0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδια ξερω εχει ερωτηθει ξανα...αλλα μια ακομα φορα;...με 6 ωρες τη βδομαδα..και με το σκεπτικο οτι η προσληψη γινεται στο τελος του εξαμηνου..κοβω το ταμειο ανεργιας μου; οι 6 ωρες ειναι 2 μερες της βδομαδας και το ταμειο τελειωνει πριν το τελος του εξαμηνου..τι κανω;
Το ταμείο δεν το κόβεις με τίποτα...πας στον οαεδ να ρωτήσεις αν ισχύει ότι κάποιος αν εργάζεται μεχρι 12 μερες τον μηνα...μπορεί να κρατησει το ταμείο ανεργίας...θα σου πουνε την διαδικασία. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙΑν κάποιος εργαζόμενες δουλεύει μέχρι και 12 μέρες το μήνα, δηλαδή 3 μέρες την εβδομάδα δικαιούται μέρους του επιδόματος ανεργίας. Στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ όταν κάποιος καταχωρεί μια πρόσληψη συμπληρώνει μετά από τον τύπο σύμβασης το καθεστώς απασχόλησης οπού εκεί υπάρχουν οι επιλογές πλήρης, μερική και σποραδική. Όσοι λοιπόν εργάζονται μόνο 3 μέρες την εβδομάδα καλό είναι να ζητήσουν από τον εργοδότη τους να τους δηλώσει ότι είναι εργαζόμενοι με το καθεστώς της σποραδικής απασχόλησης. Όσοι έχουν το πιο πάνω καθεστώς απασχόλησης θα πρέπει να προσκομίζουν κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ βεβαίωση εργοδότη με τις μέρες που εργάστηκαν, το σύνολο των ωρών εργασίας και το ύψος των αποδοχών ώστε ο ΟΑΕΔ να καταβάλλει τη διαφορά σε περίπτωση που οι αποδοχές του εργαζόμενου είναι μικρότερες επίδομα ανεργίας. Πχ αν κάποιος έχει μισθό 250 ευρώ ο ΟΑΕΔ θα του καταβάλλει 110 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ της περιοχής τους.
ναι αλλα εδωωη συμβαση υπογραφεται στο τελος..απο το διεκ
Ναι μου αρέσει που οι αλλοι δ/υ κάνανε διαμαρτυρία να πανε απο το τελος του δεύτερου πίνακα στο τελος του πρώτου πίνακα και τωρα δεν εχει ωρες ούτε για τους του πρώτους του πρώτου πίνακα.Πολυ γέλιο.Του χρόνου με τα κυάλια θα τους ψάχνουνε τους σπουδαστές. Ήδη φέτος έχουν κατακόρυφη κάθοδο οι αιτήσεις.
Αυτό το ΑΕΚ εδω μου κάθεται....ας εχει Θα πάρεις αντίγραφο απο το Ε3 Ε4, λογικά θα τα βλέπουν στον ΟΑΕΔ αν εισαι με συμβαση εξαρτημένης, εκει θα φαινονται και οι ωρες εργασίας.Ζητάει βεβαίωση απο το ΙΕΚ κάθε μήνα...θα γραφεις σε ενα Α4 ωρες και μερες εργασίας, υπογραφή που τον καρδινάλιο του ΙΕΚ .Ψαχτα μόνη θα βρείς ακρη
Ε3...Ε4;;;; δηλ; τι ειναι αυτα; και ο οαεδ στο τελος θα τα δει αυτα; οταν εχει υπογραφει η συμβαση;
Αν παίρνεις 360
Σχετικά με την εργασία σε ΔΙΕΚ και επίδομα ανεργίας, πέρσι που δουλευα για τρεις ωρες μεσα σε μια μερα, έκανα μια διαδικασία κάθε μήνα όπου πήγαινα στον ΟΑΕΔ βεβαίωση από το ΙΕΚ για τις ώρες/ μερες που είχα κάνει μέσα στον προηγούμενο μήνα και με βάση τις ώρες μου αφαιρουνταν ένα ποσό (αν θυμάμαι καλά, ήταν 14,40 για κάθε ημερομίσθιο).
Αν τι κάνεις αυτό, τότε θα έχεις πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ την επόμενη φορά που θα κάνεις αίτηση. Δε σου το συστήνω!