0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το 2005 ή και το 2006 οι πιστοποιημένοι ήταν μειοψηφία όπως είναι και τώρα.Καλά είναι να μην ρίχνουμε το βάρος στο απλό χαρτάκι της πιστοποίησης και να σκεφθούμε ότι κάποιος άλλος προηγήθηκε από μας πολύ απλά γιατί είχε γεμάτα Ντοσιέ με χαρτάκια -προσόντα, σεμινάρια ,πτυχία,πιστοποιήσεις στην δουλειά του,επαγγελματική κατάρτιση.Και φυσικά δεν αποκλείεται τέτοιοι άνθρωποι με πολλά προσόντα να είχαν παρακολουθήσει και σεμινάρια που γίνονταν για το θεσμό της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Την τροπολογία για την αναβολή της πιστοποίησης για 2017 την διαβάσατε ?Ετσι για να με ακούτε .Αυτό ήταν το σωστό και αυτό έγινε.Το δικαίωμα στην εργασία δεν είναι όποιος πρόλαβε και είχε τον παρά θα αφήσει τον άλλο στην απέξω.Ελπίζω όλοι οι συνάδελφοι που δεν ανήκαν στην κατηγορία των πιστοποιημένων Εκπαιδευτών και είναι σίγουρα η πλειοψηφία να χάρηκε με αυτή την εξέλιξη.Και σε άλλους αγώνες μαζί.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έγραψα ποτέ να μην μοριοδοτηθεί η πιστοποίηση .Από την αρχή η θέση μου ήταν να μην δημιουργήσει η πιστοποίηση στεγανά και αποκλεισμούς στην εργασία ανάμεσα τους υποψήφιους δηλ.όχι ξεχωριστούς καταλόγους.Μόνο για τον Άνεργο θέλω να ισχύσει η προτεραιότητα, γιατί πάνω από όλα ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων θα πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση και να μη μας διακατέχει το σύνδρομο της ανθρωποφαγίας.Άλλωστε στην τάξη λειτουργούμε και ως πρότυπα είτε το θέλουμε είτε όχι.Δεν επιτρέπεται να μην υποστηρίζουμε το fair play.Προσπάθησες πήρες το χαρτάκι της πιστοποίησης ας μοριοδοτηθείς γιαυτό .Αλλά από το 2006 όμως υπάρχουν άλλοι που γέμισαν και με άλλα χαρτιά τα ντοσιέ τους ,γιατί να απαξιωθούν και να μείνουν στη απέξω.
Συνάδελφοι νομίζω ότι άλλο είναι το νόημα της τροπολογίας περί παρατάσεως μέχρι το 01/09/2017, που κατατέθηκε προς ψήφιση. Και εξηγούμαι. Ο τωρινός νόμος λέει (διότι η κατατεθείσα τροπολογία δεν ψηφίστηκε ακόμα, άρα δεν είναι νόμος του Κράτους) ότι μόνο οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές θα μπορούν να διδάσκουν σε δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης από 01/09/2015. Επειδή, όμως, οι πιστοποιημένοι είναι σχετικά λίγοι, υπήρχε μία δυσκολία στο πως θα μπορέσουν πάρουν τα ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ εκπαιδευτές-καθηγητές ωρομισθίους, διότι όλοι οι μη πιστοποιημένοι αποκλείονταν σαφώς από τις 01/09/2015 και εντεύθεν (με βάση το νόμο που ισχύει τώρα που συζητάμε). Σκέφθηκαν, λοιπόν, στο ΙΝΕΔΙ
Αυτό που λέω στο μήνυμά μου είναι ότι είναι καθαρή παρανομία(?) [παρατυπία?] της προκήρυξης που επιτρέπει σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές να προσληφθούν καθ'υπέρβαση (αφου εξαντληθούν πρώτα οι ήδη κατέχοντες την πιστοποίηση), όταν ο ίδιος εν ισχύ νόμος με όριο την 1/9/2015, το αποκλείει ρητώς. Αυτό, μάλλον, φοβούνται στο ΙΝΕΔΙ