*

Αποστολέας Θέμα: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  (Αναγνώστηκε 3230768 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Foufoutos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« Απάντηση #11620 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2025, 12:34:18 pm »
Παντού υπάρχει αδιαφάνεια, δεν είναι δικαιολογία αυτή για να έχουν βγάλει στην απέξω τελείως την εκπαιδευτική προϋπηρεσία στα διεκ, αν είναι δυνατόν! Ας αναγνωρίζονταν έστω μετά τον διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση. Δηλαδή στα σδε και στις ΔΥΠΑ δεν υπάρχει αδιαφάνεια; Βρήκαμε το κόλπο να τις ονομάζουμε συμβάσεις έργου και όχι χρόνου, αν είναι δυνατόν! Εντωμεταξύ ας δούμε τι γίνεται στη Σιβιτανίδειο, άλλο κλειστό κύκλωμα από κει, μετράνε από παντού και όλη η αυστηρότητα έπεσε στα δημόσια ΙΕΚ!

Στα ΣΔΕ δεν υπάρχει αδιαφάνεια όπως στα ΙΕΚ. Εκεί βλέπεις ανά κατηγορία τί έχει ο καθένας. Στα ΙΕΚ μετρούσαν σεμινάρια πχ ειδικής ενώ η προκήρυξη έλεγε εκπαίδευση ενηλίκων (λίγο πιο παλιά), ανέθεταν σε άσχετες ειδικότητες μαθηματα αρκεί να ήταν κάποιος φίλος, γνωστός, μαγειρευουν τα προγράμματα,  κτλ. ΚΑΜΙΑ σχέση με ΣΔΕ που είναι όλοι τίγκα στα προσόντα και φαίνονται αναλυτικά, όχι ότι κι εκεί δε γίνονται λάθη αλλά καμία σχέση. Ίσως έχουν γίνει κάποιες αδικίες με τον αριθμό ωρών στην ενισχυτική που αν δηλώνστε πχ 5 ώρες και χρειάζονταν 9, τις έπαιρνε ο παρακάτω κι ας είχε χαμηλότερη θεση (νομίζω πέρυσι έγινε αυτό). Για τις άλλες δομές που αναφέρατε δε γνωρίζω, δεν έχω ασχοληθεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2025, 12:35:56 pm από Foufoutos »
stuDYING...!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11621 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2025, 01:23:58 pm »
Στα ΣΔΕ δεν υπάρχει αδιαφάνεια όπως στα ΙΕΚ. Εκεί βλέπεις ανά κατηγορία τί έχει ο καθένας. Στα ΙΕΚ μετρούσαν σεμινάρια πχ ειδικής ενώ η προκήρυξη έλεγε εκπαίδευση ενηλίκων (λίγο πιο παλιά), ανέθεταν σε άσχετες ειδικότητες μαθηματα αρκεί να ήταν κάποιος φίλος, γνωστός, μαγειρευουν τα προγράμματα,  κτλ. ΚΑΜΙΑ σχέση με ΣΔΕ που είναι όλοι τίγκα στα προσόντα και φαίνονται αναλυτικά, όχι ότι κι εκεί δε γίνονται λάθη αλλά καμία σχέση. Ίσως έχουν γίνει κάποιες αδικίες με τον αριθμό ωρών στην ενισχυτική που αν δηλώνστε πχ 5 ώρες και χρειάζονταν 9, τις έπαιρνε ο παρακάτω κι ας είχε χαμηλότερη θεση (νομίζω πέρυσι έγινε αυτό). Για τις άλλες δομές που αναφέρατε δε γνωρίζω, δεν έχω ασχοληθεί.

Καταλαβαίνω πώς το λέτε και όλοι έχουμε ακούσει για αναθέσεις κάτω από το χαλί, αλλά δεν μπορούμε να τα τσουβαλιαζουμε όλα και να λεμε δεν αναγνωρίζεται τίποτα. Στην ενισχυτική που είπατε εκεί και αν γινόταν όργιο παλιότερα, επέλεγε ο διευθυντής ποιους θέλει, έτσι απέκτησε  προϋπηρεσία προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση πλήθος κόσμου. Εξάλλου, αν ήθελαν υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσουν τις αναθέσεις με βάση το πτυχίο, ειναι πολλά τα χρόνια που τα ΔΙΕΚ δε λειτουργούν πλέον άναρχα, έχουν αλλάξει τα πράγματα τουλάχιστον εδώ και 10 χρόνια, υπάρχουν οδηγοί σπουδών με συγκεκριμένες αναθέσεις, θέλω να πω είναι πολύ πιο διαφανείς οι διαδικασίες και εν πάση περιπτώσει με βάση το πτυχίο του καθενός κρίνεται η ανάθεση και αναλόγως, θα μπορούσαν να μετρήσουν την προϋπηρεσία, απλά δε θέλουν. Πλέον έχω διοριστεί αλλά πονάω αυτά τα χρόνια που έκανα μαθήματα με ατελείωτη κούραση, προετοιμασία για όλα τα μαθήματα από το μηδέν, χωρίς υποστήριξη, πολύς ο κόπος για να μην αναγνωρίζεται τίποτα ούτε στο ελάχιστο, ούτε καν μετά τον διορισμό για μείωση ωραρίου. Αν και εξακολουθώ να είμαι πρώτη στον πίνακα, αρνούμαι πλέον να συμμετέχω, μεγάλη κοροϊδία (αν και η εκπαίδευση ενηλίκων είναι μεγάλη αγάπη, αλλά όχι όπως λειτουργεί στην Ελλάδα).

