0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια φορά ένας διευθυντής σε σχολείο μου είχε πει γιατί παίρνεις ώρες σε ιεκ αφού θα αργήσεις να πληρωθείς αργότερα έμαθα ότι ο ίδιος είχε κάνει φασαρία με τον διευθυντή του ΙΕΚ και του έλεγε ότι δεν θα δώσει τα εργαστήρια αν όλοι οι μόνιμοι δεν πάρουν απο δέκα ώρες !!!΄Μπορεί τα ΙΕΚ να μην είναι για χόρταση αλλά κάποιοι άνθρωποι είναι αχώρταγοι.....
Απλά lida τότε το κάθε ΙΕΚ όριζε αυθαίρετα τα μόρια που μετράνε. Για να γίνει το σύστημα δίκαιο και αδιάβλητο για μένα η λύση είναι η εξής:1. Ξεκάθαρη μοριοδότηση (όχι όπως εφαρμόστηκε τώρα, που βλέπεις διαφορές 25 μορίων στα ίδια άτομα από ΙΕΚ σε ΙΕΚ)2. Κεντρικός έλεγχος από το ΙΝΕΔΙ
Παράθεση από: gpapage στις Φεβρουαρίου 15, 2013, 09:12:04 pmΑπλά lida τότε το κάθε ΙΕΚ όριζε αυθαίρετα τα μόρια που μετράνε. Για να γίνει το σύστημα δίκαιο και αδιάβλητο για μένα η λύση είναι η εξής:1. Ξεκάθαρη μοριοδότηση (όχι όπως εφαρμόστηκε τώρα, που βλέπεις διαφορές 25 μορίων στα ίδια άτομα από ΙΕΚ σε ΙΕΚ)2. Κεντρικός έλεγχος από το ΙΝΕΔΙ
Ως προς την "ταμπακιέρα", τα ΙΕΚ ήταν, είναι και θα είναι απλά ένα συμπλήρωμα στα εισοδήματά μας. Το κράτος πάντα θα θέλει να μοιράζει λίγες ώρες και να αφαιρεί μεγαλύτερο αριθμό ατόμων από τον κατάλογο των ανέργων και να μειώνει τα ποσοστά ανεργίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό. Και αν αλλάξει, τις 21 ώρες που ανέφερες δε θα τις δώσουν σε σένα, σε μόνιμο καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τις δώσουνε.
Παράθεση από: ioannis00 στις Φεβρουαρίου 14, 2013, 02:52:42 pmΤα πράγματα στη ζωή δεν είναι ποτέ άσπρο- μαύρο. Έχετε έναν εργαζόμενο εκπαιδευτικό που δουλεύει σε φροντιστήριο (ή οπουδήποτε αλλού) με ασφάλιση και αμοίβεται με 400 ευρώ το μήνα (πράγμα αρκετά συνηθισμένο στις μέρες μας). Και απ' την άλλη έχετε έναν "άνεργο" (προσοχή στα εισαγωγικά) εκπαιδευτικό που δουλεύει ιδιαίτερα, φροντιστήρια (ή και οπουδήποτε αλλού) και πληρώνεται "μαύρα" (δηλαδή χωρίς να εκδίδει Α.Π.Υ. ή να είναι ασφαλισμένος στο Ι.Κ.Α.) πάνω από 1000 ευρώ το μήνα, διατηρώντας φυσικά την κάρτα ανεργίας (και μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε τέτοιους). Ποιός θα έπρεπε να πάρει ώρες στα Ι.Ε.Κ., αν είχαν τα ίδια τυπικά προσόντα και λαμβάνατε υπόψη σας μόνο τα κοινωνικά κριτήρια;Δεδομενου οτι τα ΙΕΚ δεν προσφερουν ενσημα κανενας "ανεργος" με τοσα ιδιαιτερα που περιγραφεις δε θα πηγαινε για μαθημα στο ΙΕΚ! Αυτος που δουλευει στο φροντιστηριο εχει κ ενσημα κ μισθο κ προυπηρεσια οποτε καλα ειναι να μεινει εκει... Για μενα ναι ο ανεργος πρεπει να παρει τις ωρες γιατί εχει κ εκεινος δικαιωμα στη διδασκαλια. Γιατι πιστεψτε με βλεπω συνεχως ατομα στα ΙΕΚ που δουλευουν κ στα φροντιστηρια κ κανουν κ ιδιαιτερα, δουλευουν κ στα ΙΕΚ κ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. Κ επισης αυτο με το ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ θα πρεπει να σταματησει...πηγαν οι περισσοτεροι στο εξωτερικο με ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ κ τωρα ερχονται κ μας παιρνουν κ τις ωρες...τι να πω...Η ΑΔΙΚΙΑ!
