0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
.......Βοηθήματα που νομίζω οτι μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα:- Των εκδόσεων ΖΗΤΗ (κλασικά, δοκιμασμένα)- Των εκδόσεων Κέδρος (Ιδέες και Επιχειρήματα για την Έκφραση - Έκθεση του Λυκείου και κυρίως το Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, με το οποίο μπορείς να διδάξεις θαυμάσια μεθοδολογία συγγραφής παραγράφου, περίληψης, έκθεσης με πολλά παραδείγματα και ασκήσεις. ). Οι συγγραφείς και των δύο βιβλίων είναι οι Γιαβρής και Στουφής. Είναι σχετικά καινούρια βοηθήματα, "φρέσκα", με πολύ καλή επιλογή κειμένων, ωραία ακόμα και οπτικά - εγώ τα ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, είμαι ενθουσιασμένος και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά!!!!
Παράθεση από: daffyduck στις Οκτώβριος 11, 2009, 11:03:01 πμ.......Βοηθήματα που νομίζω οτι μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα:- Των εκδόσεων ΖΗΤΗ (κλασικά, δοκιμασμένα)- Των εκδόσεων Κέδρος (Ιδέες και Επιχειρήματα για την Έκφραση - Έκθεση του Λυκείου και κυρίως το Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, με το οποίο μπορείς να διδάξεις θαυμάσια μεθοδολογία συγγραφής παραγράφου, περίληψης, έκθεσης με πολλά παραδείγματα και ασκήσεις. ). Οι συγγραφείς και των δύο βιβλίων είναι οι Γιαβρής και Στουφής. Είναι σχετικά καινούρια βοηθήματα, "φρέσκα", με πολύ καλή επιλογή κειμένων, ωραία ακόμα και οπτικά - εγώ τα ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, είμαι ενθουσιασμένος και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά!!!!daffyduck είσαι τόσο καλός, είσαι τόσο τέλειος, σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ -ναι, ναι καλά το κατάλαβες θέλω κάτι να σε ρωτήσω να μου πεις τη γνώμη σου Εχω δει κι εγώ τα βιβλία του ΚΕΔΡΟΥ που αναφέρεις και συμφωνώ ότι είναι καταπληκτικά. Θέλω τη γνώμη σου, αν σου είναι εύκολο, στο εξής. Σκεφτομαι να πω στους μαθητές μου (στο φροντιστήριο ή στην ΠΔΣ αν μου δώσουν έκθεση) να το αγοράσουν για να μην τα γεμίζω φωτοτυπίες και για να δουλέψει κι όποιος θέλει περισσότερο. Αλλά επειδή πάει πολύ νομίζω να τους πω να αγοράσουν και τα 2, αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο; Να αγοράσουν το βιβλίο με τα επιχειρήματα ή το τετράδιο της δημιουργικής γραφής;Προσωπικά κλείνω προς το βιβλίο με τα επιχειρήματα, για να έχουν όλο το υλικό μπροστά τους, να το βρίσκουν εύκολα, να σημειώνουν και να κάνουμε παραπομπές όπου χρειάζεται. ενώ από το τετράδιο ότι κρίνω πως θέλω να τους δώσω κάθε φορά να το βγάζω φωτοτυπία. Εσύ τι λες; Δεν τα έχω δουλέψει βλέπεις καθόλου, γιατί πέρυσι τα είδα προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.