0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι αλλά σύμφωνα με όσα ακούγονται για το ασφαλιστικό όλοι οι νέοι εκπαιδευτικοί θα υπάγονται στο ΙΚΑ. Ακόμα και δημόσιοι υπάλληλοι. Δε νομίζω ο διαχωρισμός να έχει να κάνει μόνο με τον ασφαλιστικό φορέα. Εγώ ρώτησα τί ισχύει συγκεκριμένα για τους νέους αναπληρωτές. Θεωρούνται ή όχι δημόσιοι υπάλληλοι;
Πάντως και οι υπάρχουσες μειώσεις είναι πολύ μεγάλες! Ειδικά για χρήματα που πληρώνουν μετά από 2-3 χρόνια... Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι σε ποια κατηγορία ανήκουν οι αναπληρωτές. Ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι;
Παράθεση από: gpapage στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 11:49:39 pmΠάντως και οι υπάρχουσες μειώσεις είναι πολύ μεγάλες! Ειδικά για χρήματα που πληρώνουν μετά από 2-3 χρόνια... Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι σε ποια κατηγορία ανήκουν οι αναπληρωτές. Ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι;Για εμένα κάποιος που είναι αναπληρωτής, και οποιοσδήποτε άλλος έχει μία βασική απασχόληση, καλύτερα να μην διεκδικήσει μία θέση που θα μπορούσε να πάρει κάποιος που δεν έχει καμία απασχόληση αυτή τη στιγμή.
Παράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 09:36:16 amΠαράθεση από: gpapage στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 11:49:39 pmΠάντως και οι υπάρχουσες μειώσεις είναι πολύ μεγάλες! Ειδικά για χρήματα που πληρώνουν μετά από 2-3 χρόνια... Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι σε ποια κατηγορία ανήκουν οι αναπληρωτές. Ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι;Για εμένα κάποιος που είναι αναπληρωτής, και οποιοσδήποτε άλλος έχει μία βασική απασχόληση, καλύτερα να μην διεκδικήσει μία θέση που θα μπορούσε να πάρει κάποιος που δεν έχει καμία απασχόληση αυτή τη στιγμή. Δεν έχεις άδικο, αλλά για τους αναπληρωτές σκέψου οτι 3-4 μήνες το καλοκαίρι θα είμαστε και πάλι άνεργοι... Οι μισθοί είναι ήδη αρκετά χαμηλοί. Δε νομίζω οτι έχουμε ακόμα την πολυτέλεια να απορρίπτουμε δουλειές.
Παράθεση από: gpapage στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 11:39:00 amΠαράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 09:36:16 amΠαράθεση από: gpapage στις Σεπτεμβρίου 28, 2010, 11:49:39 pmΠάντως και οι υπάρχουσες μειώσεις είναι πολύ μεγάλες! Ειδικά για χρήματα που πληρώνουν μετά από 2-3 χρόνια... Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι σε ποια κατηγορία ανήκουν οι αναπληρωτές. Ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι;Για εμένα κάποιος που είναι αναπληρωτής, και οποιοσδήποτε άλλος έχει μία βασική απασχόληση, καλύτερα να μην διεκδικήσει μία θέση που θα μπορούσε να πάρει κάποιος που δεν έχει καμία απασχόληση αυτή τη στιγμή. Δεν έχεις άδικο, αλλά για τους αναπληρωτές σκέψου οτι 3-4 μήνες το καλοκαίρι θα είμαστε και πάλι άνεργοι... Οι μισθοί είναι ήδη αρκετά χαμηλοί. Δε νομίζω οτι έχουμε ακόμα την πολυτέλεια να απορρίπτουμε δουλειές. Δεν νομίζω ότι θα σε σώσουν τα 240 ευρώ το μήνα που θα τα πάρεις μετά από 2 χρόνια.
Σκέψου ότι αρκετοί από εμάς ζούσαμε 4 χρόνια ωρομίσθιοι με 400 ευρώ το μήνα + τα 240 ευρώ από τα ΙΕΚ που μας τα χρωστάνε ακόμα... Και τα καλοκαίρια 5 μήνες άνεργοι μέχρι να μας προσλάβουν. Πρόσθεσε και σε όλα αυτά τις "εξορμήσεις στην επαρχία" για 2-3 μόρια που ουσιαστικά πληρώναμε από τις τσέπες μας ή τις χρονιές χωρίς εργασία λόγω μεταπτυχιακών/ΑΣΠΑΙΤΕ... Αν ήμουν διορισμένος στο δημόσιο και είχα την ασφάλεια οτι θα έχω ακόμα δουλειά σε 9-10 μήνες θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Τώρα δυστυχώς ακόμα και τα 240 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ανακούφιση για εμας...
