*

Αποστολέας Θέμα: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  (Αναγνώστηκε 3018843 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« Απάντηση #7154 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 03:34:06 pm »
Νόμιζα ότι ήταν ειρωνικό το σχόλιο. Sorry...

Πάντως επαναλαμβάνω ότι δεν έχει νόημα να τα βάζουμε με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Ακόμα και οι 10 ώρες για πολλούς είναι συμπλήρωμα για να βελτιώσουν το εισόδημά τους. Δεν κάνουν κάτι ανήθικο με το να εργάζονται κάπου για κάποιο συμπλήρωμα. Για το όριο συμφωνώ ότι θα έπρεπε να τηρείται από όλους, δημοσίους και ιδιωτικούς. Αλλά με καταγγελίες δε γίνεται τίποτα, γιατί όποιος θέλει να κρυφτεί θα βρει τρόπο. Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από το ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7155 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 03:34:26 pm »
Το ερώτημα είναι "ποιος ελέγχει το όριο των 10 ωρών". Όχι μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους, και δη τους εκπαιδευτικούς, που είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με πλήρη απασχόληση. Και εκεί υπάρχει το όριο των 10 ωρών... Ούτε άδεια χρειάζονται και πολλοί ξεπερνάνε το όριο... Και αρκετοί έχουν υπερδιπλάσιους μισθούς από το νεοδιόριστο ή αναπληρωτή εκπαιδευτικό.

Η άδεια των 10 ωρών για τους εκπαιδευτικούς είναι καθαρά μια ανόητη γραφειοκρατική διαδικασία. Πρέπει να πάρεις πρώτα μια βεβαίωση από το ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7156 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 03:47:55 pm »
Στους αναπληρωτές τουλάχιστον δεν τη ζητάνε. Για τους μόνιμους δε γνωρίζω. 10 χρόνια εργάζομαι σε ΙΕΚ. Έχω δουλέψει σε 8 διαφορετικά ΙΕΚ στην Αττική και στην Πάτρα. Μόνο μια φορά μου ζήτησαν αυτό το χαρτί και όταν μετά κόπων και βασάνων τους το πήγα, μου είπαν ότι τελικά δεν ήταν απαραίτητο. Αντίθετα όσες φορές έχω δουλέψει σε ΚΔ

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7157 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 03:53:25 pm »
Στους αναπληρωτές τουλάχιστον δεν τη ζητάνε. Για τους μόνιμους δε γνωρίζω. 10 χρόνια εργάζομαι σε ΙΕΚ. Έχω δουλέψει σε 8 διαφορετικά ΙΕΚ στην Αττική και στην Πάτρα. Μόνο μια φορά μου ζήτησαν αυτό το χαρτί και όταν μετά κόπων και βασάνων τους το πήγα, μου είπαν ότι τελικά δεν ήταν απαραίτητο. Αντίθετα όσες φορές έχω δουλέψει σε ΚΔ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος mecheng_te

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7158 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 04:15:42 pm »
Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια δεν ασχολούμε με ΙΕΚ για άλλους λόγους. Αλλά παλιά μας το ζητούσαν.
Και τώρα θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος. Για το ΚΔ

Αποσυνδεδεμένος nipiagogos1988

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • μαζί με την οικονομική κρίση ήρθε και το πτυχίο,
    • Προφίλ
« Απάντηση #7159 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 04:25:35 pm »
Γεια σας σκεφτομαι να γραφτω ως εκπαιδευομενη το εαρινο εξαμηνο; εγγραφη επρεπε να ειχα κανει το σεπτβη η μπορω και τον ιανουαριο; επισης μπορει καποιος να συνεχισει μια ειδικοτητα σε αλλο ιεκ; υπαρχει πιθανοτητα το επομενο φθινοπωρο να μετακομισω σε αλλη πολη, ξερω οτι αυτο το θεμα αφορα εκπαιδευτες αλλα πιστευω θα απαντηθουν τα ερωτηματα μου. Συγνωμη για την καταχρηση :-[  :-\ . καλα αποτελεσματα!
Η ζωή είναι μικρή για να'ναι θλιβερή μωρό μου!!  8/2011

https://www.youtube.com/watch?v=3J2eeyOaYlY

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7160 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 04:26:05 pm »
Για τους δημόσιους υπάλληλους και συγκεκριμένα για τους εκπαιδευτικούς υπάρχει η παρακάτω διαδικασία η οποία πρέπει να τηρείται από όλους όσους κατά τη περίοδο ανάληψης ωρών έχουν σύμβαση με το δημόσιο (όχι μόνο οι μόνιμοι αλλά και οι αναπληρωτές).

