*

Αποστολέας Θέμα: Πληροφορίες και εντυπώσεις από περιοχές  (Αναγνώστηκε 57629 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Icarus

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πληροφορίες και εντυπώσεις από περιοχές
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 08:28:50 pm »
Καλησπερα παιδια! Ποιος μπορει να δωσει πληροφοριες για Δ΄ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ? Για σπιτια, αποστασεις, σχολεια,παιδικους....

στη Δ δωδεκανήσου ανήκει όλη η άγονη γραμμή (καμμιά δεκαριά νησιά)... εκτός από Κάλυμνο, Κω και Ρόδο παίζεις μπάλα από Λειψούς μέχρι Κάσο...
Fly, on your way, like an eagle,
Fly as high as the sun...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:05:41 »

Αποσυνδεδεμένος mogli

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 08:52:08 pm »
Σχετικά με αργοσαρωνικό πληροφορίες διαμονής κάποιοοοοοοοοος; :) :)
Όταν λες Αργοσαρωνικό; Ξέρεις συγκεκριμένο νησί; Γιατί Σπέτσες και Ύδρα διαφέρουν χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα!
Περιμένω τοποθέτηση οπότε δε ξέρω που θα είναι το τυχερό μου :) ..όταν μάθω θα ξαναρωτήσω πιο συγκεκριμένα..
Να λες αυτό που σκέφτεσαι κ΄να σκέφτεσαι αυτό που λες..

Αποσυνδεδεμένος aphrodite

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση! ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 08:54:46 pm »
Καλή τοποθέτηση λοιπόν και αν είσαι Σπέτσες μπορώ να σου κάνω πλήρη ξενάγηση!! Ελάχιστες γνώσεις έχω για Ύδρα και Αίγινα.

Αποσυνδεδεμένος socdeos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 10:14:42 pm »
Καλησπερα παιδια! Ποιος μπορει να δωσει πληροφοριες για Δ΄ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ? Για σπιτια, αποστασεις, σχολεια,παιδικους....

Η Κάρπαθος μεγάλη, απόφυγε την Όλυμπο- προτίμησε τα Πηγάδια. Αεροδρόμιο και καράβι .
Όλα τα άλλα έχουν μικρές αποστάσεις(πολύ μικρές), λίγο κόσμο, οικογενειακές συνθήκες, συναδέλφους που περνάς πολλές ώρες (αν θες) μαζί τους, καράβι όχι πολύ συχνό αλλά μπορεί να περάσεις μια δεύτερη ,τρίτη φοιτητική ζωή.  Αν έχεις ψυχοπροβλήματα από πριν, μπορεί να σου βγουν.
Αστυπάλαια (3;), Κάσος(5), Καστελόριζο(5;) Λέρος ( ; ) έχουν κι αεροπλανάκι, όσες φορές τη βδομάδα λέει η παρένθεση.
Κάπου απαγορεύουν τα αυτοκίνητα(Χάλκη), κάπου δε χρειάζονται(Αγαθονήσι, λειψούς, καστελλόριζο),  ήσυχη ζωή, το πρωί σχολείο και παρέα, κρασιά, μεζές, διαβασμα κλπ
Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα παντού, συνήθως μονόχωρα με πατάρι με κρεβάτι, δίχωρα, ή τριάρια επιπλωμένα σε λογικές περίπου ίδιες τιμές στα διάφορα νησιά.
Κάθε νησάκι και σχολείο (παιδικός-νηπιαγωγείο –δημοτικό- γυμνάσιο –λύκειο).
Φυσικά  η κάρπαθος έχει πολλά (και η λέρος έχει 2 γυμνάσια... )
Τήλος, με το δημαρχό της, Νίσυρος με το ηφαίστειό της, καλά αλλά πάντα λίγο κόσμο(το χειμώνα) ,....
Αποκλείεται να μην θυμάσαι το διάστημα που περνάς εκεί, ακόμη κι αν περάσουν 20 χρόνια…..
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 10:20:23 pm από socdeos »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:05:41 »

Αποσυνδεδεμένος socdeos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 10:17:52 pm »

Κι αν πιείς απο το τοπικό νερό,
λένε πως παντρεύεσαι ντόπιο/α....
Τι να σου πω ,
υπάρχουν και τα εμφιαλωμένα.....

Αποσυνδεδεμένος socdeos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 10:22:55 pm »
Και μια άποψη:
Σύμη, Χάλκη και Καστελλόριζο οι πιο ωραίοι οικισμοί (ίδιοι και παραδοσιακοί)....

