0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή δεν μου αρεσε καθόλου ο επιθετικός λόγος απέναντι στα ΕΠΑΛ που θέλουν ξερίζωμα, σε ανάρτηση για τα μόρια των εκπαιδευτων ΙΕΚ , θα ήθελα να σου θυμίσω ότι από την ίδρυση τους τα ΙΕΚ, παρασιτούν στα Εργαστηριακα Κέντρα των οποίων η χρηματοδότηση βγαίνει από τους μαθητες των ΕΠΑΛ και μόνο. Και όχι μονο αυτό αλλα αν ζητήσεις από τον Δντη ΙΕΚ να αγοράσει υλικά εκπαίδευσης, σου πετάει το επικό, φέρε μου εσυ πρόσφορες από εταιρία που θα πληρωθεί μετά απο 6 τουλάχιστον μήνες και μάλιστα τα υλικά θα έρθουν αφού τελειώσει το εξάμηνο. Ποιος είμαι εγω που θα μπω σε αυτή τη λουμπα, το ΙΕΚ δεν έχει προσωπικό; Και να μην επεκταθώ στο εργαστηριακό εξοπλισμό ΙΕΚ, παλιό αλλά πάντα ωραίο ανέκδοτο.Και λες ότι το ΕΠΑΛ θέλει ξήλωμα....
Δουλευόμαστε κ μεταξύ μας τώρα;;;Ο καθένας που έκανε τον έλεγχο πέρασε ή έκοψε ότι του κατέβηκε στο κεφάλι.Για τα ίδια ακριβώς προσόντα δυο εκπαιδευτών στον ένα έχουν περάσει τα πάντα κ στον άλλον έχουν κόψει της Παναγιάς τα μάτια!!!!
Για να δώσω ένα παράδειγμα τι αλαλούμ επικρατεί, ίδιο ΙΕΚ, ίδια ειδικότητα μου αναθέτει (χωρίς τηλεφώνημα μόνο με email) 2ωρο μάθημα στο οποίο είμαι 3ος στη σειρά αλλά δεν μου αναθέτει (προς το παρόν) άλλο 2ωρο μάθημα το οποίο είμαι 1ος στη σειρά....Φυσικά δε γκρινιάζω απλά αναφέρω τι επικρατεί
ειναι δυνατον κάποιος να είναι πρώτοος στο πίνακα και να του αναθέσουν μόνο 2 ώρες ? τι ρόλο παίζει τότε η σειρά ?
Ο κανονισμός αναφέρει ότι κατά το στάδιο της ανάθεσης μπορούν να αφαιρεθούν προσόντα, εάν αυτά δεν είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται για την ανάθεση των μαθημάτων. Εφόσον η ανάθεση γίνεται από τα ΙΕΚ και όχι από το ινεδιβιμ, αναρωτιέμαι: ο κάθε διευθυντής θα μπορεί να θέσει εκτός κάποιον εάν π.χ. τα προσόντα του δεν είναι σύμφωνα με τα απαιτούμενα; Και τότε γιατί βάζουν τον κόσμο να δηλώνει μαθήματα; Για να έρθει ο κάθε διευθυντής να επιλέξει; Και πως θα υπάρχει ενιαία κρίση αν ο κάθε διευθυντής κόβει όπως θέλει ή όπως νομίζει;
Καλημέρα σε όλη την ομάδα,Με κάλεσαν για δύο ώρες, για μάθημα που είμαι ο 5ος στην σειρά κατάταξης και έχω απαντήσει στο ΙΕΚ ότι τις αποδέχομαι.Δεν με έχουν καλέσει ακόμα από άλλο ΙΕΚ για μάθημα που είμαι 1ος στην κατάταξη και είναι τετράωρο.Αν τελικά με καλέσουν και οι ώρες συμπίπτουν με αυτές που ήδη έχω αποδεχθεί έχω κάποια ποινή αν επιλέξω το τετράωρο μάθημα αντί του δίωρου ;
Γνωρίζετε αν ισχύουν οι 20 ώρες για ιδιώτες/ανέργους και μη πλήρους ωραρίου, και οι 10 ώρες για Δημοσίους Υπαλλήλους και πλήρους ωραρίου; Γιατί το ΦΕΚ δεν το αναθεωρεί, αλλά επίσης σε σχέση με προκηρύξεις ΙΝΕΔΙ
Υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση στα ΙΕΚ;
καλησπερα τελικα ειναι στους πινακες και συνταξιουχοι και δημοσιοι υπαλληλοι? γιατι οι διαφορες στα μορια που ειδα ειναι τεραστιες
