0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Eνα ΕΜΑΙΛ που μου ηρθε μολις τωρα απο τα ΙΕΚ ""....Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, το ΙΝΕΔΙ
Έλαβα και εγώ.Τα πάντα είναι Σύμφωνα με τα του Πατρινού λινγ.Επικαιροποιημένη και .. Νομιμοποιημένη .. μα επιτέλους ΠΙΑ!... η υπεύθυνη δήλωση δι ημάς τους ΙΚΑτζήδες.... (στο νέο όριο 10 ..ολόκληρων χιλιάρικων μικτών...)Λίγο διαφοροποιημένο , συγκριτικά με πέρσι , το "απογραφικό" ...Με λίγες λέξεις , καμία έκπληξη κι ευτυχώς καμία αρνητική , σε σχέση με ό,τι περιμέναμε από χθες , που μας έδωσε τα εκ Πατρών Νέα , Συνάδελφος δωμέσα...Εκτός εάν στο δικό σου ΙΕΚ είχαν ξεκινήσει να σας δίνουν τις έως πέρσι "φόρμες" και Σήμερα , αντιλήφθηκαν και σας έστειλαν τις ΤΩΡΙΝΕΣ.
Ποιά Υ/Δ υποφραφουν οι ελευθεροι επαγγελματίες που απασχολούνται και ως εκπαιδευτες στα ΚΔ
Συνάδελφε , σου παραθέτω πρόσφατη , Ως Συνήθως Πολύτιμη , alfa_vita Ενημέρωση..Άνοίγοντας αυτό το λινγκ , θα τα βρεις Όλα , αναλυτικά , για κάθε κατηγορία - Εργασιακή Σχέση Εκπαιδευτή...ΑΣΗΜΑΝΤΟ: Απόψε , ξεκίνησαν ορισμένα Δ.Ι.Ε.Κ. να στέλνουν Μηνύματα .. πάντα ανά κατηγορία εργασιακές σχέσης εκπαιδευτή .. "αυτή η Υ/Δ ΔΕΝ χρειάζεται , όπως μας ενημέρωσε το ΙΝΕΔΙ
Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω τις εξής δύο ερωτήσεις και αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει:1. Εκπαιδευτής που έχει ως κύριο φορέα ασφάλισης (ΤΣΑΥ ή ΤΣΜΕΔΕ) και εργάζεται ως αναπληρωτής, πληρώνεται με ΙΚΑ ή με ΤΛΥ; Για μόνιμο εκπαιδευτικό μου είπαν ότι πληρώνεται με ΤΛΥ, ενώ ο αναπληρωτής με ΙΚΑ. Ισχύει αυτό; (…) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
2. Αν κάποιος εκπαιδευτής κληθεί να αναλάβει ένα μάθημα, μπαίνει στην τάξη 1-2 φορές και μετά παύεται με απόφαση διευθυντή για να δωθούν οι ώρες σε κάποιον άλλον εκπαιδευτή, τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Μπορεί να παυθεί χωρίς να το αποδεχθεί;
Εκπαιδευτής με ΤΣΑΥ ή ΤΣΜΕΔΕ:α)αν έχει μπλοκάκι, πληρώνεται με αποδείξεις Π.Υ.β) αν είναι άνεργος (κλειστά βιβλία, όχι μπλοκάκι) πληρώνεται με Τ.Λ.Υ (Παλιά απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης).Κι εγώ υπάγομαι στην δεύτερη κατηγορία.Αυτό που ψάχνουμε να βρούμε τώρα, είναι πώς θα πληρωθεί το ταμείο μου. Προφανώς από εμένα, αλλά ακούω διάφορα περί κρατήσεων για το ταμείο μου κλπ. ... Το ψάχνω ακόμη.
Νομίζω το ταμείο (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ) το πληρώνεις μόνος σου. Αυτοί το μόνο ταμείο που ξέρουν να πληρώνουν είναι το ΙΚΑ. Αδικία αυτό για ανθρώπους που ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε άλλο ταμείο (εκτός ΙΚΑ) λόγω ιδιότητας. Άρα αν το πληρώνεις μόνο σου το ερώτημα που τείθεται είναι το εξής:Τι συμφέρει καλύτερα έναν άνεργο;1. Να δηλώσει την περίπτωση 4 (Άνεργοι με ασφάλιση ΙΚΑ) ή2. Να δηλώσει την περίπτωση 6 (Ασφαλισμένοι ΤΣΑΥ/ΤΣΜΕΔΕ) και να πάει με ΤΛΥ (παλιά ΑΕΔ)