Αποσυνδεδεμένος Μαφαλντα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 01:52:42 am »
χαιρεται χαιρεται!!!!!κρητηηηηηηηηηηη ξελογιαστρα φυσικα......ομορφα μερη...ρακη μεζεδακια χοροι....αλλα για φυσιολογικους ανθρωπους μονο ηρακλειο..οχι οτι στις αλλες περιοχες δεν μπορεις να εμφανιστεις αλλα οσο να το πεις ειναι πιο αγριοι...βεβαια πιο ζορικα γινονται τα πραγματα οσο προχωρας προς τη μεσοχωρα στα βουνα.....γαι το νομο ηρακλειου απο αγια βαρβαρα και περα πρεπει να προσεχεις λιγο παραπανω....και τα παιδια στα βουνα δεν παιζονται(μονο για οπλα ξερουν να μιλανε....χωρις υπερβολη)!!!!!επιπεδο 00000,μαμαδες 20 25 χρονων,μερικες ουτε υπογραφη δεν ξερουν να βαζουν.... το πολυ κια μπαμπαδες κατι αγριοφατσες 40αρηδες οι περισσοτεροι.....εγω εμενα ηρακλειο περασα τελεια και θελω να ξαναπαω....οι τιμες του γενικα σε ολα ειναι λιγο τσιμπημενες πως σε ολα τα νησια.....................αν πας με τα νερα τους τα καταφερνεις κια με τους κρητικους......

Αποσυνδεδεμένος ηλιοτρόπιο

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 10:25:03 am »
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
Χρειάζομαι, επειγόντως πληροφορίες για....μάλλον Γ΄Κυκλάδων.  Αν έχω δυνατότητα επιλογής, τί να ..διαλέξω; Δεν έχω αυτοκίνητο και έχω μαζί μου και μόνη μου ένα δεκάχρονο αγόρι!!!!

Πώς μπορώ να μεταφέρω κάποια πράγματά μας;
  Τέλος πάντων, ότι πληροφορίες έχετε στη μνήμη σας, είναι για μένα τώρα πολύ χρήσιμες. Ακόμη και αν κάνει πολύ κρύο ή υγρασία το χειμώνα, αν φυσάει πολύ, οι τιμές των ενοικίων;;;;;;;
 ???    :-[     :'( 

Αποσυνδεδεμένος AMIL

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 03:57:32 pm »
Σ΄ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες SOCDEOS , να΄σαι καλα.Αναφερεις οτι εχει και παιδικους σταθμους. Γνωριζεις αν εχει και στην Χαλκη και στην Κασο? Ποιο απο τα δυο να προτιμησω?

Αποσυνδεδεμένος solil

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 04:09:27 pm »
χαιρεται χαιρεται!!!!!κρητηηηηηηηηηηη ξελογιαστρα φυσικα......ομορφα μερη...ρακη μεζεδακια χοροι....αλλα για φυσιολογικους ανθρωπους μονο ηρακλειο..οχι οτι στις αλλες περιοχες δεν μπορεις να εμφανιστεις αλλα οσο να το πεις ειναι πιο αγριοι...βεβαια πιο ζορικα γινονται τα πραγματα οσο προχωρας προς τη μεσοχωρα στα βουνα.....γαι το νομο ηρακλειου απο αγια βαρβαρα και περα πρεπει να προσεχεις λιγο παραπανω....και τα παιδια στα βουνα δεν παιζονται(μονο για οπλα ξερουν να μιλανε....χωρις υπερβολη)!!!!!επιπεδο 00000,μαμαδες 20 25 χρονων,μερικες ουτε υπογραφη δεν ξερουν να βαζουν.... το πολυ κια μπαμπαδες κατι αγριοφατσες 40αρηδες οι περισσοτεροι.....εγω εμενα ηρακλειο περασα τελεια και θελω να ξαναπαω....οι τιμες του γενικα σε ολα ειναι λιγο τσιμπημενες πως σε ολα τα νησια.....................αν πας με τα νερα τους τα καταφερνεις κια με τους κρητικους......

Αυτά φαντάζομαι ισχύουν για τη δυτική Κρήτη, δηλαδή από νομό Ηρακλείου έως νομό Χανίων. Κι αυτό γιατί στην ανατολική Κρήτη, δηλαδή στο νομό Λασιθίου, είναι εντελώς, μα εντελώς, διαφορετικά τα πράγματα. Έχω καταγωγή από κει, πήγαινα συνήθως και τα καλοκαίρια για διακοπές, και πέρυσι πήγα πρώτη φορά χειμώνα ως αναπληρώτρια. Εκεί ούτε όπλα, ούτε αγριόφατσες, ούτε τζιπάρες με φιμέ τζάμια θα συναντήσεις ποτέ. Οι άνθρωποι φυσιολογικοί, απλοί, με τις οικογένειές τους, τα χόμπυ τους, τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες κ.τ.λ. Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπάρχουν πολλές θεατρικές ομάδες με ερασιτέχνες ηθοποιούς και αρκετοί σύλλογοι με φυσιολατρικό χαρακτήρα. Για να μη μιλήσω για τους χορούς και τη μουσική! Εγώ πέρασα μια χαρά, πολύ καλύτερα από άλλα μέρη στα οποία είχα πάει για αναπλήρωση και θέλω να ξαναπάω. Και το ίδιο λένε και πολλοί που ξέρω. Σημειωτέον: πάρα πολλοί είναι και οι μόνιμοι που διορίζονται εκεί και δε φεύγουν ποτέ!

