0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
τι μπάχαλο ειναι αυτο συνάδελφοι φέτος με τα δημόσια ΙΕΚ?Επρεπε κανονικά απο τη πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη να έχει ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο, κοντεύει να βγει ο Νοέμβρης και ακόμη καμία ενημε΄ρωση.. πως θα καλυφθούνε ολες αυτές οι ωρες?με επιπλέον ώρες στο ημερήσιο πρόγραμμα??με μαθηματα μεσα σε αργιες και γιορτες???απαραδεκτη κατασταση!!!!!η απολυτη παρακμη για την δημοσια επαγγελματικη καταρτιση στην Ελλαδα..
Τι εννοείς δεν υπάρχουν χρήματα; Αφού ΕΣΠΑ είναι
μπορει να ειναι εσπα, ομως εχουν παρει εγκριση για το πακετο εσπα 2015-2020; γιατι ειμαστε απληρωτοι απο το προηγουμενο εξαμηνο; εχει γινει νεο τεχνικο δελτιο για να τρεξει αυτο; αν οχι δεν μπορει να ξεκινησει τιποτε. τα προβληματα με το εσπα στην αττικη, μακεδονια και αιγαιο ειναι σε ολους γνωστα!
Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Σύριζα με τις Περιβόητες διαπραγματεύσεις του ήταν να τα κάνει πολύ χειρότερα από άσχημα που ήταν ήδη τα πράγματα...Απλώς αυτοί που μας κυβερνάνε τώρα είναι ΑΚΟΜΑ πιο ανίκανοι από τους ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ανίκανους...Και ζήσαν-ζούνε αυτοί καλύτερα και εμείς χειρότερα...
Σε απάντηση κάποιας ερώτησης που έγινε μερικές μέρες πιο πριν, πως μπορούν κάποιοι να παίρνουν παραπάνω ώρες από τις 10 (για τους εργαζόμενους) ή 20 (για ελεύθερους επαγγελματίες και άνεργους)....Εννοείται ότι δεν "κρύβουν" ώρες αφού αλλιώς δεν μπορούν να τις πληρωθούν...Από προσωπική εμπειρία, πρόπερσι που άλλαξε το πρόγραμμα σπουδών (και ωρών) των ΙΕΚ, είχα 10 ώρες (είμαι εργαζόμενος) σε 2 ΙΕΚ στην αρχή του εξαμήνου, όμως το ένα μάθημα από 2ωρο την εβδομάδα έγινε 3ωρο με την αλλαγή του προγράμματος. Επίσης κάποιο άλλο 3ωρο μάθημα καταργήθηκε εντελώς και στη θέση του μπήκε κάποιο άλλο καινούριο (το οποίο μου ανατέθηκε αντί για αυτό που καταργήθηκε).Όταν ήρθε ο καιρόν να πληρωθώ, προέκυψε πρόβλημα γιατί φαινόταν ότι έκανα 14 ώρες την εβδομάδα και ήταν να χάσω την πληρωμή όλων των ωρών και όχι μόνο των επιπλέον. Μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές και των δύο ΙΕΚ, διευκρινίστηκε ότι το ένα τρίωρο μάθημα ήταν λόγω αλλαγής προγράμματος, οπότε οι ώρες μου διορθώθηκαν στις 11 την εβδομάδα. Η μία επιπλέον ώρα "καλύφθηκε" από τον διευθυντή του ΙΕΚ, ο οποίος από ότι μου είπε, έχει το δικαίωμα να δικαιολογεί "κατ' εξαίρεση" κάποιες επιπλέον ώρες σε κάποιον εκπαιδευτικό, οπότε θεώρησε ότι η μία επιπλέον ώρα δεν ήταν λόγω δικιάς μου ευθύνης ή απόκρυψης του ωραρίου, αλλά λόγω της αλλαγής του ωρολογίου προγράμματος.Με άλλα λόγια, θέλω να πω τα εξής:1. Εάν κάποιος περάσει το μέγιστο του ωραρίου του επειδή διδάσκει σε 2-3 ΙΕΚ, θα φανούν οι συνολικές του ώρες στο σύστημα όταν θα έρθει η ώρα να πληρωθεί.2. Μπορούν να δικαιολογηθούν κάποιες υπερβάσεις του μεγίστου του ωραρίου (από τον διευθυντή του ΙΕΚ), αλλά για περιορισμένο αριθμό ωρών, (1 ώρα για δίωρο μάθημα ή 2 ώρες για τρίωρο μάθημα).
Ρε παιδιά γιατί γίνεται όλος αυτός ο χαμός? Μήπως να παλεύαμε για τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε? Όπως π.χ ότι
1) οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έπρεπε ΚΑΝ να μπορούν να κάνουν άιτηση ή έστω να μπαίνουν κάτω από τον τελευταίο ιδιώτη από τη στιγμή που υπάρχει επάρκεια από εκπαιδευτές που έχουν κ επιμορφωση κ προυπηρεσία κλπ.
2) Οι αποσπάσεις , συμπήρωση ωραρίου κλπ πρέπει να σταματήσουν . Τι σχέση έχει ο καθηγητής της δευτεροβάθμιας με εκπαίδευση ενηλίκων?! και αφού δίνονται αποσπάσεις από δευτεροβάθμια ΓΙΑΤΙ δεν μετράει η προυπηρεσία στα ΙΕΚ στον πίνακα αναπληρωτών?
Σε μία χώρα που η ανεργία ΜΑΣΤΙΖΕΙ και οι εκπαιδευτές ΙΕΚ έχουν ρίξει το διάβασμα της αρκούδας και λεφτά για επιμόρφωση, εξετάσεις πιστοποίησης , μαζεύουν μόριο μόριο και πληρωνονται ΚΑΙ ΑΝ πληρω8ούν 1 χρόνο μετά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΙΣΘΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ , ο δημίσιος υπάλληλος να παίρνει τη θέση γιατί έχει παραπάνω προυπηρεσία στην τυπική εκπαίδευση ή επαγγελματικη εμπειρία ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!