Ο εκπαιδευτικός που αναλαμβάνει ώρες ζητά μία βεβαίωση από το ΙΕΚ που αναφέρει ότι έχει αναλάβει τις συγκεκριμένες ώρες στο συγκεκριμένο ΙΕΚ. Αν έχει αναλάβει ώρες σε παραπάνω από ένα ΙΕΚ θα πρέπει να πάρει και από όλα τα ΙΕΚ. Πάει στο σχολείο του και κάνει αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ για να του δοθεί άδεια να εργαστεί για αυτές τις συγκεκριμένες ώρες. Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται ότι η εργασία είναι εκτός ωραρίου του σχολείου καθώς επίσης και το ποσό της ωριαίας αντιμισθίας. Η αίτηση αποστέλλεται από το διευθυντή του σχολείου με τη δική του εισήγηση (θετική) με διαβιβαστικό στο ΠΥΣΔΕ. Μέσα σε ένα μήνα περίπου το ΠΥΣΔΕ στέλνει στο σχολείο την άδεια την οποία ο εκπαιδευτικός την προσκομίζει στα αντίστοιχα ΙΕΚ. Δεν υπάρχει περίπτωση (προσωπική άποψη) ένας μόνιμος εκπαιδευτικός να κάνει απόκρυψη ανάθεσης γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο με μία ανώνυμη καταγγελία (σε κάθε περιοχή γνωριζόμαστε όλοι και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα διασταύρωση) να βρεθεί σε μία άσχημη κατάσταση (ΕΔΕ) η οποία θα του δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα.

Πάντως και στα ΤΕΙ τη ζητούσαν τη βεβαίωση από το 2002 και μετά, τουλάχιστον στο ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Παλιότερα (πριν από το 2002) γνωρίζω κάποιους που δεν τα δήλωναν ούτε καν στην εφορία. Αργότερα βέβαια άκουσα μερικούς από αυτούς να γκρινιάζουν ότι τους κάλεσαν να τα δηλώσουν εκ των υστέρων με το αντίστοιχο πρόστιμο βέβαια.   

Ναι πάνω-κάτω αυτή είναι η διαδικασία. Μπορεί ο καθηγητής να πάει τα χαρτιά και απευθείας στη ΔΔΕ αν το θέλει, έχοντας μαζί του δήλωση του διευθυντή του σχολείους ότι δεν παρακωλύεται η λειτουργία του.

Ξέρω περίπτωση παλαιότερα όπου σε μικρή πόλη της Μακεδονίας έγινε καταγγελία από κάποιον για καθηγητές οι οποίοι δούλευαν ταυτόχρονα και σε ενισχυτική διδασκαλία και σε φροντιστήρια της περιοχής. Δεν μιλάω για μόνιμους.  Μόνιμοι και ωρομίσθιοι είμαστε "ούνα ράτσα, ούνα φάτσα", όταν πρόκειται για λοβιτούρες :). Υπάρχει ασυμβίβαστο και σε αυτό αλλά όλοι το περνούσαν στο ντούκου. Ώσπου κάποιος έκανε καταγγελία και όλοι τρέχανε και ξεκίνησαν οι ΕΔΕ. Έτυχε να είμαι μπροστά σε κάποιες από αυτές. Δεν ξέρω αν τιμωρήθκαν τελικά κάποιοι και πώς αλλά ότι κόπηκαν αμέσως οι παράλληλες ενασχολήσεις είναι σίγουρο.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2015, 05:13:55 pm από niteulf »

