0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ερώτημα είναι "ποιος ελέγχει το όριο των 10 ωρών". Όχι μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους, και δη τους εκπαιδευτικούς, που είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με πλήρη απασχόληση. Και εκεί υπάρχει το όριο των 10 ωρών... Ούτε άδεια χρειάζονται και πολλοί ξεπερνάνε το όριο... Και αρκετοί έχουν υπερδιπλάσιους μισθούς από το νεοδιόριστο ή αναπληρωτή εκπαιδευτικό.Η άδεια των 10 ωρών για τους εκπαιδευτικούς είναι καθαρά μια ανόητη γραφειοκρατική διαδικασία. Πρέπει να πάρεις πρώτα μια βεβαίωση από το ΙΝΕΔΙ
Στους αναπληρωτές τουλάχιστον δεν τη ζητάνε. Για τους μόνιμους δε γνωρίζω. 10 χρόνια εργάζομαι σε ΙΕΚ. Έχω δουλέψει σε 8 διαφορετικά ΙΕΚ στην Αττική και στην Πάτρα. Μόνο μια φορά μου ζήτησαν αυτό το χαρτί και όταν μετά κόπων και βασάνων τους το πήγα, μου είπαν ότι τελικά δεν ήταν απαραίτητο. Αντίθετα όσες φορές έχω δουλέψει σε ΚΔ
Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια δεν ασχολούμε με ΙΕΚ για άλλους λόγους. Αλλά παλιά μας το ζητούσαν. Και τώρα θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος. Για το ΚΔ
Για τους δημόσιους υπάλληλους και συγκεκριμένα για τους εκπαιδευτικούς υπάρχει η παρακάτω διαδικασία η οποία πρέπει να τηρείται από όλους όσους κατά τη περίοδο ανάληψης ωρών έχουν σύμβαση με το δημόσιο (όχι μόνο οι μόνιμοι αλλά και οι αναπληρωτές). Ο εκπαιδευτικός που αναλαμβάνει ώρες ζητά μία βεβαίωση από το ΙΕΚ που αναφέρει ότι έχει αναλάβει τις συγκεκριμένες ώρες στο συγκεκριμένο ΙΕΚ. Αν έχει αναλάβει ώρες σε παραπάνω από ένα ΙΕΚ θα πρέπει να πάρει και από όλα τα ΙΕΚ. Πάει στο σχολείο του και κάνει αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ για να του δοθεί άδεια να εργαστεί για αυτές τις συγκεκριμένες ώρες. Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται ότι η εργασία είναι εκτός ωραρίου του σχολείου καθώς επίσης και το ποσό της ωριαίας αντιμισθίας. Η αίτηση αποστέλλεται από το διευθυντή του σχολείου με τη δική του εισήγηση (θετική) με διαβιβαστικό στο ΠΥΣΔΕ. Μέσα σε ένα μήνα περίπου το ΠΥΣΔΕ στέλνει στο σχολείο την άδεια την οποία ο εκπαιδευτικός την προσκομίζει στα αντίστοιχα ΙΕΚ. Δεν υπάρχει περίπτωση (προσωπική άποψη) ένας μόνιμος εκπαιδευτικός να κάνει απόκρυψη ανάθεσης γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο με μία ανώνυμη καταγγελία (σε κάθε περιοχή γνωριζόμαστε όλοι και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα διασταύρωση) να βρεθεί σε μία άσχημη κατάσταση (ΕΔΕ) η οποία θα του δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα.Πάντως και στα ΤΕΙ τη ζητούσαν τη βεβαίωση από το 2002 και μετά, τουλάχιστον στο ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ.Παλιότερα (πριν από το 2002) γνωρίζω κάποιους που δεν τα δήλωναν ούτε καν στην εφορία. Αργότερα βέβαια άκουσα μερικούς από αυτούς να γκρινιάζουν ότι τους κάλεσαν να τα δηλώσουν εκ των υστέρων με το αντίστοιχο πρόστιμο βέβαια.
Γεια σας σκεφτομαι να γραφτω ως εκπαιδευομενη το εαρινο εξαμηνο; εγγραφη επρεπε να ειχα κανει το σεπτβη η μπορω και τον ιανουαριο; επισης μπορει καποιος να συνεχισει μια ειδικοτητα σε αλλο ιεκ; υπαρχει πιθανοτητα το επομενο φθινοπωρο να μετακομισω σε αλλη πολη, ξερω οτι αυτο το θεμα αφορα εκπαιδευτες αλλα πιστευω θα απαντηθουν τα ερωτηματα μου. Συγνωμη για την καταχρηση . καλα αποτελεσματα!
Ξέρει κανείς γιατί δεν βλέπω τα αποτελέσματα;Μου βγάζει αυτό το μήνυμα: - Not authorized Insufficient privileges-.Μέχρι πριν λίγες μέρες τα έβλεπα κανονικά.
Ο μόνος τρόπος να παρανομήσει ένας δημόσιος υπάλληλος και να πάρει παραπάνω από τις 10 είναι να παρανομήσει και ο διευθυντής του ΙΕΚ και να βάλει λιγότερες ώρες, αφού το χαρτί του ΙΕΚ είναι προυπόθεση για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Δεν ξέρω να κάποιος διευθυντής θα κάνει τέτοια βλακεία.