0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κατά βάση, τέτοια θέματα τυχαίνουν αυτόματης καταχώρησης στην κατηγορία "δε βαριέσαι μωρέ" από την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Το δείχνει εξάλλου εκτός από την μηδενική συμμετοχή στη συζήτηση
Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ όμως με τίποτα είναι αυτό που λες για τη μηδενική συμμετοχή στο θέμα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν συμμετέχουν γιατί απλούστατα δεν έχουν τι να πουν! Πως γίνεται να σχολιάσεις αυτό το απερίγραπτο, χυδαίο γραπτό??? Τι να πεις γι’ αυτόν το μαθητή??? Πραγματικά μου φάνηκε πολύ δύσκολο να σχολιάσω το θέμα γιατί όταν το διάβασα μου ήρθε να κλάψω και να γελάσω ταυτόχρονα. Σαφώς υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που υιοθετούν παθητική στάση, αλλά όχι η πλειοψηφία. Αν πιστέψουμε αυτό τότε είμαστε χαμένοι…
Η παραβατική συμπριφορά γενικότερα, η επιθετικότητα και άλλα ψυχοπαθολόγικά προβλήματα ύπάρχουν στα σχολεία απο παιδιά πολύυυ μικρότερων ηλικιών. Κατ' εμε πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι γονείς και η οικογενειακή διαπαιδαγώγηση ειδικότερα. Το να αντιμετωπίσει ένας εκπαιδευτικός οποιασδήποτε βαθμίδας αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό απλά γιατί ΔΕΝ διαθέτει την απαιτούμενη κατάρτηση.Το ερώτημα είναι γιατί δεν διορίζονται στα σχολεία ψυχολόγοι-σχολ. ψυχολόγοι (όπως συμβαίνει στο εξωτερικό) οι οποίοι και θα μπορούσαν σε συνεργασία με εμας να λύσουν τέτοια προβλήματα και να μας καθοδηγήσουν ωστε αυτά να μην διαιωνίζονται.
Τηλεμαχε, θες να μου πεις τι γραφει εκεινη η γιρλαντα πανω απο το γιαταγανι και αναμεσα στα γαλανολευκα φτερα? Ειναι πολυ μικρο και δε το βγαζω. Υποψιαζομαι ομως οτι καποια σχεση εχει με την ολη συζητηση. Ξερεις ελευθερια του λογου, ανθρωπινα δικαιωματα κτλ