*

Αποστολέας Θέμα: Πώς να κυνηγήσω το όνειρό μου?  (Αναγνώστηκε 12141 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος physi.cist

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Πώς να κυνηγήσω το όνειρό μου?
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 21, 2008, 11:35:24 pm »
. Σε κάθε άλλη περίπτωση (καθηγητικής σχολής), θα πρέπει να περάσεις από το φίλτρο του ΑΣΕΠ...

Να ίσχυε κιολας καλα θα ταν...

skiron γιατί δεν κανεις ότι και o giotamike??
ρώτα τον τί έκανε
να σου δωσει τα φώτα του....

"Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια".
GIOTAMIKE

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:06:51 »

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 21, 2008, 11:57:02 pm »
Θα μπορούσες να κάνεις το εξής: να πας παιδαγωγικό ή σε μια καθηγητική σχολή, που θα σου διασφαλίσει παιδαγωγική επάρκεια. Έτσι θα έχεις ένα πλεονέκτημα για να διοριστείς ως εκπαιδευτικός Μηχανολόγος. Είπες βέβαια ότι δε σε πολυενδιαφέρει το αντικείμενο, αλλά μετά από μια πενταετία μπορείς να ζητήσεις μετάταξη για τον κλάδο του δεύτερου πτυχίου. Ή μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα να δώσεις ΑΣΕΠ με το δεύτερο πτυχίο.

Πολύ ενδιαφέρον αυτό...δεν ήξερα οτι γίνεται....
Για να σιγουρευτώ οτι κατάλαβα, μου λες πως όταν τελειώσω την καθηγητική σχολή (2ο πτυχίο) θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την παιδαγωγική της επάρκεια για το άλλο μου πτυχίο,αυτό της Μηχανολογίας ωστε να προτάσομαι έναντι των άλλων στους πίνακες κ να έχω αυξημένες πιθανότητες διορισμού, κ αφού παραμείνω 5 χρόνια να ζητήσω μετάταξη για να διδάσκω με το καθηγητικό πτυχίο? Με τη μετάταξη αποφεύγω την ίδια διαδικασία του διορισμού δηλαδή αν είμαι ήδη διορισμένος σαν μηχανολόγος εκπαιδευτικός?
(έτσι κ αλλιώς ασεπ θα μπορώ να δίνω με το που πάρω το καθηγητικό μου ανεξάρτητα αν δουλευω ως εκπαιδευτικός μηχανολόγος,απλά αν έχω διοριστεί μηχανολόγος δεν θα χρειαστεί καν..λόγω μετάταξης...?)

κ κάτι τελευταίο..... η εκπαιδευτική εμπειρια που μπορεί να αποκτήσω ως Μηχανολόγος εκπαιδευτικός στο δημόσιο θα μου δίνει μόρια εμπειρίας στους πινακες όπου θα συμμετέχω με το άλλο πτυχίο όταν το πάρω ή τα μόρια θα πάνε χαμένα κ θα μετράνε μόνο στο Μηχανολογικό??? Λογικά θα υπολογίζονται..."διδακτική εμπειρία" λέει..όχι σε ποιο μάθημα αποκτήθηκε..σωστά?

Κ πάλι χίλια ευχαριστώ σε όσους ασχολείστε!
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..μέχρι τότε, έχω καιρό!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 22, 2008, 12:09:08 am »
Δεν αναγνωριζονται σε αλλη ειδικοτητα
GIOTAMIKE