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7161 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 04:28:45 pm »
Γεια σας σκεφτομαι να γραφτω ως εκπαιδευομενη το εαρινο εξαμηνο; εγγραφη επρεπε να ειχα κανει το σεπτβη η μπορω και τον ιανουαριο; επισης μπορει καποιος να συνεχισει μια ειδικοτητα σε αλλο ιεκ; υπαρχει πιθανοτητα το επομενο φθινοπωρο να μετακομισω σε αλλη πολη, ξερω οτι αυτο το θεμα αφορα εκπαιδευτες αλλα πιστευω θα απαντηθουν τα ερωτηματα μου. Συγνωμη για την καταχρηση :-[  :-\ . καλα αποτελεσματα!

Θα πρέπει να βρεις ειδικότητα που να σε ενδιαφέρει και να ξεκινά κατά το εαρινό εξάμηνο.
Δεν είναι εύκολο. Παλαιότερα υπήρχαν κάποιες, τώρα δεν ξέρω.
Θα πρέπει να ρωτήσεις στα ΙΕΚ μέσω τηλεφώνου ή πηγαίνοντας από εκεί.

Μπορεί κάποιος να συνεχίσει τις σπουδές του σε άλλο ΙΕΚ αρκεί να προσφέρεται από το άλλο η ίδια ειδικότητα.

Αποσυνδεδεμένος kostaskostas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7162 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 05:04:33 pm »
Ξέρει κανείς γιατί δεν βλέπω τα αποτελέσματα;Μου βγάζει αυτό το μήνυμα: - Not authorized Insufficient privileges-.Μέχρι πριν λίγες μέρες τα έβλεπα κανονικά.

Αποσυνδεδεμένος niteulf

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7163 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 05:14:52 pm »
Ξέρει κανείς γιατί δεν βλέπω τα αποτελέσματα;Μου βγάζει αυτό το μήνυμα: - Not authorized Insufficient privileges-.Μέχρι πριν λίγες μέρες τα έβλεπα κανονικά.

Νομίζω αν διαβάσεις 1-2 σελίδες πίσω, κάποιοι λένε ότι το σταμάτησαν.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2015, 05:31:41 pm από niteulf »

Αποσυνδεδεμένος Giatros

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7164 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 05:22:09 pm »
Ο μόνος τρόπος να παρανομήσει ένας δημόσιος υπάλληλος και να πάρει παραπάνω από τις 10 είναι να παρανομήσει και ο διευθυντής του ΙΕΚ και να βάλει λιγότερες ώρες, αφού το χαρτί του ΙΕΚ είναι προυπόθεση για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Δεν ξέρω να κάποιος διευθυντής θα κάνει τέτοια βλακεία.

Αποσυνδεδεμένος Theta._

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω εκπαίδευση , Παναιτωλικό & Επανάσταση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7165 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 08:12:46 pm »
Ο μόνος τρόπος να παρανομήσει ένας δημόσιος υπάλληλος και να πάρει παραπάνω από τις 10 είναι να παρανομήσει και ο διευθυντής του ΙΕΚ και να βάλει λιγότερες ώρες, αφού το χαρτί του ΙΕΚ είναι προυπόθεση για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Δεν ξέρω να κάποιος διευθυντής θα κάνει τέτοια βλακεία.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2015, 10:26:08 pm από Theta._ »
Νόμος Είναι Το Δίκιο Του Εργάτη & του Παναιτωλικού

Αποσυνδεδεμένος Foufoutos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7166 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 10:10:44 pm »
E μα γι'αυτό το συζητάμε! Γιατί δε μπορούμε να κατανοήσουμε πώς το κάνουν!
stuDYING...!

Αποσυνδεδεμένος IFIGENEIA_THESS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7167 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 10:44:11 pm »
Ακουστε λιγο...γιατι κανουν λαμογιες κ οι διευθυντες. Στη δικη μου περιπτωση την προηγουμενη χρονια δυο ΙΕΚ μου εβγαλαν διαφορετικη μοριοδοτηση.Το ενα μου τα μετρησε οπως ΕΠΡΕΠΕ και το αλλο οπως

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182517
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)