0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, οποιος μονιμος εκπαιδευτικος νιωθει μειονεκτικά-ασχημα που βρισκεται στη θεση αυτη, ευχαρίστως να ανταλαξουμε, σαν άνεργη που ειμαι, εστω και για ενα μηνα.
Ετσι ακριβώς απάντησα σε ένα διευθυντή δομής που είχε το θράσος να μου πει οτι βγάζω πιο πολλά από κείνον γιατί είμαι σε πολλές δομές. Ξεδιάντροποι !
(...)Παρεπιπτόντως με κάλεσαν πριν λίγο από ΙΕΚ (που το έβαλα χωρίς σκοπό να πάω λογω απόστασης απλά το έβαλα μην τύχει να βρεθώ κατά κει στα μέσα της χρονιάς). Οπότε οι κλήσεις άρχισαν. Μου είπαν βέβαια ότι ακόμη δεν έχουν εντολή ανάθεσης απλά τηλεφωνούν διερευνητικά να δουν τις προθέσεις μας.
1. Τι λες Niteulf; Επαφή με την πραγματικότητα έχω. Και στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να αλλάζει κάθε χρόνο θέση ο υπάλληλος αλλά το word ξέρει να το χρησιμοποιεί. Προφανώς όταν αναφέρω το word, αναφέρω απλώς ένα παράδειγμα κακής λειτουργίας των ΙΕΚ. Μπορώ να σου αναφέρω και άλλα τέτοια. Δεν είναι μόνο οργανωτικό το θέμα. Με την ίδια οργάνωση στον ιδιωτικό τομέα, τούμπες θα έκανε (όχι μόνο word) ο κάθε ένας που τα ξύνει στο δημόσιο.2. Για την μοριοδότηση της δευτεροβάθμιας τα είπαμε....άρα το προσπερνάω αφού το προσπερνάς.3. Γενικά, είτε 5 ευρώ, είτε 2 ευρώ έίτε 152 ευρώ...αυτός που τα εισπράτει σε μόνιμη βάση είναι προνομιούχος σε σχέση με τον οποιοδήποτε παίρνει 0,5 ευρώ ή κανένα ευρώ. Εσύ τώρα προφανώς κάνεις διαβάθμιση αλλά παθαίνεις αμνησία για τις μόνιμες απολαβές. Δεν το θεωρείς προνόμιο κάποιος να πληρώνεται από το κράτος σταθερά και για πάντα κάθε 1 του μηνός και κάθε 15 του μηνός σε σχέση με όλους τους άλλους. Μπράβο! Εύγε!4. Υπάρχουν ταμπέλες. Φυσικά και υπάρχουν! Θα ήθελα να καταλάβω που διαφωνείς στα 1,2 και 3 παραπάνω τώρα που έδωσα ελπίζω κάποιες διευκρινήσεις. Εμένα ο στόχος μου είναι να καταλάβω τι λες και όχι να σε κατηγορήσω. Π.χ. λες ότι δεν είναι σημαντικό προνόμιο το να πληρώνεται κάποιος σταθερά και για πάντα. Γιατί δεν είναι προνόμιο; Δεν το εξηγείς και κάνεις διαβάθμιση μπας και θολώσεις τα νερά. Δεν θεωρείς σημαντικό ότι υπάρχουν καθηγητές που δεν ξέρουν word και κάνουν γραμματειακή υποστήριξη στα ΙΕΚ. Υποστηρίζεις ότι είναι οργανωτικό το θέμα. Που να φανταστεί το ΙΝΕΔΙ
To βλέπω του χρόνου να μην ισχύει κι αυτό...Θα βάλουν γρήγορα χέρι κι εκεί τώρα που τους βάλαμε την ιδέα όπως έγινε με τα ΣΔΕ...Αντε να τα πάρουν όλα να ηρεμήσουν και να χορτάσουν. Μια ώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αξιολύπητοι σε σχέση με ατους εργαζομενους του ιδιωτικού τομέα.Χώρια το σύνδρομο mobbing που υφιστάμεθα αν τύχει και μας προσλάβουν πουθενά... Τί καθόμαστε και το συζητάμε απορω...Ακριβώς! Για να μην παρεξηγηθούμε δε λέμε να μην παίρνουν καλό μισθό ή ότι δεν αξίζει να πληρώνονται καλά αλλά όχι να βγάζουν και το άσπρο μαύρο. Δηλαδή εμείς τί πρέπει να κάνουμε, να φουντάρουμε; Kλαίγονται σε μας που φυτοζωούμε...Ελεος!
Τα έχεις μπερδέψει. Άλλοι κλαίγονται μόνιμα στα forums και προσπαθούν να περάσουν στερεότυπα. Αυτοί είναι οι αξιολύπητοι. Αν την μισή από την ενέργεια που χαραμίζουν την έδιναν να αγωνιστούν προς τη σωστή κατεύθυνση θα ήταν καλύτερα για αυτούς τα πράγματα.Προφανώς και δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αξιολύπητοι. Είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από πολλούς άλλους στη χώρα μας. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.Kανένας δεν σου κλάφτηκε. Μην παραποιείς τα πράγματα.Στα 1000 μηνύματα εδώ τα 998 είναι εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι!!!! Δεν είναι εντυπωσιακό? Από υποτιθέμενους συναδέλφους!!! Φαντάσου να είμασταν σε κανένα forum ταξιτζήδων!!!!Αν αυτή η διαπίστωση είναι κλαψούρισμα, πάω πάσο. Go on.
Aν και δεν έχει νόημα όλο αυτό τελικά μην ανησυχείς καθόλου-φρόντισαν να μπορείτε να κάνετε πολλές δουλειές, να τα παίρνετε από παντού πριμοδοτώντας στη μοριοδότηση σε όσα σας βολεύουν, οπότε μη σκας τί θα πούμε εμείς, η δουλίτσα σας έγινε. Μόνο ο ΟΑΕΔ σας έμεινε, άντε με το καλό κι εκεί. Εμείς πάλι δεν έχουμε όνειρο να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι αλλά να έχουμε δουλειά...κι επειδή γίναμε εκπαιδευτικοί ε λέμε αν δε σας πειράζει πέρα από όλα τα άλλα που κυνηγάμε να διδάξουμε και σε σχολείο, ΙΕΚ όπου μπορούμε έχοντας κάνει φυσικά την ανάλογη επένδυση από λεφτά που δε μας περίσσευαν με παμπολλες στερήσεις. Αν νιώθεις καλύτερα να πιστεύεις οτι βρίζουμε τους δημοσίους υπαλλήλους ε οκ-αν νιώθεις καλύτερα κάντο. Εδώ ταιριάζει κουτί η θεωρία Παρέτο περί παραγώγων, καταλοίπων και πραγματικής κοινωνικής πράξης. Οπως λέει και μια μεγάλη μορφή ζείτε δίπλα μου και ψάχνω απεγνωσμένα έξοδο κινδύνου...
Ειχα συναδελφο που ηταν αναπληρωτρια στον ΤΟΠΟ της, ηταν ωρομισθια στην ΕΠΑΣ και ειχε κ 2-3 τμηματα στα ΙΕΚ που ημουν εγω. Sorry για την εκφραση αλλα μετανιωνω που δεν την εφτυσα στα μουτρα. Επειδη ειχε την εκτιμηση της διευθυνσης απολαμβανε κ αλλα προνομια...οπως αναγνωριση μεταπτυχιακου που προφανως δεν ηταν αναγνωρισμενο κλπ. Απο τα 38 μορια φετος επεσε στα 22... Φανταστειτε τι παρανομιες γινονταν τοσα χρονια εις βαρος μας.