0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το έχω γράψει και σε άλλη θεματική ενότητα, το αναφέρω και εδώ, μήπως ταιριάζει καλύτερα. Σήμερα μιλούσα με συνάδελφο η οποία έχει μεγάλη προυπηρεσία σε ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ), και μου είπε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει δεν της αναγνωρίζει την διδακτική προυπηρεσία στα ΣΑΕΚ. Γνωρίζει κάποιος/α εάν ισχύει κάτι τέτοιο? Έχει βγει κάποια νομοθεσία ή εγκύκλιος που να το αναφέρει?
Δυστυχώς ισχύει. Ειδικά από το 2010 δεν αναγνωρίζεται ούτε μισθολογικά, γιατί οι συμβάσεις στα ΔΙΕΚ μετατράπηκαν σε συμβάσεις έργου, όχι εξαρτημένης εργασίας. Αυτά τα παραθυράκια βρίσκουν και μας πετάνε τις προϋπηρεσίες μας εκτός! Έχει βγει και νεότερη εγκύκλιος, νομίζω το 2022, που επαναλαμβάνει οτι η απασχόληση σε ΔΙΕΚ δεν αναγνωρίζεται για μοριοδότηση σε μεταθέσεις ή για μισθολογική κατάταξη με τη δικαιολογία πάλι ότι είναι συμβάσεις έργου.
Η ανάρτησή μου για την ξαφνική τομή και προσμέτρηση στην προϋπηρεσία "τυπικής" στο αναμορφωμένο μητρώο Σ.Δ.Ε. - ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προφανώς αφορά μόνο αυτό τη Δομή.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2, περιπτ. ιι) του ν. 4763/2020 το «Τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα»: περιλαμβάνει την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), τη μεταγυμνασιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση επιπέδου τρία (3), τη μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική κατάρτιση επιπέδου πέντε (5) και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
νομίζω ότι αυτό μπορεί να λυθεί δικαστικά: 1. καταθέτει κάποιος αίτηση αναγνώρισης της προϋπηρεσίας του από ΔΙΕΚ και 2. αυτή απορρίπτεται. 3. παίρνει την απορριπτική απόφαση και έναν πολύ καλό δικηγόρο δημοσίου δικαίου και 4. την προσβάλλει με αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο. Ας επιβεβαιώσει τα παραπάνω κάποιος δικηγόρος.Αν ισχύει το παραπάνω ας μας εξηγήσουν τα σωματεία γιατί δεν το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή από όλους εμάς να καταθέσουμε τις προϋπηρεσίες ΔΙΕΚ πχ. στον ΟΠΣΥΔ) και με τις απορριπτικές να προσφύγουμε ομαδικά και ομόδικα (δλδ. όλοι μαζί για τον επιμερισμό των εξόδων).
δυστυχως οι συμβάσεις είναι ωρομίσθιες – ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που δεν αναγνωρίζονται ως «εκπαιδευτική υπηρεσία» στον στενό ορισμό του ΥΠΑΙΘ
δυστυχως δεν ειναι ορισμένου χρονου. ειναι εργου, δηλ.εμπορικη δραστηριοτητα. τουτεστιν δεν αναγνωριζονται ως εκπαιδευτικη υπηρεσια
Για μένα καλώς δεν αναγνωρίζονται καθώς οι αναθέσεις στη δομή αυτή είναι εμετικά αδιαφανείς. Ωραιότατα βάζουν εκεί που θέλουν τις 4 ώρες δύο μαθημάτων ίδιας ειδικότητας (σιγά τις ώρες δηλαδή ) ίδια μέρα και ίδια ώρα για να μην πάρει τις ώρες ο πρώτος που μπορεί να έχει και 20 μόρια διάφορα από τον επόμενο γιατί ο επόμενος είναι η συμβία του διευθυντή.Της δίνει και φουλ πρακτική (ενώ δεν προβλέπεται στη συγκεκριμένη ειδικότητα-φουλαρει δηλαδή τις ώρες που μπορεί να πάρει) μπας και κάποτε περάσει τον πρώτο... φυσικά αυτά δεν φαίνονται στο πρόγραμμα κι ούτε παρουσιάζεται ποτέ στο σύλλογο για να μην βγάζει μάτι τί γίνεται, με δικαιολογίες του τύπου κάποιοι έχουν ενημερώσει ότι δεν μπορούν να έρθουν γιατί προέκυψε κάτι επείγον, ενώ άλλοι που αργούν έστω λιγο τα ακουνε...Μόλις διορθωθούν αυτές οι πληγές και τα κραυγαλέα στησίματα και αδικίες, τότε ας μετράνε.