0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!Έχω μια ερώτηση. Οι τρίτεκνοι οι οποίοι δεν έχουν προυπυρεσία, προηγούνται απο αυτούς που έχουν προυπηρεσία ή κατατάσονται πρώτοι στον πίνακα μηδενίκης προυπηρεσίας!
Da_Kancho τα λες πολυ ωραια και σωστα!! Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν επιλέγουν τις περισσότερες φορές τους καλύτερους και πιο άξιους, αλλά αντιθέτως η αναξιοκρατία και η ανοησία διαπρέπουν, με αποτέλεσμα την '' καθίζηση '' του δημοσίου και τον ΄΄εκτροχιασμό΄΄ της χώρας μας από την ανάπτυξη.
Δε θα είχαμε μεταξύ μας διαφωνίες, οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν μια δεύτερη δουλειά και να είναι πιο άνετοι οικονομικά και δε θα έπαιρναν τις θέσεις ανθρώπων που οργώνουν όλη την Ελλαδα για έναν διορισμό... Συμφωνω στα περισσοτερα που λες sss, αλλα πιστευεις οτι μπορουν πολλες οικογενειες με παιδια (ο αριθμος των παιδιων δεν μας απασχολει) να κανουν οι γονεις δυο δουλειες; Ιδιαιτερα οταν τα παιδια ειναι μικρα και δεν υπαρχει καποια εξωτερικη βοηθεια (παππους - γιαγια) ωστε να τα κρατησει...
Παράθεση από: ckats στις Αυγούστου 23, 2008, 04:54:51 pmDa_Kancho τα λες πολυ ωραια και σωστα!! Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν επιλέγουν τις περισσότερες φορές τους καλύτερους και πιο άξιους, αλλά αντιθέτως η αναξιοκρατία και η ανοησία διαπρέπουν, με αποτέλεσμα την '' καθίζηση '' του δημοσίου και τον ΄΄εκτροχιασμό΄΄ της χώρας μας από την ανάπτυξη.Παιδιά κι εγώ συμφωνώ μαζί σας.Μήπως πρέπει όμως κάποια στιγμή όλοι όσοι θιγόμαστε από αυτή την αναξιοκρατία να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί??Κι αυτό δεν το λέω επειδή τυχαίνει να ανήκω στους "μη προνομιούχους",αλλά επειδή ως άνθρωπο με ενοχλεί απίστευτα η αδικία,η απουσία ισονομίας και ισοπολιτείας,τα 2 μέτρα και 2 σταθμά,όπως θέλετε πείτε το.Η ανοχή είναι συνενοχή κι αν δεν κάνουμε κάτι φοβάμαι ότι το μέλλον διαγράφεται ζοφερό όχι μόνο για μας,αλλά για τα παιδιά μας,κυρίως γι'αυτά...
Τι να κάνουμε; Όποιος πήγε στρατό, ξέρει το "να βρούμε την τάπα, και να τη βγάλουμε". Αυτό (για όποιον δεν πήγε στρατό) αναφέρεται σε ένα μέρος όπου η υπηρεσία είναι πολύ δύσκολη, εκεί πηγαίνουν μόνο όσοι δεν έχουν καθόλου μέσον (σας θυμίζει τίποτε αυτό;) και συνήθως είναι νησί. Εκεί οι φαντάροι ψάχνουν να βρούν την τάπα, να τη βγάλουν, και το νησί να βουλιάξει στη θάλασσα και να εξαφανιστεί, για να γλυτώσουν από αυτό που έπαθαν βρισκόμενοι εκεί.Δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, το σύστημα δεν παίρνει θεραπεία, με τεχνικούς όρους έχει ξεπεράσει κατά πολύ την κρίσιμη μάζα (δηλαδή τον αριθμό ανθρώπων - ψηφοφόρων που έχουν συμφέρον από τη σημερινή μορφή λειτουργίας του) και άρα κανένα μέτρο δεν είναι πραγματικά αποτελεσματικό, αφού σύντομα οι αδρανειακές δυνάμεις το διαβρώνουν και το αχρηστεύουν στην πράξη, ακριβώς όπως έγινε (και γίνεται) με τον ΑΣΕΠ και τα ολοένα αυξανόμενα παράθυρα (60-40, προϋπηρεσίες, Ν-μηνα, Ν-τεκνοι, πυροπαθείς, σεισμοπαθείς, ασθενείς, "ασθενείς" κτλ κτλ) που δίνουν στους ενδιαφερόμενους το (σωστό) μήνυμα ότι στον ΑΣΕΠ δίνουν μόνο τα κορόϊδα, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν μέσον για να μπούν σαν άνθρωποι κανονικά από το παράθυρο.