Αποσυνδεδεμένος trikie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 05:44:21 pm »

Αποσυνδεδεμένος raniasop

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 06:03:26 pm »

Αυτά φαντάζομαι ισχύουν για τη δυτική Κρήτη, δηλαδή από νομό Ηρακλείου έως νομό Χανίων. Κι αυτό γιατί στην ανατολική Κρήτη, δηλαδή στο νομό Λασιθίου, είναι εντελώς, μα εντελώς, διαφορετικά τα πράγματα. Έχω καταγωγή από κει, πήγαινα συνήθως και τα καλοκαίρια για διακοπές, και πέρυσι πήγα πρώτη φορά χειμώνα ως αναπληρώτρια. Εκεί ούτε όπλα, ούτε αγριόφατσες, ούτε τζιπάρες με φιμέ τζάμια θα συναντήσεις ποτέ. Οι άνθρωποι φυσιολογικοί, απλοί, με τις οικογένειές τους, τα χόμπυ τους, τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες κ.τ.λ. Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπάρχουν πολλές θεατρικές ομάδες με ερασιτέχνες ηθοποιούς και αρκετοί σύλλογοι με φυσιολατρικό χαρακτήρα. Για να μη μιλήσω για τους χορούς και τη μουσική! Εγώ πέρασα μια χαρά, πολύ καλύτερα από άλλα μέρη στα οποία είχα πάει για αναπλήρωση και θέλω να ξαναπάω. Και το ίδιο λένε και πολλοί που ξέρω. Σημειωτέον: πάρα πολλοί είναι και οι μόνιμοι που διορίζονται εκεί και δε φεύγουν ποτέ!

Solil μου δεν ξέρεις τι χαρά μου δίνεις!Ετοιμάζομαι να φύγω για Λασίθι και επειδή η καταγωγή είναι από Ρέθυμνο έχω πάθει κατάθλιψη που δε με πήραν εκεί αλλά Λασίθι.Αρα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους αφού τα καταφέρνω μια χαρά με τους μυλοποταμίτες.Ερώτηση:είναι εύκολο να βρεις πλήρως εξοπλισμένα σπίτια;Και όταν λέω πλήρως με νοιάζει πιο πολύ το πλυντήριο που σπανίως το ακούω παρόλο που το θεωρώ εξίσου απαραίτητο.Και δε μιλάω απαραίτητα για τις μεγάλες πόλεις αλλά και για τα πιο μικρά μέρη.Το σκεπτικό μου είναι ότι προτιμώ να είμαι κοντά στο σχολείο και να πηγαινοέρχομαι σε μια μεγάλη κοντινή πόλη όποτε έχω όρεξη παρά να πηγαίνω κάθε μέρα χιλιόμετρα από σπίτι σχολείο και πάλι πίσω.Τι λες;Θα δυσκολευτώ;

Αποσυνδεδεμένος Κυκλάμινο

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 06:19:22 pm »
Όσοι συνάδελφοι είναι διορισμένοι στην Κρήτη πρέπει να παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής (ή καλύτερα επικίνδυνης) εργασίας. Εκεί που περπατάς, μπορεί να σου 'ρθει στα καλά καθούμενα καμιά αδέσποτη από μπαλωθιά....

Αποσυνδεδεμένος sophia_d

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 06:21:14 pm »
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
Χρειάζομαι, επειγόντως πληροφορίες για....μάλλον Γ΄Κυκλάδων.  Αν έχω δυνατότητα επιλογής, τί να ..διαλέξω; Δεν έχω αυτοκίνητο και έχω μαζί μου και μόνη μου ένα δεκάχρονο αγόρι!!!!

Πώς μπορώ να μεταφέρω κάποια πράγματά μας;
  Τέλος πάντων, ότι πληροφορίες έχετε στη μνήμη σας, είναι για μένα τώρα πολύ χρήσιμες. Ακόμη και αν κάνει πολύ κρύο ή υγρασία το χειμώνα, αν φυσάει πολύ, οι τιμές των ενοικίων;;;;;;;
 ???    :-[     :'(

1. από Γ' Κυκλάδων η καλύτερη επιλογή είναι η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και με αρκετό μόνιμο πληθυσμό και καθηγητές-δασκάλους.
2. τα νοίκια από 180 έως και 400.
3. υπάρχουν από στούντιο και επιπλωμένα δίχωρα (με υποτυπώδη επίπλωση και κουζινικά, μερικά με φουρνάκι-μάτια, κάποια και με πλυντήριο) μέχρι γκαρσονιέρες και κανονικά μεγάλα σπίτια, που συνήθως είναι άδεια μέσα. Επίσης παίζει πολύ το να μην δίνουν απόδειξη και ή να γίνεται μάχη ή να σου μειώνει την τιμή για να πετύχει το στόχο του. Να προσέξεις μην σου πει μέχρι Ιούνιο και σε κατεβάσει από το Μάιο σε κανένα υπόγειο...πάρε πληροφορίες από καθηγητές που ήδη υπάρχουν στην περιοχή.
4. υπάρχει αρκετή υγρασία, δύσκολα να βρεις σπίτι που δεν θα βγάλει υγρασία. Από τα χειρότερα σπίτια η Αμοργός.
5. οι Μικρές Κυκλάδες είναι για ...διαλογισμό το χειμώνα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182544
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)