0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε πως γίνεται κάποιος συνάδελφός μου να έχει 50 μόρια στη μοριοδότηση των ΔΙΕΚ και 32 μόρια στα αντίστοιχα του ΟΑΕΔ. Γίνεται αυτό εξαιτίας της "ανανέωσης κάρτας παρανόμως"; Και γω γίνεται να κάνω κάτι για αυτό; Ευχαριστώ
Στα ΙΕΚ είναι και θα είναι δυστυχώς σύμβαση έργου. Μπορεί να έχει σε κάποιες περιπτώσεις ένσημα η σύμβαση έργου αλλά δεν έχουν τα ένσημα αυτά εισφορές ΟΑΕΔ, άρα δε μετράνε για επίδομα. Έγινε μάχη για ένσημα στα ΙΕΚ και οι κύριοι μας έδωσαν ανάπηρα ένσημα σύμβασης έργου αντί να μας δώσουν σύμβαση εργασίας με κανονικά ένσημα. Επίσης τα εισοδήματα από ΙΕΚ εξακολουθούν να πηγαίνουν στα εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα (καθότι σύμβαση έργου), κάτι που προφανώς φορολογικά κρύβει κινδύνους. Με άλλα λόγια, όσο υπογράφουμε συμβάσεις έργου και όχι εργασίας, τίποτα δε μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά.
Καλησπέρα σας!Να κάνω και εγώ με την σειρά μου μια ερώτηση.Τι γίνεται ακριβώς με τα 5000 ευρώ ακαθάριστα αν τα ξεπεράσεις από υπηρεσίες στα δ.ιεκ? ( σημείωση οτι ταυτόχρονα με τα ιεκ ήμουν και σε ένα 50ωρο του κδβμ)Πρέπει να εγγραφούμε στο τεβε μετά? Επειδή εγώ στο έτος 2014 τα ξεπερνάω ρώτησα την υπεύθυνη του ιεκ μου και μου λέει να μην ανησυχώ γιατί φέτος είμαστε με ένσημα. Δεν κατάλαβα, γινόταν και χαμός και έφυγα.Ανησυχώ γιατί από την στιγμή που τα έχω ξεπεράσει, τα 5000 ευρώ ( μικτά πάντα) λέτε τον Μάιο του 2015 όταν θα υποβάλλουμε το εκκαθαριστικό μας, να μου έρθει καμία ''ποινή '' απο την εφορία?
Καλημέρα σας,Κάποιοι κάναμε ενστάσεις για τα απότελέσματα της κατατάξης.Έχει μάθει κανείς αν εξετάστηκαν...Αν ναι ανακοινώθηκαν κάπου...
Η ένσταση προσωπικά που είχα κάνει εξετάστηκε τα τα μόρια περάστηκαν στα τελικά αποτελέσματα. Αν μπεις στο σύστημα και δεις τα τελικά αποτελέσματα αυτά μπορεί να έχουν αλλάξει.