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 22, 2008, 12:19:14 am »
Πολύ ενδιαφέρον αυτό...δεν ήξερα οτι γίνεται....
Για να σιγουρευτώ οτι κατάλαβα, μου λες πως όταν τελειώσω την καθηγητική σχολή (2ο πτυχίο) θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την παιδαγωγική της επάρκεια για το άλλο μου πτυχίο,αυτό της Μηχανολογίας ωστε να προτάσομαι έναντι των άλλων στους πίνακες κ να έχω αυξημένες πιθανότητες διορισμού, κ αφού παραμείνω 5 χρόνια να ζητήσω μετάταξη για να διδάσκω με το καθηγητικό πτυχίο? Με τη μετάταξη αποφεύγω την ίδια διαδικασία του διορισμού δηλαδή αν είμαι ήδη διορισμένος σαν μηχανολόγος εκπαιδευτικός?
(έτσι κ αλλιώς ασεπ θα μπορώ να δίνω με το που πάρω το καθηγητικό μου ανεξάρτητα αν δουλευω ως εκπαιδευτικός μηχανολόγος,απλά αν έχω διοριστεί μηχανολόγος δεν θα χρειαστεί καν..λόγω μετάταξης...?)

Ναι, αυτό λέω.
Όταν πάρεις το δεύτερο πτυχίο που θα σου δίνει παιδαγωγική επάρκεια, αρχικά θα είσαι στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας και των δύο κλάδων (στους μηχανολόγους θα προηγείσαι λόγω παιδιαγωγικής επάρκειας). Μπορείς να κάνεις ένα ή περισσότερα από τα εξής:
α)Να δώσεις ΑΣΕΠ ως μηχανολόγος. Αν περάσεις τη βάση, έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να διοριστείς, γιατί θα έχεις παιδ. επάρκεια. Ακόμα κι αν δε διοριστείς, με τα μόρια που θα πάρεις θα μπεις στον πίνακα αναπληρωτών, σε καλή σειρά, κι έτσι θα διοριστείς λίγο αργότερα μέσω προϋπηρεσίας.
β) Να επιδιώξεις να πάρεις κάποιες ώρες ΠΔΣ ως μηχανολόγος (αυτό μπορείς να το κάνεις και από τώρα). Έτσι πάλι θα αλλάξεις πίνακα και θα έχεις αρκετά καλή σειρά.
γ) Να δώσεις ΑΣΕΠ με το δεύτερο πτυχίο (μπορείς να το κάνεις και όσο δουλεύεις ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος μηχανολόγος).
Αν διοριστείς με τον τρόπο α) ή τον τρόπο β) ως μηχανολόγος, μπορείς μετά από μια 5ετία να ζητήσεις μετάταξη για τον άλλο κλάδο.

Παράθεση
κάτι τελευταίο..... η εκπαιδευτική εμπειρια που μπορεί να αποκτήσω ως Μηχανολόγος εκπαιδευτικός στο δημόσιο θα μου δίνει μόρια εμπειρίας στους πινακες όπου θα υμμετέχω με το άλλο πτυχίο όταν το πάρω ή τα μόρια θα πάνε χαμένα κ θα μετράνε μόνο στο Μηχανολογικό??? Λογικά θα υπολογίζονται..."διδακτική εμπειρία" λέει..όχι σε ποιο μάθημα αποκτήθηκε..σωστά?

Όχι, αυτό δε γίνεται πλέον. Δεν μπορείς να μεταφέρεις προϋπηρεσία από τον έναν κλάδο στον άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2008, 12:25:44 am από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:06:51 »

