0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο στόχος σε αυτήν την τάξη πιστεύω ότι είναι η εξοικείωση του μαθητή με τοους διάφορους τύπος ασκήσεων και πάνω από όλα ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου και η διόρθωση εκφραστικών λαθών. Καλό είναι σε κάθε κείμενο που τους δίνεις να δουλεύεις συνώνυμα κτλ (υπάρχει και το εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας που μοιράζεται στους μαθητές της Α').
Είμαι μαθητής Α Λυκείου και θέλω να ασχοληθώ από φέτος αρκετά με την έκθεση διοτι επιθυμώ να γράψω ένα μεγάλο βαθμό στις πανελλήνιες. Σκοπεύω να αγοράσω κάποια βοηθήματα για να με βοηθήσουν να πραγματοποιήσω το σκοπό μου.Έχω ακούσει πως καλά βοηθήματα είναι τα εξής:1. του Μπατζίνα και του Λούλου από Ζήτη2. του Κούτρα από Σαββάλα(τα βιβλία του για την έκθεση+ Πειστικός λόγος)3. Λόγου Σπουδή από Σαββάλα4. κάποιο από ελληνοεκδοτική, ακριβώς το όνομα δεν το θυμάμαιΕσείς ως πιο ειδικοί τι μου προτείνετε; Για τα παραπάνω βιβλία ποια είναι η γνώμη σας;Ευχαριστώ εκ των προτέρωνυ.γ. Ταυτόχρονα σκοπέύω να διαβάζω και λίγες σελίδες λογοτεχνίας καθημερινά(5-10) , καθώς έχω ακούσει πως έτσι βελτιώνεται ο λόγος(για την έκθεση, λεξιλόγιο).
Παράθεση από: despoina25 στις Σεπτέμβριος 04, 2009, 06:24:31 μμ Ο στόχος σε αυτήν την τάξη πιστεύω ότι είναι η εξοικείωση του μαθητή με τοους διάφορους τύπος ασκήσεων και πάνω από όλα ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου και η διόρθωση εκφραστικών λαθών. Καλό είναι σε κάθε κείμενο που τους δίνεις να δουλεύεις συνώνυμα κτλ (υπάρχει και το εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας που μοιράζεται στους μαθητές της Α').Αυτό είναι για τα αρχαία....
Παράθεση από: bikini στις Σεπτέμβριος 07, 2009, 01:01:55 μμΠαράθεση από: despoina25 στις Σεπτέμβριος 04, 2009, 06:24:31 μμ Ο στόχος σε αυτήν την τάξη πιστεύω ότι είναι η εξοικείωση του μαθητή με τοους διάφορους τύπος ασκήσεων και πάνω από όλα ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου και η διόρθωση εκφραστικών λαθών. Καλό είναι σε κάθε κείμενο που τους δίνεις να δουλεύεις συνώνυμα κτλ (υπάρχει και το εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας που μοιράζεται στους μαθητές της Α').Αυτό είναι για τα αρχαία.... Εχεις δίκιο bikini....Εννοούσα τις γλωσσικές ασκήσεις (ένα πράσινο βιβλίο που είναι για όλες τις τάξεις του λυκείου)!