Τα πράγματα στη ζωή δεν είναι ποτέ άσπρο- μαύρο. Έχετε έναν εργαζόμενο εκπαιδευτικό που δουλεύει σε φροντιστήριο (ή οπουδήποτε αλλού) με ασφάλιση και αμοίβεται με 400 ευρώ το μήνα (πράγμα αρκετά συνηθισμένο στις μέρες μας). Και απ' την άλλη έχετε έναν "άνεργο" (προσοχή στα εισαγωγικά) εκπαιδευτικό που δουλεύει ιδιαίτερα, φροντιστήρια (ή και οπουδήποτε αλλού) και πληρώνεται "μαύρα" (δηλαδή χωρίς να εκδίδει Α.Π.Υ. ή να είναι ασφαλισμένος στο Ι.Κ.Α.) πάνω από 1000 ευρώ το μήνα, διατηρώντας φυσικά την κάρτα ανεργίας (και μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε τέτοιους). Ποιός θα έπρεπε να πάρει ώρες στα Ι.Ε.Κ., αν είχαν τα ίδια τυπικά προσόντα και λαμβάνατε υπόψη σας μόνο τα κοινωνικά κριτήρια;
Και άλλα πολλά φυσικά. Σκέψου ότι όσοι έκαναν αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα, τις έκαναν με διαφορετικά δεδομένα και ενημέρωση σε σχέση με αυτούς που έκαναν τη δεύτερη. Και κάθε ΙΕΚ ερμηνεύει τα παραπάνω διαφορετικά. Αυτά από τη δική μου εμπειρία μόνο...
Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι παλεύω καθε χρόνο για 10 ώρες δεν έχω μόνιμη απασχόληση πληρώνω μόνος μου την ασφάλεια τσμεδε και αυτό τον χρόνο περιμένω και παιδί!!! Ελπίζω να σε κάλυψε η απάντηση μου..
Παράθεση από: IFIGENEIA_THESS στις Φεβρουαρίου 14, 2013, 04:37:01 pmΠαράθεση από: ioannis00 στις Φεβρουαρίου 14, 2013, 02:52:42 pmΤα πράγματα στη ζωή δεν είναι ποτέ άσπρο- μαύρο. Έχετε έναν εργαζόμενο εκπαιδευτικό που δουλεύει σε φροντιστήριο (ή οπουδήποτε αλλού) με ασφάλιση και αμοίβεται με 400 ευρώ το μήνα (πράγμα αρκετά συνηθισμένο στις μέρες μας). Και απ' την άλλη έχετε έναν "άνεργο" (προσοχή στα εισαγωγικά) εκπαιδευτικό που δουλεύει ιδιαίτερα, φροντιστήρια (ή και οπουδήποτε αλλού) και πληρώνεται "μαύρα" (δηλαδή χωρίς να εκδίδει Α.Π.Υ. ή να είναι ασφαλισμένος στο Ι.Κ.Α.) πάνω από 1000 ευρώ το μήνα, διατηρώντας φυσικά την κάρτα ανεργίας (και μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε τέτοιους). Ποιός θα έπρεπε να πάρει ώρες στα Ι.Ε.Κ., αν είχαν τα ίδια τυπικά προσόντα και λαμβάνατε υπόψη σας μόνο τα κοινωνικά κριτήρια;Δεδομενου οτι τα ΙΕΚ δεν προσφερουν ενσημα κανενας "ανεργος" με τοσα ιδιαιτερα που περιγραφεις δε θα πηγαινε για μαθημα στο ΙΕΚ! Αυτος που δουλευει στο φροντιστηριο εχει κ ενσημα κ μισθο κ προυπηρεσια οποτε καλα ειναι να μεινει εκει... Για μενα ναι ο ανεργος πρεπει να παρει τις ωρες γιατί εχει κ εκεινος δικαιωμα στη διδασκαλια. Γιατι πιστεψτε με βλεπω συνεχως ατομα στα ΙΕΚ που δουλευουν κ στα φροντιστηρια κ κανουν κ ιδιαιτερα, δουλευουν κ στα ΙΕΚ κ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. Κ επισης αυτο με το ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ θα πρεπει να σταματησει...πηγαν οι περισσοτεροι στο εξωτερικο με ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ κ τωρα ερχονται κ μας παιρνουν κ τις ωρες...τι να πω...Η ΑΔΙΚΙΑ!γιατί να σταματήσει η μοριοδότηση των διδακτορικών; η αξιολογηση βάση προσόντων γίνεται, έτσι όπως το θέτεις πρέπει να μη μοριοδοτούνται τα μεταπτυχιακά, οι ξένες γλώσσες κ.α.