0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δημήτρη Π. 1ον , Γεια Χαρά!2ον , (πιθανή- πιθανότατη...) εναλλακτική , πάντως σίγουρα νόμιμη:μπορείς να πάρεις μια συγκεντρωτική βεβαίωση Ενσήμων από το Ι.νε.δι.βι.μ. , από την Αρχή , τουλάχιστο Ασφαλισμένης Εργασία σου σε Δ.ι.ε.κ. διότι ένσημα μας ξεκίνησαν πολύ '14 και μετά , έως και τον Ιούνη '16.Κάνεις την άθροιση και Διαιρείς με το 25 (;....) που νομίζω ότι αντιστοιχεί σε πλήρη ένσημα ανά μήνα. Το αποτέλεσμα σου βγάζει κανονικό αριθμό , πραγματικών Μηνών Εργασίας. ΔΕΝ μπορούν να το αμφισβητήσουν... Τώρα για τα πιο πίσω , ανασφάλιστα , που έχεις μόνο βεβαιώσεις Ωρών Διδασκαλίας ΔΕΝ ξέρω Πώς πάει - διαφορετικά θα σου έλεγα να το εφήρμοζες Συνολικά , από το ξεκίνημά σου έως Τέλος Ιούνη '16.Ελπίζω... Λίιιιγοοο να βοήθησα.Αφτά,Θ._
Αν θέλουν να βοηθήσουν όντως τους ανέργους και τους υποαπασχολούμενους κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνουν. Αλλιώς, τα αφήνεις ελεύθερα για όλους βάζοντας περιορισμό ωρών για όσους εργάζονται. Προσωπικά αυτό που έκαναν με τους ΔΥ δεν νομίζω ότι θα μακροημερεύσει για πάρα πολύ. Το θεωρώ ηλίθιο και αμφιβάλω αν θα υπάρχει του χρόνου τέτοιο καιρό.Θα δούμε. Άλλοι αποφασίζουν. Εμείς απλά συζητάμε...
Συνάδελφε niteulf, τα είπες όλα..! Θεωρώ ότι βλέπεις τα πράγματα στη βαθύτερη τους διάσταση και δεν ασχολείσαι με "τα μόρια σου, τα μόρια μου κ.ο.κ." Ένα πτυχίο, ένα μεταπτυχιακό, μία γλώσσα, ένα ECDL τα έχουν πλέον όλοι/όλες (άντε οι περισσότεροι/ες). Αύριο-μεθαύριο, οι περισσότεροι/ες (να μην πω όλοι/όλες) θα είναι πιστοποιημένοι/ες από ΕΟΠΠΕΠ. Πάμε παρακάτω...Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι μερικοί μπορεί να δουλεύουν από εδώ και από εκεί (όπως είπες και εσύ) χωρίς να αφήνουν το περιθώριο να δουλέψουν οι νεότεροι (και μάλιστα άνεργοι), αλλά μπορεί να κατηγορούν μόνο τους ΔΥ. Και το τραγικό είναι ότι μπορεί κάποιοι/κάποιες να δουλεύουν με σύμβαση εργασίας στο Δημόσιο (π.χ. ως αναπληρωτές στη δευτεροβάθμια ή σε διάφορους άλλους οργανισμούς/φορείς του Δημοσίου = 800-900 Ευρώ το μήνα), ενώ ενδεχομένως να παίρνουν και ώρες π.χ. σε Σ.Δ.Ε. και μάλιστα σε μάθημα που δεν εμπίπτει ακριβώς στο γνωστικό αντικείμενο (δηλ. της ειδικότητάς τους καθεαυτής) που έχουν σπουδάσει (το μάθημα που διδάσκουν μπορεί να μην το έχουν καν διδαχτεί όταν ήταν φοιτητές/φοιτήτριες). Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, να βγει ένας νόμος/μία εγκύκλιος που να απαγορεύει τη διπλή ή τριπλή απασχόληση όταν κάποιος/κάποια από μία δουλειά παίρνει ένα αξιοσέβαστο ποσό τα δύσκολα αυτά χρόνια (π.χ. 900 Ευρώ). Η δυνατότητα διπλής ή τριπλής απασχόλησης να δίδεται μόνο εάν "καλυφτούν" οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα (των 500 Ευρώ το μήνα), οι υποαπασχολούμενοι (των 300-400 Ευρώ το μήνα) και οι άνεργοι (κυρίως νέοι στην αγορά εργασίας) έτσι, ώστε να έχουμε πάνω-κάτω τον ίδιο μηνιαίο μισθό και να μην υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες. Κατά τη γνώμη μου, ο νομοθέτης νομοθετεί και με βάση το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Και εδώ το κοινωνικό συμφέρον είναι πρόδηλο, αφού χιλιάδες Έλληνες μεταναστεύουν, η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων είναι αβέβαιη κτλ κτλ. Φυσικά, δεν το συζητάμε, καθηγητές/καθηγήτριες άλλωστε είμαστε, ο καθένας στο αντικείμενό του!