0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αθήνα, 27/01/2015 ΠΡΟΣ: 1) ΔΠΝ & ΔΒΜ 2) ΔΕΜ &ΤΥΘΕΜΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΝΕΔΙΒΙΜΣΧΕΤ.: 1) Υ.Σ. αριθμ. 108.6/179/15-12-2014 της ΔΔΟΥ 2) Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 729/19-01-2015 έγγραφο της ΝΥΣε συνέχεια των ως άνω σχετικών, σας ενημερώνουμε ότι όσοι εκπαιδευτές απασχολούνται σε προγράμματα ΔΙΕΚ και ΣΕΚ και ταυτόχρονα σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα υπό την ίδια ιδιότητα, δεν μπορούν να αμείβονται με τίτλο κτήσης. Σύμφωνα με το ΚΦΑΣ/2014 και τις διατάξεις του Ν.4172/2013 δεν θεωρείται ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τρόπο περιστασιακό. Η αμοιβή με τίτλο κτήσης δικαιολογείται μόνο εφόσον κατέχουν πλήρη ασφάλιση σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο το οποίο όμως πρέπει να αποδεικνύεται σε κάθε πληρωμή τους. Οι ανωτέρω είναι υποχρεωμένοι να απευθυνθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε δήλωση έναρξης επιτηδεύματος και να ζητήσουν την νόμιμη απαλλαγή τους από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ στην περίπτωση που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Οι απασχολούμενοι σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που καταρτίζει και υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ υποχρεούνται να εκδίδουν ΑΠΥ και να ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε ΟΑΕΕ, εφόσον παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τρόπο συστηματικό και συνεχή βάσει των όρων των συμβάσεών τους. Προκειμένου να μην διαταραχτεί η ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων, στις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές ως έχουν μέχρι σήμερα. Παρακαλούνται οι Ομάδες Έργων όπως προβούν στην απαραίτητη ενέργειες στις νέες συμβάσεις που θα ακολουθήσουν.
Να ρωτήσω κάτι?είναι δυνατόν να δουλέψει κανείς σε πάνω από ένα ιεκ, του ίδιου νομού, πχ στο νομό αττικής ή θεσσαλονίκης, που έχει πολλά με τις ίδιες ειδικότητες?
μαλιστα, ωραία, ευχαριστω! δε θυμομουν το συστημα δηλώσεων, γι αυτό ρωτησα! μας αφηνει να δηλωσουμε εναν νομό, σωστα?
"Η αμοιβή με τίτλο κτήσης δικαιολογείται μόνο εφόσον κατέχουν πλήρη ασφάλιση σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο το οποίο όμως πρέπει να αποδεικνύεται σε κάθε πληρωμή τους. "Από αυτό εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι όσοι είναι πλήρως ασφαλισμένοι σε ταμείο πλην ΙΚΑ δηλ. Δημόσιο, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΒΕ κλπ. δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνονται με ΑΕΔ (Τίτλο Κτήσης) σε πολλαπλά έργα.
Καλησπέρα Αkakia!Και εγώ είμαι στην ίδια θέση. Τι κατάφερες να κάνεις; τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση; σου είμαι ευγνώμων
Καλησπέρα Ανδριάνα, Στα ίδια είμαστε, και εγώ έχω ένα δυοώρο μάθημα σε ένα ΙΕΚ και με κάλεσαν και από ένα ΚΔΒΜ. Ψιλιασμένη από την υπεύθυνη δήλωση που μου δώσανε να υπογράψω στο ΙΕΚ στο πρώτο εξάμηνο, γιατί τώρα για το δεύτερο δεν έχω υπογράψει τίποτα, άρχισα να ρωτάω και πήρα και τηλ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Και είναι έτσι όπως τα λένε οι συνάδελφοι, και στις δύο δομές μπορείς να εργασθείς μόνο αν έχεις πλήρη ασφάλιση σε κάποιο ταμείο μισθωτών ή εάν έχεις κάνει έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας..... Κοινώς εμείς που είμαστε άνεργοι και ασφαλιζόμαστε από το ΙΕΚ με ΙΚΑ, για κωλύματα σχετικά με την ασφαλιστική νομοθεσία , μπορούμε να εργαστούμε είτε μόνο σε ΙΕΚ είτε μόνο σε ΚΔΒΜ και όχι και στα δύο ταυτόχρονα. Το συστήματα είναι εντελώς παράλογο και οι νέες αυτές οδηγίες προέκυψαν τώρα το Γενάρη. Εγώ προσωπικά θα παραιτηθώ από το ΙΕΚ μόλις είναι να αρχίσει το ΚΔΒΜ. Κοινώς μας δουλεύουν από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εντελώς. Θέλουν να στελεχώνουν τα προγράμματα τους με τρόπο συστηματικό με εκπαιδευτές , αλλά οι εκπαιδευτές δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τρόπο συστηματικό με αυτά ,αλλά μόνο ως παρεπόμενο επάγγελμα σε μια εποχή που μαστίζει η ανεργία!!!. Πραγματικά όλο το σύστημα είναι μια αρπαχτή και ένα αίσχος. Και δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.