Αποσυνδεδεμένος Foufoutos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11622 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2025, 01:33:35 pm »
Αν δεν διασφαλιστεί η διαφάνεια δεν πρέπει να αναγνωριστούν. Πριν εννοούσα την ενισχυτική στα ΣΔΕ, όχι στα πρωινά σχολεία. Αν δεν υπάρχει διαφάνεια όχι, δεν πρέπει, έλεος πια με τα παράθυρα- ( και ναι κι εγώ χάνω από αυτό, κι εγώ έχω ασχοληθεί). Εχω βαρεθεί να βλέπω να επικρατούν οι προσωπικές σχέσεις έναντι των προσόντων και να το παίζουν και τρελιτσα μετά (για θεωρητικές ειδικότητες μιλάω).
stuDYING...!

Αποσυνδεδεμένος eleanna

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11623 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2025, 01:03:45 am »
Η απορία μου είναι αν κάποιος επιλεγεί όμως δουλεύει σε άλλη εργασία εκείνη την ώρα πχ 5-9 δεν γίνεται να αλλάξει το πρόγραμμα και να πάει νωρίτερα μια και τα ΣΑΕΚ ξεκινούν και το μεσημέρι;Συγγνώμη για την χαζή ερώτηση αλλά δεν έχω ξανασχοληθεί...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #11624 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2025, 09:01:33 am »
Η απορία μου είναι αν κάποιος επιλεγεί όμως δουλεύει σε άλλη εργασία εκείνη την ώρα πχ 5-9 δεν γίνεται να αλλάξει το πρόγραμμα και να πάει νωρίτερα μια και τα ΣΑΕΚ ξεκινούν και το μεσημέρι;Συγγνώμη για την χαζή ερώτηση αλλά δεν έχω ξανασχοληθεί...
Παλιότερα μετά από "συνεννόηση" με το ιεκ μπορούσε να αλλάξει η ώρα του μαθήματος αλλά γινόταν το σώσε, πχ όπως στην περίπτωση σου να αρνηθείς το μάθημα γιατί ξεκινάει 5 - και άλλος που θα το δεχθεί να το αλλάξουν ώρα...
Πλέον υποχρεωτικά πρέπει να ανεβαίνει το ωρολόγιο στην σελίδα του κάθε ιεκ έτσι ώστε να το βλέπουν όλοι και να δηλώνουν προφανώς μόνο όσα μαθήματα τους βολεύουν.
Αν το δήλωσες και δεν μπορείς να το αναλάβεις απλά δεν δέχεσαι ανάθεση εάν σε επιλέξουν.

Αποσυνδεδεμένος Flyhigh76

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11625 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2025, 02:37:04 pm »
Γνωρίζετε αν η προϋπηρεσία στη μαθητεία στα ΕΠΑΛ λογίζεται ως επιπλέον προϋπηρεσία στην τεχνική εκπαίδευση?

Αποσυνδεδεμένος gandread

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11626 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2025, 03:06:52 pm »
Οχι, δε μετράει η μαθητεια.

Αποσυνδεδεμένος alfa_vita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11627 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 04:46:51 pm »
δώθηκε παράταση των αιτήσεων , εως  Τετάρτη 24/9/2025 και ώρα 20:00

Αποσυνδεδεμένος eleanna

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11628 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2025, 08:10:09 am »
Παλιότερα μετά από "συνεννόηση" με το ιεκ μπορούσε να αλλάξει η ώρα του μαθήματος αλλά γινόταν το σώσε, πχ όπως στην περίπτωση σου να αρνηθείς το μάθημα γιατί ξεκινάει 5 - και άλλος που θα το δεχθεί να το αλλάξουν ώρα...
Πλέον υποχρεωτικά πρέπει να ανεβαίνει το ωρολόγιο στην σελίδα του κάθε ιεκ έτσι ώστε να το βλέπουν όλοι και να δηλώνουν προφανώς μόνο όσα μαθήματα τους βολεύουν.
Αν το δήλωσες και δεν μπορείς να το αναλάβεις απλά δεν δέχεσαι ανάθεση εάν σε επιλέξουν.
Σε ευχαριστώ πολυ

