*

Ψηφοφορία

Πώς κρίνετε το να προηγούνται οι 3τεκνοι έναντι των άλλων αναπληρωτών κατά 20%;

Σωστό - Δίκαιο
Λάθος - Άδικο
Δε γνωρίζω - Δεν απαντώ

Αποστολέας Θέμα: Τρίτεκνος; Προηγείσαι !!!  (Αναγνώστηκε 26668 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sandra77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ: Τρίτεκνος; Προηγείσαι !!!
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 04, 2008, 11:35:14 pm »
Πιστεύω ότι το σωστό θα ήταν να δίνεται στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους ένα καλό επίδομα πχ 900 euro όπως γίνεται στο εξωτερικό.Το να μοιράζουν θέσεις είναι γελοίο.Το πρόβλημα της κάθε κυβέρνησης είναι να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα όσο πιο οικονομικά γίνεται, γι' αυτο και αυτά τα καμώματα....
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:07:27 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 05, 2008, 12:06:55 am »
Όσοι είναι μεγαλύτεροι θα καταλάβουν πώς το σκέφτομαι:εγώ πήρα πτυχίο το 1990 κι ακόμα παλεύω....Αυτό που πιστεύω μετά από τόσα που έχουν δει τα μάτια μου τόσα χρόνια, είναι ότι η εκάστοτε ηγεσία του υπεπθ, άσχετα εννοείται από κόμματα, μεθοδευμένα, προσπάθησε και πέτυχε τη διάσπαση του κλάδου μας, σε όσο μικρότερα κομματάκια γινόταν. Έτσι τα συμφέροντα του ενός δεν ταυτίζονται με του άλλου, άρα δεν υπάρχουν γενικευμένες αντιδράσεις.Αυτή, αγαπητοί μου συνάδελφοι, είναι η μεγάλη επιτυχία του υπεπθ!

συμφωνω απολυτα μαζι σου και εγω που εχω πτυχιο 96

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 05, 2008, 01:37:39 am »
Πλάκα έχει το γεγονός ότι μια θέση στο Δημόσιο, στο Ελλαδιστάν, αντιμετωπίζεται σαν μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, και όχι σαν θέση ευθύνης για παροχή ποιοτικής υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο.

-Έπαθε ο πατέρας σου εργατικό ατύχημα; Δεν πειράζει, θα σε διορίσουμε στο Δημόσιο.
-Έκανες πολλά παιδιά; μην ανησυχείς θα σε διορίσουμε στο Δημόσιο.
-Είσαι άρρωστος; Όλα καλά, θα σε διορίσουμε στο Δημόσιο.
(κτλ κτλ κτλ)

-Και τι θα κάνω εκεί;

-Τίποτα, θα κάθεσαι, αν θες κάνε και τον Καθηγητή, έχει καλύτερο ωράριο και πολλές "καταλήψεις".

Με βάση τα παραπάνω, και ενόψει του φαινομένου Σαντορίνης, λέω να διορίζονται στο Δημόσιο και όσοι έχουν σκυλί (δικό τους ή της συζύγου) που γαβγίζει πολύ, ώστε να είναι πιο ήρεμοι, προς αποφυγή κοινωνικών αναταραχών.

Όταν διοριστείς στο Δημόσιο μπορείς να δουλεύεις κι`όλας. Επίσης θεωρώ απρεπές να κάνουμε χιούμορ(;) με ένα τόσο άγριο έγκλημα.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 05, 2008, 09:26:57 am »
η εκάστοτε ηγεσία του υπεπθ, άσχετα εννοείται από κόμματα, μεθοδευμένα, προσπάθησε και πέτυχε τη διάσπαση του κλάδου μας, σε όσο μικρότερα κομματάκια γινόταν. Έτσι τα συμφέροντα του ενός δεν ταυτίζονται με του άλλου, άρα δεν υπάρχουν γενικευμένες αντιδράσεις.Αυτή, αγαπητοί μου συνάδελφοι, είναι η μεγάλη επιτυχία του υπεπθ!

Ετσι ακριβως, ειναι! Απο τοτε που το μονο συστημα διορισμου (η επετηριδα) εδωσε τη θεση του σε χιλιους δυο υποπινακες, οι εκπαιδευτικοι διασπαστηκαν κι εχασαν ολη τη δυναμη τους. Παλια ειχαν μεγαλη δυναμη οι εκπαιδευτικοι κι οταν αποφασιζαν να κανουν απεργια, τις περισσοτερες φορες ειχε αποτελεσμα. Πλεον αυτο δεν ισχυει. Καταληψεις, απεργιες, τιποτα δεν μπορει πλεον να ταρακουνησει την ηγεσια.

