0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χμμμ!... Χαιρετώ και από δω Τρομερέ μας alfa_vita!Στη Μούρη μου πάντως επέτρεψε Πάνω από 15 Μαθήματα... ΟΚ .. ΔΕΝ Δήλωσα πάντως και πολλά παραπάνω!... Μού' βγαζε αποκλεισμούς , Μόνο σε περιπτώσεις που δοκιμαστικά .. μόνο … υπερέβαινα τα 3 ανά ειδικότητα .. τα 5 διεκ ..και τέτοια... Αλλού μου τά' κανε σκ%$$#@@ , μαντάρα.... Θ._
Καλησπέρα σε όλους,θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς μου σχετικά με την διαδικασία επιλογής μαθημάτων:1. Καλούμαστε να επιλέξουμε μαθήματα πριν βγουν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ για συμπλήρωση ωραρίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να δηλώνουμε μαθήματα τα οποία μπορεί να μην είναι διαθέσιμα στους ωρομίσθιους. 2. Στα ΙΕΚ που συστεγάζονται με ΕΠΑΛ υπάρχει ΦΕΚ που δίνει προτεραιότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς των εργαστηριακών κέντρων να αναλάβουν εργαστηριακά μαθήματα (μέχρι 10 ώρες). Άρα οι συνάδελφοι πληροφορικοί πάλι δηλώνουν μαθήματα που κατά προτεραιότητα μπορεί να δοθούν σε μόνιμους εκπαιδευτικούς. 3. Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των τμημάτων ανά ειδικότητα. Για παράδειγμα μπορεί να δηλώνουμε 3 μαθήματα σε μια ειδικότητα ενός ΙΕΚ που έχει ένα τμήμα, αλλά σε άλλο ΙΕΚ στην ίδια ειδικότητα να υπάρχουν εγγραφές σπουδαστών που να συμπληρώνουν 5 τμήματα (σε ΙΕΚ της Αθήνας, υπήρχαν πχ 8 τμήματα μαγειρικής τέχνης για το Α΄εξάμηνο). Ως εκ τούτου, αν είσαι τυχερός ή γνωρίζεις πόσα τμήματα θα έχει μια ειδικότητα Α΄εξαμηνου σε ένα ΙΕΚ τότε έχεις πολλαπλάσιες πιθανότητες να επιλεγείς σε σχέση με ένα άλλο ΙΕΚ που έχει την ίδια ειδικότητα αλλά μόνο ένα τμήμα. 4. Δεν υπάρχουν αναρτημένα ωρολόγια προγράμματα ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε επικαλύψεις ίδιων μαθημάτων/ωρών με άλλα ΙΕΚ. Ιδίαιτερα φέτος που υπάρχει περιορισμός στην επιλογή μαθημάτων είναι βασικό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τα ωρολόγια προγράμματα ώστε να μην δηλώνουμε μαθήματα τα οποία μπορεί να μην έχουμε δυνατότητα λόγω άλλων υποχρεώσεων να διδάξουμε. Τελοσπάντων δεν θέλω να σας κουράσω αλλά τελικά αυτό δεν είναι διαδικασία επιλογής εκπαιδευτών αλλά ο τροχός της τύχης...
ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΡΘΕΣ οι Σκέψεις σου ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!... Και στα Ορισμένα … Ειδικά που αναφέρεσαι … και παντού..... Ο ΤΡΟΧΟΣ της ΤΥΧΗΣ!... Ενώπιον Δομής Εκπαίδευσης… Πλήθους Σπουδαστών... Ενώπιον Εκπαιδευτών!... … τα λίγα χρόνια που υπάρχω στο φόρουμ... παρότι Πολιτικό Κτήνος... Προσπαθώ και καταφέρνω να ΜΗΝ Δίνω "στίγματα" , ειδικές πολιτικές κριτικές κλπκλπ… Το ακολουθώ ..ΟΚ...υποκειμενικά και Τώρα... Για "ΑΡΤΙΣΤΕΙΑ" μας έλεγαν … Συναδελφικά, Θ._