0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Alice6 στις Σεπτεμβρίου 16, 2011, 03:21:47 pmΣυνήθως τον πρώτο και το δεύτερο του πίνακα Η2 δεν τους παρακάμπτουν. Πιο κάτω είναι που γίνεται το μπάχαλο. Επίσης, αλοίμονο, δεν είναι όλοι οι διευθυντές ΙΕΚ το ίδιο. Σίγουρα κάποιοι θα είναι πιο σωστοί, δεν μπορεί...ναι τον παρακαμπτουν...Ημουν 2ος πηραν το 24ο,μαλλωσαμε και το επομενο εξαμηνο πηρα ωρες.
Συνήθως τον πρώτο και το δεύτερο του πίνακα Η2 δεν τους παρακάμπτουν. Πιο κάτω είναι που γίνεται το μπάχαλο. Επίσης, αλοίμονο, δεν είναι όλοι οι διευθυντές ΙΕΚ το ίδιο. Σίγουρα κάποιοι θα είναι πιο σωστοί, δεν μπορεί...
Παράθεση από: mpesg στις Σεπτεμβρίου 16, 2011, 03:47:35 pmΠαράθεση από: Alice6 στις Σεπτεμβρίου 16, 2011, 03:21:47 pmΣυνήθως τον πρώτο και το δεύτερο του πίνακα Η2 δεν τους παρακάμπτουν. Πιο κάτω είναι που γίνεται το μπάχαλο. Επίσης, αλοίμονο, δεν είναι όλοι οι διευθυντές ΙΕΚ το ίδιο. Σίγουρα κάποιοι θα είναι πιο σωστοί, δεν μπορεί...ναι τον παρακαμπτουν...Ημουν 2ος πηραν το 24ο,μαλλωσαμε και το επομενο εξαμηνο πηρα ωρες.και πως έμαθες ότι πήραν τον 24ο;;;; αν είμαι δεύτερη πως θα μάθω ότι πήραν κάποιο άλλο;; μπορεί να να χαζό αυτό που ρωτάω αλλά σιγά ποιος θα μενημερώσει για το τι γίνετααι;;;
Από την εμπειρία μου σε ΙΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια ως εκπαιδευτής έχω να παρατηρήσω τα εξής:- Αν και τυπικά ίσως υπάρχουν κάποια υποτυπώδη κριτήρια πρόσληψης (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτική εμπειρία κλπ), ουσιαστικά ο κάθε διευθυντής ΙΕκ διορίζει όποιον θέλει βάση γνωριμιών, μέσων, τηλεφωνημάτων από πολιτικούς κλπ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διευθυντές ΙΕΚ που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.- Το σύστημα προσλήψεων είναι αισχρό. Ο κάθε εκπαιδευτής υποχρεούται δυο φορές το χρόνο να φάει τουλάχιστον δυο ολόκληρες μέρες προσκομίζοντας πληθώρα δικαιολογητικών (πτυχία, τίτλους επιμόρφωσης, βιογραφικά, εργασιακή εμπειρία), ο έλεγχος των οποίων μπορεί να είναι από πολύ αυστηρός μέχρι ανύπαρκτος, ανάλογα με το ΙΕΚ.- Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει ένα σύστημα κεντρικής ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών είτε μέσω διαδικτύου και αποστολής ταχυδρομικά των δικαιολογητικών, ή έστω όπως στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ σε ένα ΙΕΚ και από εκεί να επιλέγει ο κάθε εκπαιδευτής τα ΙΕΚ που θα θελε να διδάξει και τα μαθήματα αυτών. Επιπλέον καλό θα ήταν να υπάρχει και μια ποσόστωση για συναδέρφους που δεν έχουν διδακτική εμπειρία, γιατί υπάρχουν εκπαιδευτές με δέκα και παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας και χιλιάδες ώρες στο ενεργητικό τους, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την πρόσληψη νέων εκπαιδευτών που δεν έχουν προϋπηρεσία (σε περίπτωση εφαρμογής αντικειμενικών κριτηρίων πρόσληψης)..Το οικονομικό είναι μια πονεμένη ιστορία που ανήκει σε άλλο θέμα...!
Παράθεση από: grtt στις Σεπτεμβρίου 18, 2011, 12:23:53 pmΑπό την εμπειρία μου σε ΙΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια ως εκπαιδευτής έχω να παρατηρήσω τα εξής:- Αν και τυπικά ίσως υπάρχουν κάποια υποτυπώδη κριτήρια πρόσληψης (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτική εμπειρία κλπ), ουσιαστικά ο κάθε διευθυντής ΙΕκ διορίζει όποιον θέλει βάση γνωριμιών, μέσων, τηλεφωνημάτων από πολιτικούς κλπ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διευθυντές ΙΕΚ που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.- Το σύστημα προσλήψεων είναι αισχρό. Ο κάθε εκπαιδευτής υποχρεούται δυο φορές το χρόνο να φάει τουλάχιστον δυο ολόκληρες μέρες προσκομίζοντας πληθώρα δικαιολογητικών (πτυχία, τίτλους επιμόρφωσης, βιογραφικά, εργασιακή εμπειρία), ο έλεγχος των οποίων μπορεί να είναι από πολύ αυστηρός μέχρι ανύπαρκτος, ανάλογα με το ΙΕΚ.- Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει ένα σύστημα κεντρικής ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών είτε μέσω διαδικτύου και αποστολής ταχυδρομικά των δικαιολογητικών, ή έστω όπως στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ σε ένα ΙΕΚ και από εκεί να επιλέγει ο κάθε εκπαιδευτής τα ΙΕΚ που θα θελε να διδάξει και τα μαθήματα αυτών. Επιπλέον καλό θα ήταν να υπάρχει και μια ποσόστωση για συναδέρφους που δεν έχουν διδακτική εμπειρία, γιατί υπάρχουν εκπαιδευτές με δέκα και παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας και χιλιάδες ώρες στο ενεργητικό τους, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την πρόσληψη νέων εκπαιδευτών που δεν έχουν προϋπηρεσία (σε περίπτωση εφαρμογής αντικειμενικών κριτηρίων πρόσληψης)..Το οικονομικό είναι μια πονεμένη ιστορία που ανήκει σε άλλο θέμα...!κατι λεει στο site του ιδεκε στο χρονοδιαγραμμα για τα ΔΙΕΚ για την αναρτηση πινακων..........για να δουμε
Ενημέρωσαν σήμερα απο τα ΙΕΚ κανέναν αν έχει πάρει μάθημα; Αυριο νομίζω θα ανακοινωθούν και οι πίνακες των εκπαιδευτών.