Παράθεση από: gpapage στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 12:35:46 pmΣκέψου ότι αρκετοί από εμάς ζούσαμε 4 χρόνια ωρομίσθιοι με 400 ευρώ το μήνα + τα 240 ευρώ από τα ΙΕΚ που μας τα χρωστάνε ακόμα... Και τα καλοκαίρια 5 μήνες άνεργοι μέχρι να μας προσλάβουν. Πρόσθεσε και σε όλα αυτά τις "εξορμήσεις στην επαρχία" για 2-3 μόρια που ουσιαστικά πληρώναμε από τις τσέπες μας ή τις χρονιές χωρίς εργασία λόγω μεταπτυχιακών/ΑΣΠΑΙΤΕ... Αν ήμουν διορισμένος στο δημόσιο και είχα την ασφάλεια οτι θα έχω ακόμα δουλειά σε 9-10 μήνες θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Τώρα δυστυχώς ακόμα και τα 240 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ανακούφιση για εμας...Ναι αλλά μήπως για αυτό φταίμε και οι ίδιοι;Είναι μια κατάσταση που είναι γνωστή από πριν.
Παράθεση από: stargate στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 01:08:22 pmΠαράθεση από: gpapage στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 12:35:46 pmΣκέψου ότι αρκετοί από εμάς ζούσαμε 4 χρόνια ωρομίσθιοι με 400 ευρώ το μήνα + τα 240 ευρώ από τα ΙΕΚ που μας τα χρωστάνε ακόμα... Και τα καλοκαίρια 5 μήνες άνεργοι μέχρι να μας προσλάβουν. Πρόσθεσε και σε όλα αυτά τις "εξορμήσεις στην επαρχία" για 2-3 μόρια που ουσιαστικά πληρώναμε από τις τσέπες μας ή τις χρονιές χωρίς εργασία λόγω μεταπτυχιακών/ΑΣΠΑΙΤΕ... Αν ήμουν διορισμένος στο δημόσιο και είχα την ασφάλεια οτι θα έχω ακόμα δουλειά σε 9-10 μήνες θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Τώρα δυστυχώς ακόμα και τα 240 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ανακούφιση για εμας...Ναι αλλά μήπως για αυτό φταίμε και οι ίδιοι;Είναι μια κατάσταση που είναι γνωστή από πριν.Προφανώς όσο υπάρχουν κορόιδα να συντηρούν μία κατάσταση, αυτή θα διαιωνίζεται.
Δεν νομίζω ότι θα σε σώσουν τα 240 ευρώ το μήνα που θα τα πάρεις μετά από 2 χρόνια.
Παράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 01:13:37 pmΠαράθεση από: stargate στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 01:08:22 pmΠαράθεση από: gpapage στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 12:35:46 pmΣκέψου ότι αρκετοί από εμάς ζούσαμε 4 χρόνια ωρομίσθιοι με 400 ευρώ το μήνα + τα 240 ευρώ από τα ΙΕΚ που μας τα χρωστάνε ακόμα... Και τα καλοκαίρια 5 μήνες άνεργοι μέχρι να μας προσλάβουν. Πρόσθεσε και σε όλα αυτά τις "εξορμήσεις στην επαρχία" για 2-3 μόρια που ουσιαστικά πληρώναμε από τις τσέπες μας ή τις χρονιές χωρίς εργασία λόγω μεταπτυχιακών/ΑΣΠΑΙΤΕ... Αν ήμουν διορισμένος στο δημόσιο και είχα την ασφάλεια οτι θα έχω ακόμα δουλειά σε 9-10 μήνες θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Τώρα δυστυχώς ακόμα και τα 240 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ανακούφιση για εμας...Ναι αλλά μήπως για αυτό φταίμε και οι ίδιοι;Είναι μια κατάσταση που είναι γνωστή από πριν.Προφανώς όσο υπάρχουν κορόιδα να συντηρούν μία κατάσταση, αυτή θα διαιωνίζεται.Δηλαδή όποιος θέλει να πετύχει το όνειρό του και ο δρόμος για να το πετύχει αυτό δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα είναι κορόιδο; Τί θα έκανε κάποιος που δεν είναι κορόιδο; Θα έπιανε δουλειά σε μια εταιρία πληροφορικής με αξιοπρεπή μισθό και μετά από 6-7 χρόνια ως εκ θαύματος θα έκανε τη δουλειά των ονείρων του; Καταλαβαίνω οτι ο καθένας έχει τις απόψεις του όσο ακραίες κι αν είναι, αλλά θα ήταν καλό να σεβόμαστε τον αγώνα και την προσπάθεια των άλλων πριν τους χαρακτηρίσουμε μειωτικά. Προσωπικά είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έχω κάνει τόσα χρόνια με ελάχιστη υλική επιβράβευση, αλλά με ανεκτίμητη αμοιβή την ανταπόκριση από τους μαθητές μου και την ικανοποίηση οτι ακολούθησα το όνειρό μου και δεν συμβιβάστηκα ποτέ.