*

Αποστολέας Θέμα: Έκθεση Α' Λυκείου  (Αναγνώστηκε 233065 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zoek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Έκθεση Α' Λυκείου
« Απάντηση #182 στις: Οκτώβριος 16, 2009, 11:07:35 μμ »
Οντως πολύτιμα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω και ευχαριστώ και εγω τους /τις συναδέλφους. Μήμπως έχει κανεις κατά νου κανένα καλό βιβλίο για εμπλουτισμό λεξιλογίου με ασκήσεις συνωνυμα κλπ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:37:10 »

Αποσυνδεδεμένος pontiki!!!

• Πλήρες μέλος
  • Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις...
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 10:14:41 πμ »
γιατι δε χρησιμοποιεις τις γλωσσικες ασκησεις του σχολειου; νομίζω οτι ειναι μια χαρα βιβλίο και αδικα το περιφρονουμε.

Αποσυνδεδεμένος chryssoulaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 11:02:53 πμ »
Εγώ δεν έχω ξεκινήσει με όλα τα στοιχεία της θεωρίας, αλλά τα διδάσκω σταδιακά, δηλαδή πρώτα περίληψη, μετά τρόπους ανάπτυξης παραγράφου κ.τ.λ.ταυτόχρονα δηλαδή με κάποιο θέμα. Στους συλλογισμούς για παράδειγμα δεν έχω μπει ακόμη. Θεωρείτε καλύτερο να ξεκινλαμε πρώτα με τη θεωρία και μετά να μπούμε στις εκθέσεις; Και κάτι ακόμη: στην α λυκείου ποιους τρόποι ανάπτυξης παραγράφου είναι στην ύλη;

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Οκτώβριος 19, 2009, 03:51:28 μμ »
Αιτιολόγηση και κατ΄επέκταση αίτιο -αποτέλεσμα και αναλογία. Όμως ήδη από το γυμνάσιο έχουν μάθει και άλλους τρόπους πχ ορισμό, σύγκριση-αντίθεση κλπ. Συνεπώς, καλό θα ήταν να τους διδάσκει κανείς όλους στην Α και να μην περιμένει τη Β. Εγώ πάντως, ανάλογα βέβαια και με το επίπεδο, τους διδάσκω αναλυτικότατα από το γυμνάσιο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:37:10 »

Αποσυνδεδεμένος mirka

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Οκτώβριος 21, 2009, 12:40:17 μμ »
Καλημερα σας! Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ειπα να ρωτησω εδω: γνωριζει κανεις αν υπαρχει καπου στο διαδικτυο για κατεβασμα το βιβλιο 'θεματικοι κυκλοι'???

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Οκτώβριος 22, 2009, 03:54:34 μμ »
.......
Βοηθήματα που νομίζω οτι μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα:
- Των εκδόσεων ΖΗΤΗ (κλασικά, δοκιμασμένα)
- Των εκδόσεων Κέδρος (Ιδέες και Επιχειρήματα για την Έκφραση - Έκθεση του Λυκείου και κυρίως το Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, με το οποίο μπορείς να διδάξεις θαυμάσια μεθοδολογία συγγραφής παραγράφου, περίληψης, έκθεσης με πολλά παραδείγματα και ασκήσεις. ). Οι συγγραφείς και των δύο βιβλίων είναι οι Γιαβρής και Στουφής. Είναι σχετικά καινούρια βοηθήματα, "φρέσκα", με πολύ καλή επιλογή κειμένων, ωραία ακόμα και οπτικά - εγώ τα ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, είμαι ενθουσιασμένος και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά!!!!

daffyduck είσαι τόσο καλός, είσαι τόσο τέλειος, σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ -ναι, ναι καλά το κατάλαβες θέλω κάτι να σε ρωτήσω να μου πεις τη γνώμη σου :D

Εχω δει κι εγώ τα βιβλία του ΚΕΔΡΟΥ που αναφέρεις και συμφωνώ ότι είναι καταπληκτικά. Θέλω τη γνώμη σου, αν σου είναι εύκολο, στο εξής. Σκεφτομαι να πω στους μαθητές μου (στο φροντιστήριο ή στην ΠΔΣ αν μου δώσουν έκθεση) να το αγοράσουν για να μην τα γεμίζω φωτοτυπίες και για να δουλέψει κι όποιος θέλει περισσότερο. Αλλά επειδή πάει πολύ νομίζω να τους πω να αγοράσουν και τα 2, αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο; Να αγοράσουν το βιβλίο με τα επιχειρήματα ή το τετράδιο της δημιουργικής γραφής;
Προσωπικά κλείνω προς το βιβλίο με τα επιχειρήματα, για να έχουν όλο το υλικό μπροστά τους, να το βρίσκουν εύκολα, να σημειώνουν και να κάνουμε παραπομπές όπου χρειάζεται. ενώ από το τετράδιο ότι κρίνω πως θέλω να τους δώσω κάθε φορά να το βγάζω φωτοτυπία.
Εσύ τι λες; Δεν τα έχω δουλέψει βλέπεις καθόλου, γιατί πέρυσι τα είδα προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Οκτώβριος 22, 2009, 04:20:45 μμ »
Σημερα, πηγαινοντας να δω ενα λεξικο, ειδα και ενα πολυ καλο βοηθημα για τη γλωσσα απο τις εκδοσεις Σαββαλας. δεν τα αγορασα γιατι σκεπτομαι να παω ο ιδιος σαββατο  πρωι να τα παρω απο τις εκδοσεις σαββαλας, γιατι δινουν παντα και ενα βιβλιο δωρο. θα ειμαι εκει κατα τις 11. ελατε οποιος ενδιαφερεται να παμε μαζι....και να δουμε και παλια σχολικα βιβλια....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Οκτώβριος 22, 2009, 10:17:25 μμ »
.......
Βοηθήματα που νομίζω οτι μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα:
- Των εκδόσεων ΖΗΤΗ (κλασικά, δοκιμασμένα)
- Των εκδόσεων Κέδρος (Ιδέες και Επιχειρήματα για την Έκφραση - Έκθεση του Λυκείου και κυρίως το Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, με το οποίο μπορείς να διδάξεις θαυμάσια μεθοδολογία συγγραφής παραγράφου, περίληψης, έκθεσης με πολλά παραδείγματα και ασκήσεις. ). Οι συγγραφείς και των δύο βιβλίων είναι οι Γιαβρής και Στουφής. Είναι σχετικά καινούρια βοηθήματα, "φρέσκα", με πολύ καλή επιλογή κειμένων, ωραία ακόμα και οπτικά - εγώ τα ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, είμαι ενθουσιασμένος και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά!!!!