Οσο για τους τριτεκνους, αν ηθελαν να κανουν κοινωνικη πολιτικη, ας μοριοδοτουσαν καθε παιδι, καθως και διαφορες κοινωνικες ομαδες. Αυτο που κανουν τωρα με τους βαρια ασθενεις και τους τριτεκνους δεν το καταλαβαινω. Ειδικα αυτο με τους βαρια ασθενεις το βρισκω απαραδεκτο απο τη στιγμη που ταυτοχρονα μας ζητουν Πιστοποιητικο Υγειας για να διοριστουμε και απο τη στιγμη που μετα απο κανα-δυο χρονια στο σχολειο παιρνουν αναγκαστικα θεση σε γραφειο λογω των πολλων προβληματων που δημιουργουνται στο σχολειο.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 05, 2008, 09:36:45 am από utenar »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:07:27 »

Αποσυνδεδεμένος youla

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 05, 2008, 01:03:38 pm »
αχ...........αμάν πια αυτή η σοβαροφάνεια ορισμένων..............  ::)

Ελπίζω να μη το λες για μένα -γιατί από πού κι ως πού είμαι μία από τους "ορισμένους" τους σοβαροφανείς; Και πώς μπορείς να ξέρεις αν κάποιος που δε γνωρίζεις έιναι σοβαροφανής ή απλά σοβαρός; Και στο κάτω κάτω, αν θες να αναφέρεσαι σε μπουρδέλα και κώλους δε χρειάζεται να γράφεις σε site εκπαιδευτικών, τόσα και τόσα blog υπάρχουν... 'Αντε μπράβο... Κάνε κι εσύ κανα παιδί και θα το δεις αλλιώς το θέμα, τι είναι σοβαρό και τι όχι...
It is better to light a candle than to curse the darkness..

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 05, 2008, 02:38:12 pm »
Φυσικά και αναφέρομαι σε εσένα.
Άλλος κανείς δε γέννησε μόνο η Μαριώ το Γιάννη. ::)

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος l.d.k.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 05, 2008, 06:22:41 pm »
χαλάρωσε λίγο Αγάπη καλοκαιριάτικα που έχεις άποψη για όλους και όλα και έχεις γίνει και τιμητής των πάντων! 
προσωπικά θεωρώ το μέτρο σωστό(χωρίς τις υπερβολές των συλλόγων που κατά καιρούς διαβάζουμε).Υπάρχουν αξιολογότατοι συνάδελφοι που δεν μπορούν όμως στα πλαίσια του ΑΣΕΠ να συναγωνιστούν κάτι ελεύθερους κι ωραίους ούτε στο χρόνο που διαθέτουν ούτε στο χρήμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 05, 2008, 06:38:06 pm »
Δυσκολίες δεν αντιμετωπίζουν μόνο όσοι έχουν παιδιά.
Μόνη σου το είπες για τις υπερβολές των συλλόγων.
Αυτές καυτηρίασα κι εγώ.

Αποσυνδεδεμένος alice cooper

• Πλήρες μέλος
  • Ωραία που ναι η ζωή!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 05, 2008, 07:53:23 pm »
 Προς ldk: γιατί τόση εμπάθεια προς τα νέα παιδιά; ("ελεύθερους και ωραίους", όπως λές;) Στο κάτω κάτω της γραφής όποιος κάνει τρία παιδιά, σημαίνει πως έχει και τον τρόπο να τα ταίσει (εκτός κι αν τους ταίζουν τα πεθερικά, χε χε). ΤΑ νέα παιδιά δεν πρέπει δηλαδή να διοριστούν; πώς θα παντρευτούν δηλ και θα δημιουργησουν οικογένεια; με τον...αέρα;;;

Όταν είχα πάει να κάνω τα χαρτιά μου για ωρομίσθια γνώρισα κάποιο άτομο τρίτεκνο με πολύ προκλητική στάση, ότι δηλ. τους χρωστάμε όλοι κτλ κτλ κτλ!! Όχι, ρε παιδιά, κανείς δεν χρωστάει σε κανέναν...σε κανέναν.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 05, 2008, 07:59:27 pm »
Αυτοί βρήκαν τρόπο και ανέστησαν την οικογένεια τους και κάνανε και n παιδιά.
Εμείς μέσα στην ανεργία για οικογένεια είμαστε?
Εδώ γκόμενο/α δε μπορούμε να βγάλουμε αν δεν είναι τακτοποιημένος ο ένας από τους 2.........
Με τα χαρτζιλίκια του μπαμπά του θα παίρνουμε τις πάνες και τα χαρτζιλίκια της πεθεράς τα γάλατα?