Αποσυνδεδεμένος Theta._

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω εκπαίδευση , Παναιτωλικό & Επανάσταση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11629 στις: Οκτωβρίου 06, 2025, 03:07:57 am »
Οι αναθέσεις, όπως κάθε φορά... έτσι και τώρα διαρκούν, παρότι σήμερα Δευτέρα ξεκινά η εκπαιδευτική - καταρτισιακή περίοδος.
Αφ' ενός υπάρχει ισχυρότατο το θέμα προσοντολογίων των "Νέων Οδηγών".
 Μπόλικοι εκ των οποίων "μεθολογικά σωστοί" μεν, κατά τους φορείς ευθύνης (ΚΑΝΕΠ ΓΣΣΕ κλπ..) επιστημονικά άθλιοι και στα "προσοντολόγια" κατά τις βουλήσεις είτε συντεχνιασμού, είτε ασχετοσύνης των συντακτών τους... Ενδεικτικά στον κλαδο Αθλητικής Δημοσιογραφίας. 

Παράλληλα: Υπάρχουν Τίμιες Διευθύνσεις ΣΑΕΚ, που ορθά ξεψιρίζουν τα ορθά ή λάθος προσοντολόγια και με βάση μοριοδότησης καλούν...

Υπάρχουν και οι "άλλοι" που είναι Ικανοί να προσπεράσουν όλη τη μοριοδότηση προκειμένου "αιτιολογημένα" ... με χαρτί και καλαμάρι να δώκουν

... Υπάρχουν περιπτώσεις "αιτιολογημένων" υπερβάσεων ...  Χμμ.. Υπερβάσεις 16ωρου και για 2, 4, 6 ώρες εάν ΔΕΝ μπορεί κατά τα προσοντολόγια Νοματαίος να καλύψει.... Σε σπάνιες περιπτώσεις... κατανοητό..  Να υπερβαίνει όμως "Συνάδελφος", με συγκεκριμένο Διευθυντή τις 25 ώρες.. να φτάνει τις 30... σε προηγούμενα εξάμηνα.... 

Ε;;...  Μόνη Περίπτωσις... Ε;;....  Έτσι που λες!... Θ._

Νόμος Είναι Το Δίκιο Του Εργάτη & του Παναιτωλικού

Αποσυνδεδεμένος Theta._

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω εκπαίδευση , Παναιτωλικό & Επανάσταση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11630 στις: Οκτωβρίου 08, 2025, 02:08:44 am »

Μια ερώτηση - πρόταση προς το Φίλο Συντονιστή Lasid και τους άλλους "καθ' ύλην αρμόδιους" αυτής της ευρύτερης Ενότητας ΙΕΚ - ΚΕΚ, πλέον αναφορικά με  ΣΑΕΚ...

Μήπως τα ΟΚ μπόλικα νήματα αυτής της κατηγορίας, "πρέπει" να περάσουν από την ομπρέλλα της "Τεχνικής Εκπαίδευσης", σε αυτήν της "Εκπαίδευσης Ενηλίκων";;...

Εκτιμώ, πολύ φιλικά οπωσδήποτε, ότι εκεί είναι η θέση τους, διότι αφορά εκπαιδευόμενα Ανθρώπινα Υποκείμενα που έχουν περάσει στην πραγματική και τυπική ενηλικίωση, ενώ μόνο κάποιες από τις πολλές σπουδές αναφοράς εντάσσονται στο "τεχνικό" πεδίο.

Κατανοώ, βέβαια, την όποια δυσκολία στην ηλεκτρονική δομή της αγαπημένης μας ιστοσελίδας pde.gr, να μεταφέρει ζωντανά, με όγκο πληροφορίας και διάδρασης πάρα πολλών ετών, σε άλλες εσωτερικές κατηγοριοποιήσεις. Ανάλογα την έκπληξη των Συναδέλφων του δικού μας, ξεχωριστού, Κοινού να μην βρίσκουν στην γνωστή τους θέση τα γνωστά κεφάλαια και να ψάχνουν να τα βρουν κάπου "αλλού"..

Απλώς, με περίσκεψη, προτείνω

Θ._

Νόμος Είναι Το Δίκιο Του Εργάτη & του Παναιτωλικού

Αποσυνδεδεμένος geoarna

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11631 στις: Οκτωβρίου 08, 2025, 11:01:05 am »
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, με την σημείωση ότι θα μπορούσε να ενταχθεί σε ενότητα Δομές Κατάρτισης->ΣΑΕΚ-ΚΕΚ κι η Εκπαίδευση Ενηλίκων να έχει τα θέματα για ΣΔΕ. Αν και όλα αυτά είναι σχετικά. Πάντως Τεχνική Εκπαίδευση δεν είναι το ΙΕΚ-ΚΕΚ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)