0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η συμπλήρωση ωραρίου απο μόνιμους στα ΙΕΚ είχε συμπεριληφθεί,ως διαδικασία, στην πρώτη προκήρυξη για τα ΙΕΚ φέτος.Μετά, για κάποιον λόγο, αυτή η διαδικασία αφαιρέθηκε απο την ανακοινοποίηση της προκύρυξης.Προφανώς, αυτοί οι μόνιμοι δεν βρήκαν "στέγη" σε κάποιο σχολείο και τώρα τελικά οδεύουν προς τα ΙΕΚ είτε για συμπλήρωση είτε για πλήρες ωράριο. Προφανώς και δεν υπάρχει πλήρης ταύτιση των ωρών που μπορούν αυτοί να πάρουν καθώς και το τοπίο των αναθέσεων των μαθημάτων στα ΙΕΚ είναι θολό.Επειδή όμως θα πρέπει πάση θυσία να κάνουν αυτές τις ώρες, προσωπικά πιστεύω ότι θα βάλουν πόδι και σε σχετικά με την ειδικότητά τους μαθήματα. Αυτό σημαίνει άμεσα συρρίκνωση των διαθέσιμων ωρών για τους ωρομίσθιους που καρτερικά περιμένουν κάποιες ώρες. Αυτά τα ολίγα, κωμικοτραγικά θα έλεγα, απο ένα Υπουργείο Παιδείας που δεσμεύθηκε να πάρει πίσω τους διαθέσιμους των ΕΠΑΛ και τώρα τους στέλνει στα ΙΕΚ χωρίς καμία πιστοποίηση, εκτός προκήρυξης και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καμία διδακτική εμπειρία σε αυτόν τον χώρο...
Το κάθε ΙΕΚ οφείλει απο Δευτέρα να ανακοινώσει τα μαθήματα που θα αναλάβουν οι μόνιμοι. Και το λέω αυτό διότι υπάρχουν ΙΕΚ όπως είναι του Ευόσμου, όπου οι ώρες που επρόκειται να ανατεθούν σε μόνιμους ξεπερενούν τις 200 την εβδομάδα. Αυτό με απόλυτα μαθηματικά μετφράζεται περίπου σε 10 ειδικότητες (η κάθε ειδικότητα κάνει κατά μ.ο. 25 ώρες την εβδομάδα).
Aπό την περιοχή που με κάλεσαν δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα διάθεσης εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ ή κατάργησης τάξεων ΕΠΑΛ...Μάλλον κάτι άλλο είναι-χωρίς να ξέρω σίγουρα το λέω. Αυτό που θέλω να μάθω εγώ είναι αν οι αναθέσεις μαθημάτων θα μοιραστούν σε καθηγητές, όπως έγινε πχ στον Πειραιά ή αν θα πάνε όλα στον πρώτο κι αφού εξαντλήσει το 10ωρο προχωρήσουν. Ξέρει κανείς;
Με καλέσανε απο ΙΕΚ και μου προτείνανε ενα δίωρο (διερευνητικό τηλεφώνημα) αναγκαστικά όπως μου είπαν επειδή ειμαι πιστοποιημένη και τις άλλες ωρες θα τις πάρουν μη πιστοποιημένοι .
Αρα θα τις μοιρασουν. Δηλαδη τι αναγκαστικά; Xάρη σου κανουν; Ωραίος τρόπος!