Γι’ αυτό υπάρχουν κωδικοί μητρώου με 92 μόρια, 88 μόρια κτλ. Με όλο το σεβασμό αλλά ΚΑΠΗ θα γίνουν τα ΙΕΚ, ένα ακόμα από τα αρκετα σφάλματα που πρέπει να διορθωθούν... οι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι να μπαίνουν σε ξεχωριστή λίστα, για να μην πω και οι μη πιστοποιημένοι το ίδιο. Ύπαρχουν όμως και πράγματα που έχουν διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε.Επίσης το διδακτικό όριο ωρών όπως και η αποζημίωση αναφέρεται ρητά όπως προβλέπεται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Άρθρα 8 και 9. Όποτε σε υπέρβαση ωρών όπως αντιστοιχούν 10 ή 20 υπάρχει πρόστιμο το οποίο δεν ξέρω τι και πόσο είναι
Γιατί ένας ΔΥ με 20 χρόνια προϋπηρεσία, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες κτλ και κάποιες ώρες διδακτικές δεν είναι ψηλά σε λίστα; Ένας συνταξιούχος δεν είναι το ίδιο; Αν θυμάστε αυτοί μπαίνανε σε ειδική κατηγορία κι οοοοταν εξαντλούνταν η πρώτη κατηγορία τότε και μόνο τότε γινόταν αναθέσεις σε αυτούς. Ήδη γνωρίζω άτομο ΔΥ 55 χρόνων που εργάζεται στον ΕΟΤ και του έχουν ανατεθεί 10ωρες. Αυτές από κάποιον/ους θα στερηθούν...! Όπως κι να έχει τσάμπα συζητάμε, η επαγγελματική εκπαίδευση περνάει στις περιφέρειες. Τελευταία εξάμηνα είναι. Το πάρτυ ξεκινάει...
Έχεις δίκαιο στο εξής: Αν ο δημόσιος υπάλληλος είναι σε θέση του αντικειμένου του σε ένα άλλο υπουργείο εκτός του Παιδείας, πράγματι ευνοείται καθώς διαθέτει μεγάλη επαγγελματική προϋπηρεσία. Αν ο δημόσιος υπάλληλος είναι εκπαιδευτικός και κάποια χρόνια είχε παρουσία στα ΙΕΚ, η παρούσα μοριοδότηση τον εξοβέλισε καθώς η διδασκαλία δεν θεωρείται επαγγελματική προϋπηρεσία και τα μόρια από τη διδασκαλία σε άλλες δομές περιορίστηκαν πάρα πολύ. Αυτός που διδάσκει στα ΕΠΑΛ μάθημα ειδικότητας 20 χρόνια με έναν που διδάσκει 2 χρόνια λαμβάνουν ακριβώς τα ίδια μόρια.
Ε νομίζω υπερβάλεις! Σίγουρα έχει παρά πολλά προβλήματα και αδικήθηκαν πολλοί, παααρα πολλοί! Τα χουν γράψει παραπάνω οι συνάδελφοι, εγω στέκομαι ιδιαίτερα στην πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ που ενώ έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο κατάντησε να δίνει 2 μοριάκια. Κατά τ´ αλλά σίγουρα η εκπαίδευση θα πρεπε να δίνει κι αλλά μόρια. Όμως διόρθωσε πολλά, να το πούμε κι αυτό. Από την άλλη όπως περιγράφεις εσυ, κάποιος άλλος θα σου απαντούσε μα στην επαγγελματική εκπαίδευση θες να διδαξεις χωρίς να έχεις επαγγελματική εμπειρία; Ελπίζω τα λάθη αυτά να διορθωθούν και να μην βρεθούμε μελλοντικα υπό την ομπρέλα της κάθε περιφέρειας.....
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο θα πρέπει να μπουν σε ξεχωριστή λίστα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αν πάντως υπερβείς το όριο, θα χτυπήσει στο σύστημα (το βλέπουν οι διευθυντές, οπότε μάλλον δεν θα σου αναθέσουν παραπάνω). Αν ας πούμε το υπερβαίνεις για μία ώρα (11 ή 21 αντίστοιχα) εν γνώση του διευθυντή, μπορεί να κάνει χαρτί για να πάρεις άδεια από το ΙΝΕΔΙ