0 μέλη και 16 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
β) Η πιστοποίηση αυτή είναι γενική δεν ειδικεύεται στο αντικείμενο του καθενός μας είναι δυσνόητη και ναι συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι είναι μια παπαγαλία και τίποτα παραπάνω. Για μένα εκπαιδευτής ενηλίκων είναι μόνο αυτός που έχει τελειώσει τον αντίστοιχό κλάδο νομίζω σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο, οι υπόλοιποι απλά έχουμε πάρει ή θα πάρουμε κάποτε την πιστοποίηση για να μάθουμε ορισμένα στοιχεία της εκπαίδευσης ενηλίκων που θα προσπαθήσουμε να τα συνδυάσουμε στο γνωστικό μας αντικείμενο.
1. Θα ήθελα οι λαλίστατοι συνάδελφοι που τόσο καιρό μέσα στο φόρουμ μάχονταν για την αξιοκρατία και μας ζάλισαν με τα πολλά τους προσόντα να μας πουν πως βλέπουν αυτό που έγινε; Είναι χαρούμενοι με τον υπουργό τους τώρα; 2.Theta είναι μεγάλο ψέμα αυτό με την παπαγαλία για τις γραπτές εξετάσεις της πιστοποίησης. Το ξέρουν όσοι δώσανε εξετάσεις. Συνεχίζεις την προπαγάνδα σου. Γράψε-γράψε εναντίον της πιστοποίησης και κάνοντας οι πουλημένοι συνδικαλιστές, που υποστηρίζουν τη θέση σου, την απαραίτητη υπόγεια δουλειά τελικά θα καταφέρετε η πιστοποίηση να τηρηθεί το 2107. Τα συγχαρητήρια μου και σε σένα λοιπόν. Δεν είναι ότι με ενοχλεί που τα γράφεις αυτά. Με ενοχλεί που ενώ θα ξέρεις ότι ισχύει το αντίθετο συνεχίζεις να το γράφεις και ας μην είναι σωστό. Το ξέρουν όσοι δώσανε εξετάσεις ότι δεν χρειάζονταν για να περάσεις η παπαγαλία. Ας το μάθουν και οι υπόλοιποι που διαβάζουν το φόρουμ.3. Τόσο καιρό συνάδελφοι (στους πραγματικούς απευθύνομαι, όχι αυτούς του Φίλη) που εδώ μέσα έγραφα ότι όσοι αντιλαμβάνονται ότι τα ΙΕΚ είναι εκπαίδευση ενηλίκων έπρεπε να είχαμε με κάποιο τρόπο βρεθεί για να διεκδικούμε όχι μόνο την εφαρμογή της πιστοποίησης αλλά και πολλά άλλα ακόμη, απάντηση στο φόρουμ δεν έπαιρνα. Τόσα καιρό που ήταν λαλίστατοι οι φίλοι του Φίλη, εγώ έγραφα μόνος μου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να υποστηρίξω ότι το δίκαιο είναι να εφαρμοστεί η πιστοποίηση και οι δυο πίνακες.4. Τώρα όσοι εδώ στο φόρουμ συνάδελφοι (πάλι στους πραγματικούς απευθύνομαι, όχι τους φίλους του Φίλη) ενώ είναι πιστοποιημένοι θεωρούν ότι πρέπει να είμαστε ήρεμοι γιατί δεν έγινε και τίποτα, είναι γελασμένοι. Τώρα οι διευθυντές φίλοι των "συναδέλφων" μας, θα έχουν την άνεση να πάρουν από τον άλλο πίνακα. Και θεωρώ πολύ πιθανό αυτό που λέει ο pcs, δηλαδή να αλλάξουν και σήμερα την προκήρυξη γιατί πολύ απλά άνοιξε η όρεξη όσων "συναδέλφων"τόσο καιρό ήταν λαλίστατοι για την αδικία που τους συνέβη. Τάχα μου ότι δώσανε στο ΕΠΠΑΙΚ μικροδιδασκαλίες. Και τι έγινε συνάδελφοι; Δεν είχατε 120ευρώ, αλλά 600 ευρώ για το ΕΠΠΑΙΚ είχατε ε; Καμία απάντηση σε πολλά...... Μας απάντησε ο Φίλης για σας.ΥΓ. Ντροπή....ξαναγράφω όμως για να το καταλάβουν ορισμένοι....ντροπή"Πως θα βλέπετε τους σπουδαστές σας/μαθητές σας; Είστε πρότυπα αγώνα για αυτούς; Είστε πρότυπα που τώρα περιμένετε από τους διευθυντές να σας σώσουν; Γιατί η εξουσία με την τροπολογία σας έσωσε κάπως. Tώρα μένει να σας σώσουν οι διευθυντές (που τους λύθηκαν τα χέρια), όπως γίνονταν τόσα χρόνια."
