0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι διαθεσεις μόνιμων καθηγητών γίνονται μόνο σε διοικητικες θέσεις, έτσι δεν είναι; δεν έχω δει ποτέ μόνιμο να κάνει μάθημα...εδώ υπάρχουν τόσα κενά στα σχολεία..
Απίστευτο παράδοξο που καταδεικνύει περίτρανα γιατί η χώρα μας έφτασε εκεί που έφτασε...Από τη μια υπάρχουν ειδικότητες στα σχολεία όπου υπάρχει έλλειψη και χρειάζονται αναπληρωτές και από την άλλη υπάρχουν ειδικότητες όπου όπου οι μόνιμοι δεν καλύπτουν το πλήρες ωράριο και διδάσκουν στα ΙΕΚ...πχ στις ξένες γλώσσες και ειδικά στα αγγλικά δεν θυμάμαι ποτέ να έχουν πάρει ωρομίσθιο...πάντα μόνιμος ήταν...το ερώτημα είναι: Γιατί προέκυψαν τόσοι υπεράριθμοι μόνιμοι στα αγγλικά;
Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι οι ώρες των αγγλικών μειώθηκαν δραστικότατα. Συγκεκριμένα πέρυσι κόπηκαν 12 ώρες αγγλικών απο τα 12θ/σια δημοτικά με ΕΑΕΠ (και ανάλογες ώρες απο μικρότερης οργανικότητας δημοτικα ΕΑΕΠ), δεν μπαίνουν σχεδόν καθόλου πλέον ολοήμερο τ'αγγλικά και καταργήθηκαν τα τμήματα αρχαρίων- προχωρημένων στα γυμνάσια (δλδ απο ένα γυμνάσιο με ενα τμήμα σε κάθε τάξη κόπηκαν 6 ώρες). Φέτος , βγήκε το εν λόγω μάθημα απο τη συντριπτική πλειοψηφία των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ (και ακολουθεί και συνέχεια με το Νέο Λύκειο που έρχεται).Επίσης, θα διαφωνήσω ότι πάντα μόνιμοι δίδασκαν το συγκεκριμένο μάθημα στα ΙΕΚ. Έχω δουλέψει εγω η ίδια σε πολλά ΙΕΚ απο το 2006 και πάντα οι καθηγητές αγγλικών ήμαστε ωρομίσθιοι. Το τοπίο άρχισε να αντιστρέφεται πέρυσι καθώς με τις παραπάνω περικοπές που ανέφερα οι μόνιμοι δεν καλύπτουν πλέον ωράριο και διατίθενται στα ΙΕΚ. Μέχρι και φιλόλογοι διατέθηκαν πέρυσι .
Ναι συμφωνώ και σε εμας συμβαινει αυτο αλλα με τους αγγλικους εδω και δυο χρόνια οπως και με αλλες ειδικότητες πχ οικονομολογους. Παιρναν τριωρα για να καλύψουν το ωράριο τους.
Το πραγματικά απαράδεκτο είναι να μην ξέρεις τη σειρά κατάταξης ανά ΔΙΕΚ. Για τις μεγάλες περιφέρειες (βλ. ΑΤΤΙΚΗ) είναι απλά τραγικό! Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος. Ο κάθε Διευθυντής μπορεί να πάρει όποιον του γουστάρει.