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 22, 2008, 11:42:08 am »
Ιωάννα σε υπερ ευχαριστώ... κάπως έτσι λέω να κινηθώ τώρα που έμαθα πώς γίνεται. Δεν είχα σκεφτεί το πλεονέκτημα της παιδαγωγικής που μου δίνει κάποιο καθηγητικό πτυχίο κ πώς μπορεί να βοηθήσει το διορισμό ώς μηχανολόγου.. (βέβαια παιδαγωγική επάρκεια έχουν κ οι απόφοιτοι εκπαιδευτικοί μηχανολόγοι της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά θα "παίζουμε στα ίσα" πλέον..κ μια μια καλή επίδοση ΑΣΕΠ θα έχω βάσιμες ελπίδες)
Πραγματικά μου ήταν πολύ χρήσιμο το post σου!!! Το μόνο που με στεναχώρησε είναι πως δε μετράει η διδακτική εμπειρία που θα μάζευα ως μηχανολόγος για να την χρησιμοποιήσω στον κλάδο του νέου μου πτυχίου κ να ανέβω στην κατάταξη... νόμιζα πως άσχετα με τον κλάδο που συμμετέχεις τα μόρια είναι μόρια....οπότε με το νέο πτυχίο πάλι θα ξεκινήσω απ'τον μηδενικής προυπηρεσίας πίνακα, κ ας έχω διδακτική εμπειρία ως μηχανολόγος..anyway! Δε γίνονται όλα!
Το θέμα είναι πώς θα καταφέρω να περάσω στον πίνακα β με το νέο πτυχίο ,αφού δε θα μετράει η τυχον διδακτική εμπειρία εκπ.μηχανολόγου που θα αποκτούσα ευκολότερα...κ όταν υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι από καθηγητικές σχολές..όσο καλά κ αν γράψω ΑΣΕΠ, πάλι στον μηδενικής δε θα είμαι? πώς θα μπω στον πίνακα αναπληρωτών? ?

Θα ήθελα λοιπόν μια διευκρίνηση γιατί κάτι δε καταλαβαίνω..

Όταν πάρεις το δεύτερο πτυχίο που θα σου δίνει παιδαγωγική επάρκεια, αρχικά θα είσαι στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας και των δύο κλάδων (στους μηχανολόγους θα προηγείσαι λόγω παιδιαγωγικής επάρκειας). Μπορείς να κάνεις ένα ή περισσότερα από τα εξής:
α)Να δώσεις ΑΣΕΠ ως μηχανολόγος. Αν περάσεις τη βάση, έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να διοριστείς, γιατί θα έχεις παιδ. επάρκεια. Ακόμα κι αν δε διοριστείς, με τα μόρια που θα πάρεις θα μπεις στον πίνακα αναπληρωτών, σε καλή σειρά, κι έτσι θα διοριστείς λίγο αργότερα μέσω προϋπηρεσίας.

Αυτό που γράφεις παραπάνω είναι που δεν καταλαβαίνω σ ότι αφορά τους πίνακες..πώς θα μπω στον πίνακα αναπληρωτών χωρίς προυπηρεσία? αν περάσω τη βάση ΑΣΕΠ τότε αυτόματα μπαίνω στον πίνακα β των αναπληρωτών κ ας μην έχω ούτε ώρα διδακτική εμπειρία???

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Αν λοιπόν ακολουθήσω καθηγητική σχολή, θα "παίξω" μεταξύ μαθηματικού/φυσικού. Ιστορία, φιλολογία δε μου ταιριάζουν.. Σαν επιστήμη θα διάλεγα εννοείται φυσική μιας κ την λατρεύω από μικρός... στην πράξη τι γίνεται όμως? Ποιό απ τα δύο θα έχει καλύτερες προοπτικές απορρόφησης σε 5 χρόνια κατά τη γνώμη σας? Νομίζω πως κ τα δύο είναι υπερ-κορεσμένα.. έβλεπα γράφημα του Pde σχετικά με τις ηλικίες διορισμού ανά κλάδο κ οι μαθηματικοί είναι πάνω-πάνω με τους φυσικούς να ακολουθούν από κοντά.... εδώ τι έχετε να προτείνετε? (αν τελικά αποφασίσω καθηγητική σχολή)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2008, 11:56:27 am από skiron »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 22, 2008, 12:37:45 pm »
Αυτό που γράφεις παραπάνω είναι που δεν καταλαβαίνω σ ότι αφορά τους πίνακες..πώς θα μπω στον πίνακα αναπληρωτών χωρίς προυπηρεσία? αν περάσω τη βάση ΑΣΕΠ τότε αυτόματα μπαίνω στον πίνακα β των αναπληρωτών κ ας μην έχω ούτε ώρα διδακτική εμπειρία???

