0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, έχω κάνει αίτηση για ωρομίσθια στα ΙΕΚ, πρώτη φορά στο νησί που θα εργαστώ φέτος ως αναπληρώτρια. Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να με ενημερώσει σχετικά με το είδος της σύμβασης, δηλαδή είναι όπως η σύμβαση που προσλαμβάνομαι ως αναπληρώτρια ή έχει σχέση με σύμβαση έργου, μπλοκάκι κλπ; Δεν είμαι πολύ σχετική αλλά ελπίζω να έγινα κατανοητή. (Το μόνο που γνωρίζω μετά από επικοινωνία με την πρωτοβάθμια είναι για την άδεια ιδιωτικού έργου που θα μου δώσουν σε περίπτωση πρόσληψής μου στο ιεκ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ασχετο, αλλα ακομη δεν καναμε αιτηση να δηλωσουμε περιοχες προτιμησης στην πρωτοβαθμια/ δευτεροβαθμια και εσυ ξερεις ηδη και σε πιο νησι θα εργαστεις ως αναπληρωτρια?? Μπραβο!!!
Δεν έχω τίποτα με τη συνάδελφο, όμως δεν μου κάνει καμία εντύπωση που από τώρα γνωρίζει σε ποιο μέρος θα διδάξει, είναι έτσι φτιαγμένο εδώ και δεκαετίες το σύστημα για τους αναπληρωτές, που συνέχεια παίρνουν τους ίδιους και τους ίδιους, αλίμονο σε εμάς που κάνουμε κάθε χρόνο τζάμπα την αίτηση, μήπως και μας πάρουν 1-2 ώρες σε κανένα σχολείο... πως να μην είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι όταν δεν αναγνωρίζονται μεταπτυχιακά, γλώσσες, Η/Υ, διδακτική εμπειρία ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, παρά μόνο ο χρόνος κτίσης του πτυχίου και η παιδαγωγική επάρκεια όπου απαιτείται; Ένας υπουργός δεν υπάρχει να βάλει ένα τέλος στην αδικία; Αν κάποιος είναι με πλήρες ωράριο στη δευτεροβάθμια όπως φαντάζομαι οι αναπληρωτές (21 ώρες), δικαιούται μέχρι 10 ώρες σε ΔΙΕΚ. Η σύμβαση είναι Μίσθωσης Έργου, αλλά θα πληρώνεσαι μέσω ΑΕΔ με ξεχωριστές πλέον ασφαλιστικές κρατήσεις πέρα από αυτές που σου κρατούν από τη σύμβαση ως αναπληρώτρια, αυτό ισχύει από 1/1/2017 επομένως αν σου δώσουν ώρες το ωρομίσθιό σου θα είναι μειωμένο εξαιτίας των κρατήσεων. Συγγνώμη για το εν μέρη off-topic όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι αναπληρωτές στα σχολεία είναι κατ΄ουσίαν μόνιμοι που απλά δεν πληρώνονται τα καλοκαίρια και τις γιορτές...
Γνωριζετε πως γινεται η καταμετρηση της προυπηρεσιας βθμιας αναπληρωτη για να μοριοδοτηθει στα ιεκ; Απλως προσθετουν ολες τις βεβαιωσεις προυπηρεσιας που ειναι σε μηνες κ μερες και βγαινει το συνολο σε ετη η υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τυπος αναγωγης;
Εγώ όσες φορές κατέθεσα αίτηση στο ΙΕΚ του τόπου μου, δέχτηκαν τα χαρτιά, μου έδωσαν έναν αριθμό πρωτοκόλλου και δεν με κράτησαν να κάνουμε μαζί τον έλεγχο των δηλωθέντων. Έτσι εγώ προσωπικά όλα αυτά τα βλέπω λίγο περίεργα. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο;
750 ώρες ειναι ενα πληρες ετος για την Α/θμια650 ωρες ειναι 1 πληρες ετος για τη Δ/θμια και210 ωρες για την Γ/θμια