0 μέλη και 16 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άστοχος και επιπόλαιος είναι ο τρόπος που ακυρώνεις την ομαδική προσπάθεια ανθρώπων να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.
Αν εκτός από το να διαβάζεις τα σχόλια μπορούσες και να τα καταλάβεις θα έβλεπες ότι το θέμα γέρνει υπέρ της άποψης ότι η πιστοποίηση δεν πρέπει να ισχύσει.
Στις 27/10 οι Εκπαιδευτές των ΣΔΕ έκαναν μια σημαντική καταγγελία (είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο)ζητώντας ουσιαστικά την αναθεώρηση της μοριοδότησης, γιατί δημιουργεί καθεστώς διακριτής μεταχείρισης σε βάρος Εκπαιδευτών που υπηρετούν χρόνια στην Εκπαίδευση.Ζητήματα που θίξαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο σάιτ όπως *τον ΕΟΠΠΕΠ (με εξετάσεις εν μέσω θέρους και συνήθως χρονικά ακαθόριστες ),*την προτεραιότητα των πιστοποιημένων(που δεν αποτελεί κριτήριο για τους αποσπασμένους)*το εισπρακτικό καθεστώς των 120 (30.000 αιτήσεις προς πιστοποίηση είναι σε αναμονή)τη στιγμή που παραμένουμε απλήρωτοι, αποτελούν κοινό αντίλογο και για τους Εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ , θίγουν τους εργασιακούς όρους των εκπαιδευτικών που εργάζονται ,δημιουργούν καθεστώς αποκλεισμών από την εργασία ανθρώπων με προσόντα και εμπορευματοποιούν τον χώρο της Εκπαίδευσης.Όπως διορθώθηκε η προκήρυξη μέχρι τώρα στα σημεία τους λάθους της ,οφείλουν να την διορθώσουν και σε όλα τα παραπάνω σημεία που είναι κοινά τόσο για τους καθηγητές ΣΔΕ όσο και των ΔΙΕΚ.
Αυτή η καταγγελία είναι για υπεράσπιση συμφερόντων ορισμένων τίποτα άλλο, το θέμα της πιστοποίησης ήταν γνωστό από πριν! γιατί δε συγκινήθηκαν να πιστοποιηθούν; Περισσότεροι όπως εγώ, έδωσα το πενιχρό μου εισόδημα από εργασία τριών ωρών ανά εβδομάδα στον ΕΟΠΠΕΠ για να πιστοποιηθώ.Στα ΣΔΕ δε δίδαξα ποτέ αλλά απ’ ότι ξέρω οι σπουδαστές είναι 25 χρονών και άνω οι πλειονότητα τους ανάλογα με την περίπτωση και η δήθεν καταγγελία δεν κολλάει κάπου για την τυπικότητα και την μη τυπικότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης (και την γνώμη μου) αφού έχει να κάνει με ενήλικες.
Έχεις ολοκληρώσει 5 ετή σχολή στην ώρα σου με άριστα, έχεις ξενιτευτεί από τα 22 σου επειδή σου βγαίνει ΠΟΛΥ πιο οικονομικά να κάνεις μεταπτυχιακό σε άλλη χώρα, κάθεσαι 2 χρόνια να το ολοκληρώσεις, με όλες τις δυσκολίες που εμπεριέχει αυτό (όποιος το έχει κάνει καταλαβαίνει περισσότερα). Σου το αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ ως μεταπτυχιακό 1 έτους ( γιατί στην Ελλάδα γινόμαστε αστέρια σε ένα χρόνο, εκεί έξω δεν ξέρουν αυτοί..). Συνεχίζεις με διδακτορικό, κάνεις τον δούλο του επιβλέποντα καθηγητή σου. Δουλεύεις παράλληλα για να ζήσεις. Σε προσγειώνουν σε τάξεις στο Πανεπιστήμιο να κάνεις μαθήματα, τρέχεις από τάξη σε τάξη να μοιράσεις- μαζέψεις ερωτηματολόγια. Τρως 4 χρονάκια το λιγότερο μες το Πανεπιστήμιο και στις γραμματείες. Καταλήγεις με μία διατριβή που δε πιστεύεις οτι έχεις γράψει εσύ, αφού έχεις φάει και τα ματάκια σου στον υπολογιστή ωστε να κατορθώσεις να γράψεις ένα βιβλίο επιστημονικού επιπέδου. Έχεις φτάσει και στα 30, ασπρίσαν και τα μαλλιά σου, την γλίτωσες με μία κρίση πανικού μόνο και αισίως έγινες διδάκτωρ μετ´ επαίνου. ΚΑΙ ΝΑΙ λοιπόν πρέπει να δώσεις και 120 ευρουδάκια και εξετάσεις για να πιστοποιήσεις οτι μπορείς να διδάξεις σε ενήλικες!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!Και βέβαια να πάρεις πιστοποίηση οτι έχεις γνώση υπολογιστών!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!Και φυσικά προηγούνται αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των εκπαιδευτών ενηλήκων για να διδάξουν σε ΔΙΕΚ!!! ΧαχαχαχαχαχαχαΕίμαστε με τα καλά μας???
Εάν έκανες ολόκληρο διδακτορικό για να τραβάς ζόρι με τη διδασκαλία-πάρεργο-χαρτζιλίκι στα ΙΕΚ, μάλλον εσύ είσαι για γέλια! Διδάκτορας δε σημαίνει και καλός εκπαιδευτής. Και ξαναλέω ότι χωρίς εφαρμογή της υποχρεωτικής πιστοποίησης δεν έχει λεφτά από την Ευρωπαική Ενωση για να υπάρχουν τα χαρτζιλίκια των ΙΕΚ, ΚΔ