Και επειδή έχεις ΕΣΥ αυτά τα προσόντα σημαίνει ότι όσοι πήγαμε στις εξετάσεις και πετύχαμε δεν τα έχουμε αυτά τα προσόντα και όσοι δεν πήγανε στις εξετάσεις ή δεν πέτυχαν σε αυτές έχουν τα δικά ΣΟΥ υπερπροσόντα και για αυτό το λόγο δεν καταδέχτηκαν να πάνε επειδή αδικούνταν; Ο χώρος εργασίας (όχι μόνο των ΙΕΚ) μας ζήτησε να πάμε γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να δουλεύουμε σε δομές μη τυπικής εκπαίδευσης ως εκπαιδευτές ενηλίκων. Τόσο απλά.
Ένας/μία συνάδελφος ρωτάει αν βλέπουμε καμία διαφορά μεταξύ του ισχύοντος και του καινούριου νόμου. Δε βλέπουμε, αλλά και ο ισχύον νόμος δεν εφαρμόζεται αφού δεν αποκλείονται οι μη πιστοποιημένοι.Άρα καταλήγω: Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή προτάσει την πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ και προτίθεται το 2017, αφού θα υπάρχει μια μεγαλύτερη δεξαμενή πιστοποιημένων, να αποκλείσει όλους τους υπόλοιπους.
Αρά η λύση που προτείνεις ως απόφοιτος/η του μεταπτυχιακού εκπαίδευσης ενηλίκων είναι να διδάσκει ο καθένας στην εκπαίδευση ενηλίκων. Ξύπνησε ο άλλος μια ημέρα δεν είχε τι να κάνει και μετά από 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ή 30 χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε δημοτικό να πάει χωρίς να πιστοποιηθεί να διδάξει σε δομή της εκπαίδευσης ενηλίκων; Δηλαδή το κράτος να μην μπορεί να ελέγχει τελικά ποιος διδάσκει στην εκπαίδευση ενηλίκων; Να μην υπάρχει ένα προσόν που θα πρέπει να το έχουμε όλοι ή μια εξέταση από την οποία θα περνάμε όλοι; Να είναι χύμα. Όλα τα προσόντα σε ένα τσουβάλι.Μου αρέσει και εμένα το χύμα...ειδικά σε κρασί δεν είναι άσχημο..Είμαι υπέρ της πιστοποίησης γιατί πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν ο καθένας επειδή πήρε μερικές ώρες μπορεί να "βαφτίζεται" εκπαιδευτής ενηλίκων. Το θέμα είναι ποιοι όλοι; Ενας διδάκτορας σε μια οποιαδήποτε επιστήμη δεν γίνεται αυτόματα και εκπαιδευτής ενηλίκων. Η εκπαίδευση ενηλίκων είναι ξεχωριστή επιστήμη. Σαφώς και πρέπει να πάρει πιστοποίηση. Ξαναρωτώ όμως... ποιοί όλοι;