0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνεχίζουν κάποιοι το τρολάρισμα σε ασχετες δημοσιευσεις μου προκαλώντας με, σταματω εδω να μην προκαλέσω την αντιδραση της σελίδας ειναι η τελευται φορά που απαντάω , δεν θα εχουν πλέον την χαρα .Για την πλειονοτητα των ικανών συναδέλφων μου αυτοι ειναι η κατάντια των ΙΕΚ, λιγό ωρομίσθιοι στο δημοτικό και καμμια ωριτσα απο τον κολλητο μας διευθυντη να βγάλουμε το μεροκαματακι.Oi αποδείξεις των λεγομένων μου..
Αν προοριζόταν το ΙΕΚ για πλήρη απασχόληση:1. Δε θα προσλάμβαναν ωρομισθίους, αλλά υπαλλήλους με εργασιακό ωράριο, μόνιμους ή αναπληρωτές2. Θα πλήρωναν στο τέλος κάθε μήνα. 3. Δε θα επέτρεπαν σε μόνιμους του δημοσίου ή πλήρως απασχολούμενους του ιδιωτικού να συμπληρώνουν ωράριο.Οι λόγοι είναι απλοί. 1. Έχει μικρότερο κόστος σε πανελλαδικό επίπεδο να πληρώνεις ωρομισθίους από αναπληρωτές, ειδικά στα απομακρυσμένα ΙΕΚ, όπου για κάθε ειδικότητα χρειάζεσαι λίγες ώρες.2. Καλοκαίρι, Πάσχα, Χριστούγεννα δεν πληρώνεις εκπαιδευτές.3. Σε πολλές ειδικότητες χρειάζεσαι εξειδικευμένο προσωπικό. Πχ. δεν υπάρχει πληροφορικός που να μπορεί να διδάξει το ίδιο καλά όλα τα μαθήματα μιας ειδικότητας (2-3 διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, web-design, video editting, 3d design, game development κτλ). Υ.Γ. Δε θέλω απάντηση. Όπως είπα έχω πεισθεί για τις προθέσεις σου.
Όπως έχω πει και στο παρελθόν, το concept των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ είναι ότι επαγγελματίες με εργασιακή πείρα, καταρτίζουν νέους επαγγελματίες. Δεν προσφέρουμε εκπαίδευση, αλλά κατάρτιση, δηλαδή μεταφέρουμε την εμπειρία που αποκτούμε μέσα από το επάγγελμα στους σπουδαστές. Γι' αυτό τα ΙΕΚ δε θεωρούνται κύριο επάγγελμα. Αν θεωρούνταν κύριο επάγγελμα δε θα μπορούσε να προσελκύσει ανθρώπους με εργασιακή πείρα αλλά μόνο επαγγελματίες εκπαιδευτικούς. Το αν αυτό βολεύει για την εξοικονόμηση πόρων, ναι βολεύει.Καλώς ή κακώς αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού. Ας αποφασίσουμε αν θα παίξουμε.
ΥΠΕΠΘ,ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΙΝΕΔΙ
Καλησπέρα,το ειπες παρα πολυ σωστα... στη ατυπη μπλεκονται τα ΣΕΚ ΚΕΚ ΙΕΚ ΙΝΕ
Ε, ναι, μάλλον άτυπη μοιρασιά της ανεργίας θα έπρεπε να λέγεται...........
Αν και δεν ημουν ποτε προσφιλης προς τον συριζα, εφθασε η στιγμη επι σαμαρα και αρβανιτοπουλου να πω...αρκει να φύγουν και όποιος ερθει....Μεχρι που ηρθε ο ακαδημαικος Φιλης .....Εκει κατάλαβα οτι τελικά δεν είχα δει τα χειρότερα.Απο τους μεγαλυτερους συντεχνιτες εκ των συντεχνιτών, ατομα τα πλέον ακατάλληλα για να δικοικήσουν ακόμα και περίπτερο οχι κράτος.Αν μέχρι τον ιούνιο εξακολουθήσουν να είναι στην εξουσία..ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ .ομοια δεν θα εχει ξαναδει ο τόπος.Επειδη πιστευω στο ελληνικό ενστικτο..θεωρω οτι θα τους αφησουν ακομα 7 χρόνια , απο του χρονου θα ειναι πλέον κοροιδία οι σπουδές σε παιδαγωγικα τμηματα, εκτος αν εχεις σπιτι στην αλλοδαπη να μεινεις να δουλέψεις.Θα γινουν χοντράδες πλέον, τα παλιά...θα φαντάζουν πταίσματα..καλη ανεργία
Με ελληνικό πτυχίο, θα γίνει καθηγητής στην αλλοδαπή;; #ΝΟΤΔεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα στην αλλοδαπή όσον αφορά την εκπαίδευση
Εχει δει κανενας αν το ΙΕΝΕΔΙ
κι εγω το παρατηρησα και δεν ξερω απο πια δομη προερχεται. μηπως απο τα σδε; γιατι ξεκινησαν τελη φεβρουαριου
Σε μένα Ιανουάριο-Φεβρουάριο και αυτά όχι όλα.