0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
πολύ μελετημένη και δίκαιη η φετινή προκύρηξη.βασικές διαφορές:1) η ανεργία με ποσοστό είναι πολύ δίκαιη (όχι όπως πέρσυ με αλεξιπτωτιστές "ανεργους" μαιμού να παίρνουν +20!!! ξεπερνώντας διδακτορικά!!! τώρα σου λέει εάν "τάχεις" θα στα αυξήσω -εάν δεν τάχεις "όταν τα μαζέψεις έλα"...) εξάλλου μιλάμε για ινστιτούτο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ εκπαίδευσης...2) η πτώση του βασικού πτυχίου δεν επιβαρύνει κανέναν μια και είναι το βασικό προσόν για όλους ίσα-'ισα που με το που μίκραινε κανει να ξεχωρίζουν μεταπτυχιακά και διδακτορικα3) η διδακτική που πέφτει το κάναν για να μπει και κανένας νέος με εμπειρία-σωστό και αυτόΑρνητικά σημεία: που αφήνει παραθυρο στους δημοσίους υπαλλήλους με απόφαση Διευθυντή (αλλά σαυτό το κλίμα ανεργίας ποιος Διευθυντής θα τολμήσει να πάρει δημόσιο υπάλληλο??? οπότε είναι σα να μην υπάρχει)ασάφεια:ο δημόσιος υπάλληλος πάει τελευταίος: σε ποιον από τους πίνακες στον "πιστοποιημένων" ή στον άλλον??
καλά εάν είναι να πάρεις διδακτορικό για να διδάξεις σε ΙΕΚ.... θα απογοητευτείς..... γιατί θα πάρεις 5 ώρες ενώ του Λυκείου (μάγειρες, κομμώτριες, φυσιοθεραπευτές,αισθητικοί κλπ) θα έχουν πλήρες ωράριο 20 ώρών και θα σε αποκαλούν και "συνάδελεφε"!!!!! αυτή είναι η πραγματικότητα γιατί τα αντικείμενα είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, και οι εκαπιδευόμενοι έρχονται με κύριο σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση , ούτε οι συζητήσεις τους ενδιαφέρουν ,ούτε χαρακτήρα θα διαμορφώσουν στα 25 τους....επίσης το επίπεδο είναι συγκεκριμένο (από πλευράς υπουργείου και από πλευράς μαθητών) όσο ο καθηγητής προσπαθεί να το σηκώσει δεν του το επιτρέπουν οι παραπάνω 2 λόγοι εντός παρενθέσεως. ο ιδανικός εκπαιδευτής για ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ μάθημα είναι αυτός που έχει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ εμπειρία και μάλιστα μάχιμος (=όχι άνεργος,οχι δ.υπάλληλος).βέβαια στα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μαθήματα συμφωνώ ότι όσο μεγαλύτερο πτυχίο τόσο καλύτερα για τους μαθητές αλλά και πάλι εάν δεν έχει εμπειρία να την συνδέσει με την "πράξη" και πάλι είναι πρόβλημα.....και τα παιδια δεν θα παρακολουθούν κατά τα γνωστά. ο σπουδαστής του ΙΕΚ ένα πράγμα θέλει από εμάς :πως να τον βοηθήσουμε να αυξήσει τις δεξιότητες του για να βρει δουλιά (μιλάω για συνειδητοποιημένο σπουδαστή και όχι αυτόν που ήρθε για άλλο λόγο:π.χ.στρατός ,δεν είχε τι να κάνει κλπ) εάν εγώ είμαι π.χ.δρ. φαρμακοποιός ποσώς τον ενδιαφέρει.......αυτός ήρθε να μάθει πχ. μασάζ ή αισθητική ή άλλα σχετικά.το υποκείμενο είναι ο μαθητής και οχι ο καθηγητής.
Επίσης θα ήθελα να πω το εξής: η κακοδαιμονία του χώρου των ΙΕΚ εν πολλοίς οφείλεται και στη διοικητική πολυδιάσπαση του πράγματος. Δηλαδή, κάνουμε αιτήσεις και μοριοδοτούμαστε ως εκπαιδευτές από το ΙΝΕΔΙ
Δε μου λες όλοι οι άλλοι που δεν έχουν τις 150 ώρες είναι δίκαιο που δεν μπορούν να πιστοποιηθούν; Δηλαδή με ποιο δικαίωμα φτιάχνεις δυο πίνακες χωρίς να έχουν όλοι την δυνατότητα να ενταχθούν στον 1ο; Επίσης οι εξετάσεις θα έπρεπε να γίνονταν συχνά. Αν είναι έτσι κ οι εξετάσεις πιστοποίησης ειδικοτήτων ΙΕΚ ας γίνονται μια στα 5 χρόνια... Θα ήταν δίκαιο; Τι θα έλεγε κάποιος τότε;
Ο καθένας στη σειρά του. Υπομονή. Και αυτοί που πιστοποιήθηκαν περιμέναν χρόνια και έφτασε η σειρά τους.Έτσι θα περιμένουν και οι επόμενοι που πήραν σειρά.