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 05, 2008, 08:13:52 pm »
ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Για να διοριστεί σαν πολύτεκνος ένας τρίτεκνος αποφάσισε να αναγνωρίσει ένα παιδί που είχε κάνει με άλλη γυναίκα.
Ένα βράδυ το πηγαίνει στο σπίτι του.
Λέει τη γυναίκα του.
- Ξέρεις γυναίκα ήρθε η στιγμή να σου πω πως έχω ένα παιδί με μία άλλη γυναίκα. Το αναγνώρισα και σου το έφερα να το γνωρίσεις.
Θα μείνει μαζί μας. Έτσι θα διοριστώ και εγώ σαν πολύτεκνος αφού έχω 4 πλέον παιδιά. Που είναι τα αδερφάκια του να τα γνωρίσει ;
Και του λέει  γυναίκα του......
- Ήρθαν πριν λίγο οι πατεράδες τους και τα πήραν για να διοριστούν και αυτοί.................
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 05, 2008, 08:15:52 pm »
Αυτοί βρήκαν τρόπο και ανέστησαν την οικογένεια τους και κάνανε και n παιδιά.
Εμείς μέσα στην ανεργία για οικογένεια είμαστε?
Εδώ γκόμενο/α δε μπορούμε να βγάλουμε αν δεν είναι τακτοποιημένος ο ένας από τους 2.........
Με τα χαρτζιλίκια του μπαμπά του θα παίρνουμε τις πάνες και τα χαρτζιλίκια της πεθεράς τα γάλατα?

Προς ldk: γιατί τόση εμπάθεια προς τα νέα παιδιά; ("ελεύθερους και ωραίους", όπως λές;) Στο κάτω κάτω της γραφής όποιος κάνει τρία παιδιά, σημαίνει πως έχει και τον τρόπο να τα ταίσει (εκτός κι αν τους ταίζουν τα πεθερικά, χε χε). ΤΑ νέα παιδιά δεν πρέπει δηλαδή να διοριστούν; πώς θα παντρευτούν δηλ και θα δημιουργησουν οικογένεια; με τον...αέρα;;;

Όταν είχα πάει να κάνω τα χαρτιά μου για ωρομίσθια γνώρισα κάποιο άτομο τρίτεκνο με πολύ προκλητική στάση, ότι δηλ. τους χρωστάμε όλοι κτλ κτλ κτλ!! Όχι, ρε παιδιά, κανείς δεν χρωστάει σε κανέναν...σε κανέναν.
+1
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 05, 2008, 08:23:37 pm »
Ε βέβαια ρε παιδιά...........έτσι είναι.......τα βλέπω στη δική μου τη ζωή καταρχήν,αλλά και σε άτομα του περιβάλλοντός μου...........
Πόσες καθηγήτριες που δουλεύουν χρόνια σε φροντιστήρια έκαναν μόνο 1 παιδί και αυτό με 1000 ζόρια γιατί έτρεμαν μη μείνουν χωρίς δουλειά......
Ούτε να σαραντίσουν τα μωρά τους δε μπορέσαν αν τύχαινε και γεννούσαν στη μέση της χρονιάς.
Εδώ η άλλη με καισαρική μόλις βγήκε από το νοσοκομείο πήρε τους δρόμους για τα ιδαίτερα.
Λαικισμός θα μου πείτε.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 05, 2008, 08:25:21 pm από Αγάπη »

Αποσυνδεδεμένος Da_Kancho

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 05, 2008, 08:35:53 pm »
Όπως έχω αναλύσει και αλλού, όλα αυτά τα μέτρα, στην πραγματικότητα αποτελούν ταξικά φίλτρα.

(Για όποιον δεν καταλαβαίνει το παραπάνω:) Είναι προφανές ότι ένας που δεν έχει είτε χρηματοδότηση / υποστήριξη από κάπου, είτε μόνιμη και καλά αμοιβόμενη εργασία, δεν μπορεί να κάνει 3 ή 4 ή Ν παιδιά (και να έχει ο ίδιος, και όχι η Πρόνοια ή το Ορφανοτροφείο, την επιμέλεια και το οικονομικό κόστος αυτών). Το οποίο σημαίνει, ταξικό φίλτρο.

Επίσης, φυσικά, το φαινόμενο δεν εμφανίζεται μόνο στην τεκνοποίηση, αλλά και στις προσωπικές ή/και κοινωνικές σχέσεις καθόσον η έλλειψη κάποιας θετικής προοπτικής για το μέλλον δεν προάγει τη διάθεση των ανθρώπων για τα παραπάνω.

Παρόλα αυτά, δεν μοριοδοτείται ο έχων εκ των πραγμάτων την περισσότερη οικονομική και κοινωνική αδυναμία, αλλά ο έχων καλό τζίρο στην αγορά, και πολλές οικογενειακές ψήφους. (Δηλαδή, για όποιον δεν καταλαβαίνει, ο έχων υποστηρικτικό περιβάλλον, που τον υποστήριξε για να παντρευτεί και να κάνει πολλά παιδιά, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζεται κανένα άλλο οικονομικό ή κοινωνικό κριτήριο.)

Οπότε, αν είσαι μέσα στην εργασιακή ανασφάλεια για χρόνια, μάλιστα απολυμένος πρόσφατα, και αν τυχόν γαβγίζει και το σκυλί...
Μην πειράζετε το μυγάκι, έχει διοριστεί Μόνιμο σε Οργανική θέση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)