Ναι. Αν περάσεις τη βάση στο ΑΣΕΠ, μπαίνεις στον πίνακα αναπληρωτών. Παίρνεις 1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση.

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 22, 2008, 01:45:31 pm »
Κατατοπιστικότατη!
Thanks again!

Για το καθηγητικό πτυχίο τι λέτε οι υπόλοιποι? με βάση όλα τα παραπάνω που ειπώθηκαν με συμφέρει σαφέστατα να κυνηγήσω καθηγητική σχολή,κ όχι πληροφορική πχ, μιας κ η παιδαγωγική της επάρκεια θα "πριμοδοτήσει" κ το άλλο πτυχίο μου της Μηχανολογίας όπου θα έχω πλεονέκτημα έναντι όσων δεν έχουν παιδαγωγική..οπότε μπορεί να προχωρήσω κ σαν Μηχανολόγος εκπαιδευτικός. Είναι έξυπνη λύση για να μη πάει χαμένο κ το πρώτο μου πτυχίο... Αν επιλέξω πληροφορική δεν θα έχω αυτή τη δυνατότητα ενώ θα πρέπει να άποκτήσω κ παιδ.επάρκεια για να έχω ελπίδες..χώρια που οι θέσεις πληροφορικάριων είναι πλέον ελάχιστες κ τα τμήματα πολλά..
Ποιά καθηγητική σχολή όμως να επιλέξω κ με τι κριτήριο κατά τη γνώμη σας? Με βάση το ποια μου αρέσει ή με βάση το ποιά με οδηγεί πιο εύκολα στο στόχο μου-εκπαίδευση? Με βάση την κλίση μου, την εκπαιδευτική πορεία μου κ τις γνώσεις μου με συμφέρει Μαθηματικό ή Φυσικό. Ποιό όμως απ τα δύο θεωρείτε οτι οδηγεί ευκολότερα στην εκπαίδευση? Αν δε κάνω λάθος, με τους φυσικούς είναι πολύπλοκα τα πράγματα καθώς δίνουν στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ αρκετά μαθήματα περισσότερα...νομίζω πως δεν είναι σαν τους υπόλοιπους που δίνουν ένα μόνο γνωστικό + τα παιδαγωγικά...
κάθε άποψη επι του θέματος ευπρόσδεκτη...ακόμα κ αν έχει να κάνει με πρόταση κάποιας άλλης σχολής.

χαίρομαι πάντως γιατί σιγά-σιγά με οδηγεί κάπου η όλη κουβέντα...ελπίζω σύντομα να καταλήξω σ'αυτό που θα με βοηθήσει περισσότερο να πετύχω!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2008, 02:34:25 pm από skiron »

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 22, 2008, 02:45:03 pm »
Αμα σ'αρέσει καλύτερα η Φυσική να πας για Φυσικός, άμα σ'αρέσουν καλύτερα τα Μαθηματικά να πας για Μαθηματικός. Και στο Φυσικό να πας θα σε "στουμπώσουν" στα Μαθηματικά στα 2 πρώτα χρόνια. Η απορροφητικότητα τα ίδια σκ...τά είναι έτσι κι αλλιώς.

Πάντως για Φυσική, μπορείς να την ψάξεις και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, να τσεκάρεις πρώτα αν το πτυχίο αναγνωρίζεται στον ΑΣΕΠ(πιστεύω πως αναγνωρίζεται). Είναι ότι πρέπει στην περίπτωση σου, αφού θα έχεις παράλληλα και την δουλειά σου στην τράπεζα

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 22, 2008, 03:04:33 pm »
ναι το σκέφτηκα για το ανοιχτό πανεπιστήμιο...αλλά τα προπτυχιακά απαιτούν κανα 700αρι
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2008, 03:08:23 pm από skiron »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 22, 2008, 03:32:16 pm »
Τόσο χάλι ε? τελικά απ όλες τις σχολές η μόνη που οδηγεί γρήγορα κ με μεγάλη απορροφητικότητα στην δημόσια εκπαίδευση είναι το Παιδαγωγικό ??? (προς το παρόν τουλάχιστον..)

