0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λαικισμός θα μου πείτε.
Παράθεση από: Αγάπη στις Αυγούστου 05, 2008, 08:23:37 pmΛαικισμός θα μου πείτε.Να προσθέσω ότι η έκφραση "λαϊκισμός" χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ από ανθρώπους που δεν βιώνουν οι ίδιοι τα προβλήματα που η αναφορά τους προκαλεί τη χρήση της ανωτέρω έκφρασης.Ή για να το πω πιο λαϊκά, την έκφραση αυτή θα την ακούσεις μόνο από "χορτάτους".
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "τρωγόμαστε" μεταξύ μας..Οι πολύτεκνοι φταίνε π.χ. για τις 600 θέσεις φιλολόγων;; Να τα "βάζουμε" με τους ανθρώπους που μας φταίνε και όχι κάθε παραμονή εκλογών να τα ξεχνάμε όλα και να τρέχουμε από πίσω τους! Μπορεί στις επόμενες εκλογές να μην τους ψηφίσει κανείς;; Και αφήστε τις οικογένειες με τα πολλά παιδιά στην ησυχία τους! Γιατί είμαι σίγουρη πως αν βρισκόσαστε στη θέση τους θα λέγατε άλλα!! Και για να μή βιαστεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα..Δεν έχω παιδιά ακόμη..Και κατάφερα και σπούδασα με πολλά οικογενειακά προβλήματα και στερήσεις..
Παράθεση από: NIΚΗ στις Αυγούστου 05, 2008, 09:56:28 pmΔεν μπορώ να καταλάβω γιατί "τρωγόμαστε" μεταξύ μας..Οι πολύτεκνοι φταίνε π.χ. για τις 600 θέσεις φιλολόγων;; Να τα "βάζουμε" με τους ανθρώπους που μας φταίνε και όχι κάθε παραμονή εκλογών να τα ξεχνάμε όλα και να τρέχουμε από πίσω τους! Μπορεί στις επόμενες εκλογές να μην τους ψηφίσει κανείς;; Και αφήστε τις οικογένειες με τα πολλά παιδιά στην ησυχία τους! Γιατί είμαι σίγουρη πως αν βρισκόσαστε στη θέση τους θα λέγατε άλλα!! Και για να μή βιαστεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα..Δεν έχω παιδιά ακόμη..Και κατάφερα και σπούδασα με πολλά οικογενειακά προβλήματα και στερήσεις..Σε αυτά έχω να πω ότι είναι κυρίως θέμα ιεράρχησης προτεραιοτήτων στο σύστημα. Εφόσον το σύστημα (κακώς) θεωρεί τη θέση στο Δημόσιο σαν κοινωνική παροχή προς τον διοριζόμενο και ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ (που υποχρεούται μόνο να πληρώνει τα έξοδα του "καφενείου"), τότε πρέπει να ιεραρχηθεί ποιός υποψήφιος προς διορισμό έχει περισσότερη ανάγκη, αφού αυτό το νόημα έχει (υποτίθεται) η κοινωνική παροχή.Επ αυτού νομίζω ότι αξίζει να γίνει μεγάλη συζήτηση γιατί φαινομενικά είναι πολύ απλό να καθορίσουμε ποιός έχει μεγαλύτερη ανάγκη, και λιγότερους πόρους για διαβίωση, στερείται υποστηρικτικού περιβάλλοντος κτλ. Επίσης αξίζει να γίνει συζήτηση για το αν πρέπει να επιλέγονται εκπαιδευτικοί με (όποια) "κοινωνικά" κριτήρια, ή πρέπει να υπολογίζεται μόνο η επάρκειά τους για την εργασία που πρέπει να επιτελέσουν, και φυσικά όχι με μια στιγμιαία εξέταση, αλλά με διαρκή έλεγχο (προς αποφυγή του φαινομένου "καφενείου").Τώρα βέβαια, το ότι όλη η συζήτηση είναι για το ποιός θα πρωτοπρολάβει να χωθεί από την πόρτα ή τα παράθυρα, και αυτό το θέμα δείχνει κάτι (ή δείχνει πολλά) και αξίζει να συζητηθεί, αφού οι διάφορες συντεχνιακές μικρότητες βλάπτουν γενικότερα, καθόσον ο εκπαιδευτικός είναι (ή οφείλει να είναι) πρότυπο, και όχι μόνο για τους μαθητές του. Στην πράξη όμως διαπιστώνεται ότι το σύστημα επιλέγει (λόγω "αφέλειας" των κυβερνούντων;) να ιεραρχήσει χαμηλότερα έναν που δεν έχει εργασία, δεν έχει άλλους πόρους διαβίωσης, δεν έχει οικογένεια ή άλλο υποστηρικτικό περιβάλλον, και άρα πραγματικά χρειάζεται βοήθεια, σε σχέση με έναν που προφανώς έχει και πόρους, και πολυπληθή οικογένεια, και προφανώς υποστηρικτικό περιβάλλον.
Είμαι φιλόλογος κι έχω τρία παιδιά, 11, 7 και 4 χρονών. Δεν έχω δουλέψει ποτέ ως αναπληρώτρια παρά μόνο ένα χρόνο σε Π.Δ.Σ λόγω οικογενειακών-προσωπικών προβλημάτων .Εδώ και δύο χρόνια έχω πάρει διαζύγιο κι έχω την επιμέλεια των παιδιών(ο πρώην είναι εξαφανισμένος. Όπως καταλαβαίνετε η οικονομική κατάστασή μου είναι πολύ δύσκολη. Μου είπαν ότι επειδή ακριβώς είμαι χωρισμένη με τρία παιδιά θεωρούμαι πολύτεκνη και ότι μπορώ να διοριστώ, χωρίσ να συμμετάσχω στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ισχύει κάτι τέτοιο;Σας παρακάλω όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!