0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
. Σε κάθε άλλη περίπτωση (καθηγητικής σχολής), θα πρέπει να περάσεις από το φίλτρο του ΑΣΕΠ...
Θα μπορούσες να κάνεις το εξής: να πας παιδαγωγικό ή σε μια καθηγητική σχολή, που θα σου διασφαλίσει παιδαγωγική επάρκεια. Έτσι θα έχεις ένα πλεονέκτημα για να διοριστείς ως εκπαιδευτικός Μηχανολόγος. Είπες βέβαια ότι δε σε πολυενδιαφέρει το αντικείμενο, αλλά μετά από μια πενταετία μπορείς να ζητήσεις μετάταξη για τον κλάδο του δεύτερου πτυχίου. Ή μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα να δώσεις ΑΣΕΠ με το δεύτερο πτυχίο.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό...δεν ήξερα οτι γίνεται.... Για να σιγουρευτώ οτι κατάλαβα, μου λες πως όταν τελειώσω την καθηγητική σχολή (2ο πτυχίο) θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την παιδαγωγική της επάρκεια για το άλλο μου πτυχίο,αυτό της Μηχανολογίας ωστε να προτάσομαι έναντι των άλλων στους πίνακες κ να έχω αυξημένες πιθανότητες διορισμού, κ αφού παραμείνω 5 χρόνια να ζητήσω μετάταξη για να διδάσκω με το καθηγητικό πτυχίο? Με τη μετάταξη αποφεύγω την ίδια διαδικασία του διορισμού δηλαδή αν είμαι ήδη διορισμένος σαν μηχανολόγος εκπαιδευτικός?(έτσι κ αλλιώς ασεπ θα μπορώ να δίνω με το που πάρω το καθηγητικό μου ανεξάρτητα αν δουλευω ως εκπαιδευτικός μηχανολόγος,απλά αν έχω διοριστεί μηχανολόγος δεν θα χρειαστεί καν..λόγω μετάταξης...?)
κάτι τελευταίο..... η εκπαιδευτική εμπειρια που μπορεί να αποκτήσω ως Μηχανολόγος εκπαιδευτικός στο δημόσιο θα μου δίνει μόρια εμπειρίας στους πινακες όπου θα υμμετέχω με το άλλο πτυχίο όταν το πάρω ή τα μόρια θα πάνε χαμένα κ θα μετράνε μόνο στο Μηχανολογικό??? Λογικά θα υπολογίζονται..."διδακτική εμπειρία" λέει..όχι σε ποιο μάθημα αποκτήθηκε..σωστά?
Όταν πάρεις το δεύτερο πτυχίο που θα σου δίνει παιδαγωγική επάρκεια, αρχικά θα είσαι στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας και των δύο κλάδων (στους μηχανολόγους θα προηγείσαι λόγω παιδιαγωγικής επάρκειας). Μπορείς να κάνεις ένα ή περισσότερα από τα εξής:α)Να δώσεις ΑΣΕΠ ως μηχανολόγος. Αν περάσεις τη βάση, έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να διοριστείς, γιατί θα έχεις παιδ. επάρκεια. Ακόμα κι αν δε διοριστείς, με τα μόρια που θα πάρεις θα μπεις στον πίνακα αναπληρωτών, σε καλή σειρά, κι έτσι θα διοριστείς λίγο αργότερα μέσω προϋπηρεσίας.
Αυτό που γράφεις παραπάνω είναι που δεν καταλαβαίνω σ ότι αφορά τους πίνακες..πώς θα μπω στον πίνακα αναπληρωτών χωρίς προυπηρεσία? αν περάσω τη βάση ΑΣΕΠ τότε αυτόματα μπαίνω στον πίνακα β των αναπληρωτών κ ας μην έχω ούτε ώρα διδακτική εμπειρία???
Τόσο χάλι ε? τελικά απ όλες τις σχολές η μόνη που οδηγεί γρήγορα κ με μεγάλη απορροφητικότητα στην δημόσια εκπαίδευση είναι το Παιδαγωγικό (προς το παρόν τουλάχιστον..)