0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
εγ ω πιστευω οτι αν καθε εκπαιδευτικος αφιερωνε λιγο χρονο σε καθε μαθητη ωστε να συζητησει προσωπικα μαζι του περα απο τα μαθηματα , για τα προβληματα του , τη ν οικογενεια του κτλ το παιξει λιγο ψυχολογος, δεν θα ειχαμε τοσο επιθετικους μαθητες. Εχω πλησιασει πολλες φορες επιθετικους μαθητες , οι οποιοι κατω απο την μασκα της επιθετικοτητας, παρουσιασαν ενα αλλο προσωπο, ανθρωπων που ειχαν αναγκη καποιον να τους ακουσει. θεωρω οτι εμεις οι καθηγητες ειμαστε ο ευκολος στοχος στο θυμο των εφηβων μαθητων και πολλες φορες δεν μας ενδιαφερει η αντιδραση του μαθητη, αρκει να του επιβαλλουμε αυτο που θελουμε. Λιγος χρονος και υπομονη χρειαζεται, και να μην χανουμε την επαφη μαζι τους ποτε....
Οπλισμένοι οι δάσκαλοι σε τάξεις του Τέξας
Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι, όπως αυτή που μας μεταφέρει ο Τηλέμαχος. Είναι ο μαθητής σου επιθετικός? Ρίξτου μια με το όπλο σου και θα συνέλθει. Τι κουβέντα, σχολικός ψυχολόγος και βλακειες... Αχ! Τα χάλια μας τα μαύρα! Τι άλλο θα ακούσω! Ακους εκεί! Οπλισμένοι δάσκαλοι... Που ζούμε....
μην κρινεις με τα δεδομενα που εχουμε στα σχολεια εμεις εδω..εκει η κατασταση εχει ξεφυγει...οταν ο αλλος μεσα στην ταξη βγαλει το οπλο η την χειροβομβιδα και σκοτωνει αδιακριτως μαθητες και καθηγητες τι θα του πει ο καθηγητης ''ελα μικρο μου να παμε στον ψυχολογο;''...εκει αντιδρας και προσπαθεις να σωσεις την ζωη των μαθητων σου και την δικη σου..
Το έχω γράψει και αλλού, οι μαθητές αν μπορούσαν θα έβαζαν φωτιά στο σχολείο, κατά προτίμηση με τους "εκπαιδευτικούς" μέσα. Και επειδή δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, καίνε τα βιβλία τους.
Εγώ όταν ήμουν μαθήτρια αντιπαθούσα τους ακατάρτιστους και αδιάφορους καθηγητές, που εφάρμοζαν παιδαγωγικές μεθόδους του 1821... Δεν νομίζεις οτι κάτι τετοιοι συνάδελφοι χαλάνε την πιάτσα και αγανακτούν οι μαθητές?
το να είναι δεδομένη η απαξίωσή μου λόγω κάποιου στερεοτύπου με εξοργίζει
Να προσθέσουμε σε όλα αυτά και το κύρος του εκπαιδευτικού όπως προβάλλεται από τα ΜΜΕ (διαφημίσεις με το Λαμπρόπουλο, ο Κος Ποντίκης, η τρελή δασκάλα στο Κολοκοτρωνίτσι κ.λ.π.) που πάντα είναι άχρηστος και ασχολείται μονίμως με άσχετα πράγματα;
Δεν είμαι η καλύτερη νηπιαγωγός στον πλανήτη. Το ομολογώ. Όπως παλεύω σκληρά για τα παιδιά και το νηπιαγωγείο μουόπουέχω βρεθεί και το να είναι δεδομένη η απαξίωσή μου λόγω κάποιου στερεοτύπου με εξοργίζει.