Δυστυχώς έτσι είναι, skiron. Οι απόφοιτοι των καθηγητικών σχολών, "στρώνονται στο διάβασμα κι ελπίζουν", όπως λες (μιλάμε βέβαια για τους κοινούς θνητούς, γιατί υπάρχουν και τρόποι παράκαμψης του ΑΣΕΠ -κοινώς "παράθυρα").
Εκτός από τους δασκάλους (και μελλοντικά ίσως τους νηπιαγωγούς), η μοναδική ειδικότητα, για την οποία αυτή τη στιγμή (και τα τελευταία χρόνια) η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της προσφοράς, είναι η Οικιακή Οικονομία. Όσοι περνάνε τη βάση στο ΑΣΕΠ διορίζονται και μένουν και κενές θέσεις. Νομίζω ότι υπάρχουν δύο τμήματα (και τα δύο στο Χαροκόπειο), ένα Οικιακής Οικονομίας και ένα Οικολογίας.

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 23, 2008, 08:10:51 pm »
Να ρωτήσω κάτι που αναφέρθηκε κ παραπάνω...
ως γνωστόν, το παιδαγωγικό τα τελευταία χρόνια παρέχει άμεση σχετικά αποκατάσταση.
τι εικόνα έχουμε για την επόμενη 5ετία-10ετία? Η Ιωάννα παραπάνω έκανε την εκτίμηση πως για μια τουλάχιστον 5ετία ο κλάδος θα περέχει ταχεία απορρόφηση...τι λέτε γι αυτό οι υπόλοιποι?
Φαντάζομαι πως το "κλείσιμο" του κλάδου ακόμα κ όταν συμβεί, θα συμβεί σταδιακά...έτσι δεν είναι? μπορεί δηλάδή σε 5 χρόνια να αρχίσει να κλείνει αλλά αυτό δε θα γίνει μέσα σε μια χρονιά...απλά θα μειώνονται σταδιακά οι ήδη πολλές θέσεις..με άλλα λόγια, στην χειρώτερη περίπτωση να φτάσει στα επίπεδα των υπολοίπων καθηγητικών αλλά αυτό να γίνει σιγά-σιγά..έτσι δεν είναι??? Δε θα πάει από 2500 θέσεις πχ στις 100 ξαφνικά..

Μιας κ πλέον παίζω μεταξύ Παιδαγωγικού-καθηγητικής(Μαθηματικό/Φυσικό) θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα το παραπάνω θέμα, μιας κ αν μπω παιδαγωγικό, θα τελειώσω πάνω-κάτω σε μια 5ετία...

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 23, 2008, 08:18:58 pm »
skiron παιδί μου ετσι οπως διαβαζω το σκεπτικο σου μeσα από τα μηνυματα σου δε θα σου προτεινα να πας για Φυσικός...προσωπικη μου κριση και γνωμη....
GIOTAMIKE

Αποσυνδεδεμένος skiron

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 23, 2008, 08:39:17 pm »
Να φανταστω το λες επειδη ως φυσικός στα 50 μου θα περιμένω ακόμα διορισμό??? Δίνω την εντύπωση ότι το θέλω κάπως πιο σύντομα ε.. :)
Ή το λες για άλλο λόγο???

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 23, 2008, 08:48:04 pm »
1ον θα δυσκολευτεις περισσοτερο να βγαλεις το φυσικο στην ηλικια που θα το ξεκινησεις
2ον αν και οταν το βγαλεις θα τα εχεις φτυσει και θα εισαι τεζα για ΑΣΕΠ
3ον απο την πολλη μελετη δε θα μπορεις να βγαλεις χρηματα για ναζησεις
4ον θα ξεχασεις οτι εισαι αντρας σε ολα αυτα τα χρονια της μελετης
GIOTAMIKE

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182729
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144