0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν, η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν ανήκει στην εκπαίδευση ενηλίκων...ειναι σχολη που χορηγεί παιδαγωγική επάρκεια σε όσους κατέχουν πτυχία ΑΕΙ ή ΤΕΙ στων οποίων το πρόγραμμα σπουδών δεν περιέχονται μαθήματα παιδαγωγικής και διδακτικής φύσεως. Είναι δηλαδή κάτι συμπληρωματικό και απαραίτητο για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε προκηρύξεις ως εκπαιδευτικοί.Τα μαθήματα που παρακολουθήσατε στην ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν σχέση αποκλειστικά κ μονο με τη διδασκαλία στον τομέα που είστε πτυχιούχοι...Ως επιμορφώσεις στην εκπαίδευση ενηλικων πιανονται μονο οι εξειδικευσεις που χορηγουν τα τμηματα Εκπαιδευτικης και Κοινωνικης Πολιτικης κ το ΕΑΠ.
Την ΑΣΠΑΙΤΕ πως να την πιάσουν αφού τα θέλει σε ώρες; Γνώμη μου θα έπρεπε να μετράει 100% η ΑΣΠΑΙΤΕ μιας και μετράει στις προκηρύξεις των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Είναι τεράστιο λάθος αυτό. Διότι το 90% των μαθημάτων έχουν να κάνουν με διδακτικές τεχνικές και παιδαγωγικές θεωρίες που εφαρμόζονται και σε ενήλικες, αν το πάρουμε σωστά και όπως πρέπει. Υπολείπεται ένα 10% κάποιων θεωριών που αφορούν μόνο τους ενήλικες, αλλά κακό σε έναν εκπαιδευτή ενηλίκων η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν έκανε ποτέ. Να τα λέμε τα πράγματα όπως έχουν και πρέπει να είναι. Θεωρώ εσκεμμένη την μη αναφορά της ΑΣΠΑΙΤΕ στην προκήρυξη και γίνεται για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους. Ένα ακόμα κίνητρο να αποσυρθεί άμεσα η προκήρυξη της κατάντιας
Εγώ θεωρώ πάντως ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ
Καλή και η γνώμη "μας" αλλά η δικιά μου γνώμη είναι να μη λέω την γνώμη μου αλλά αυτό που γράφει ο Νόμος.Το αντικείμενο σπουδών και η στοχοθεσία της ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ είναι το "πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας" (Ν.3027/2002), το οποίο μάλιστα ορίζεται μεταξύ και στο ΦΕΚ.71A-2010 Ν.3848 ως προσόν
Συνάδελφε και αυτό που γράφεις "γνώμη" είναι, ή τουλάχιστον συγκεκριμένη ερμηνεία του νόμου. Ένα προσόν που όπως λες σε βοηθάει να διδάσκεις άτομα 17-18 χρονών δεν είναι για τα σκουπίδια για εκπαιδευόμενους 18-19. Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν αφορά αποκλειστικά την εκπαίδευση ενηλίκων, αλλά είναι ένα προσόν που αποδεικνύει ότι κάποιος είναι καταρτισμένος εκπαιδευτικός. Με τη δική σου λογική δεν θα έπρεπε να μοριοδοτείται καθόλου η προϋπηρεσία σε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επειδή δεν είναι στην εκπαίδευση ενηλίκων...
Συνάδελφε, για να μην παρεκτραπεί η συζήτηση (όχι από εμένα) αρχικά σου αφαιρώ το a priori δικαίωμα 1) να τοποθετείς ρήσεις εν τω στόματι μου, για το αν θεωρώ "σκουπίδι" κάτι (ΕΠΠΑΙΚ) που με κόπο συνάδελφοι κατάφεραν. 2) να εκφράζεις άποψη για την λογική μουΜίλησα συγκεκριμένα για την εκπαίδευση ενηλίκων, η οποία ορίζεται σαφώς σε συγκεκριμένο Νόμο και δεν έχει (νομικά) καμία σχέση με τον Νόμο του ΕΠΠΑΙΚ.Όσον αφορά τους 17/18-χρονους αρκεί να προσπαθήσουμε να το δούμε αντίθετα: "Ένα προσόν που βοηθάει να διδάσκεις άτομα από 18 έως 6 χρονών".