχολικού έτους και όχι οποτεδήποτε εσύ θελήσεις.