daffyduck είσαι τόσο καλός, είσαι τόσο τέλειος, σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ -ναι, ναι καλά το κατάλαβες θέλω κάτι να σε ρωτήσω να μου πεις τη γνώμη σου :D

Εχω δει κι εγώ τα βιβλία του ΚΕΔΡΟΥ που αναφέρεις και συμφωνώ ότι είναι καταπληκτικά. Θέλω τη γνώμη σου, αν σου είναι εύκολο, στο εξής. Σκεφτομαι να πω στους μαθητές μου (στο φροντιστήριο ή στην ΠΔΣ αν μου δώσουν έκθεση) να το αγοράσουν για να μην τα γεμίζω φωτοτυπίες και για να δουλέψει κι όποιος θέλει περισσότερο. Αλλά επειδή πάει πολύ νομίζω να τους πω να αγοράσουν και τα 2, αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο; Να αγοράσουν το βιβλίο με τα επιχειρήματα ή το τετράδιο της δημιουργικής γραφής;
Προσωπικά κλείνω προς το βιβλίο με τα επιχειρήματα, για να έχουν όλο το υλικό μπροστά τους, να το βρίσκουν εύκολα, να σημειώνουν και να κάνουμε παραπομπές όπου χρειάζεται. ενώ από το τετράδιο ότι κρίνω πως θέλω να τους δώσω κάθε φορά να το βγάζω φωτοτυπία.
Εσύ τι λες; Δεν τα έχω δουλέψει βλέπεις καθόλου, γιατί πέρυσι τα είδα προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

αααααααααααχχχχχχ (προφέρεται ως ΚΑΙ βαρύς ΚΑΙ βαθύς αναστεναγμός) olgalia μου, που να'ξερες τι χορδή άγγιξες τώρα! Με αυτό το θέμα ασχολούμαι 10 μέρες τώρα στο σχολείο. Αποφάσισα, βλέπεις, κι εγώ να βάλω τα παιδιά να πάρουν τα βοηθήματα, γιατί αλλιώς δεν γίνεται δουλειά. Στην αρχή είπα να τα πάρουμε και τα δύο, μίλησα με τον εκδοτικό οίκο και μας έδωσε μια καλή έκπτωση (προϋπόθεση να κοπεί τιμολόγιο στο σχολείο, πρόσεξέ το αυτό εάν αποφασίσεις να κινηθείς κι εσύ έτσι). Έφερα πρώτα τα δικά μου βιβλία στο σχολείο, τα παιδιά τα πήραν, τα ξεφύλλισαν, τα είδαν, συζητήσαμε σε τι θα ωφελήσει η αγορά κλπ κλπ....Τελικά συμφώνησαν να τα αγοράσουν και τα δύο γιατί μ' εμπιστεύονται λέει (τέτοια μου λένε και με ρίχνουν  ;D ;D), αλλά τελικά εγώ παρήγγειλα στον εκδοτικό οίκο...το ένα μόνο (αυτό με τις ιδέες και επιχειρήματα). Γιατί εντωμεταξύ είχα φωτοτυπήσει ένα κάρο πράγματα από το Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής και συνειδητοποίησα - για μια ακόμη φορά - ότι, μάντεψε, δεν φτάνει ο χρόνος για να κάνω όλα όσα θέλω να κάνω!!!! Οπότε θα δουλεύουμε στην τάξη με το Ιδέες-Επιχειρήματα και θα τους κάνω παράλληλα από φωτοτυπίες μερικά πράγματα ακόμα από το ΤΔΓ (η περίληψη ας πούμε παρουσιάζεται υποδειγματικά!!!!). Αυτό βέβαια σημαίνει περισσότερο κόπο και αρκετές φωτοτυπίες (τις οποίες απεχθάνομαι), αλλά είπα τελικά να το κάνω έτσι κι ό,τι βγει!

Οπότε θα σου έλεγα κι εγώ να πάρεις αυτό με τα επιχειρήματα και να φωτοτυπείς μερικά πράγματα από το άλλο...(και καλό κουράγιο).
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Οκτώβριος 22, 2009, 11:32:12 μμ »
Σ' ευχαριστώ! Χάρηκα που συμφωνήσαμε :)
Ας ελπίσουμε ότι θα μου δώσουν και φέτος Έκθεση οπότε και θα σου πω πως εξελίχθηκε η κατάσταση...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Οκτώβριος 23, 2009, 01:42:20 πμ »
daffyduck, σε ευχαριστούμε, για ΟΛΕΣ τις απαντήσεις !!

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Οκτώβριος 23, 2009, 10:27:29 πμ »
Πoλυ ενδιαφερουσες πληροφοριες.Κανω χρονια το μαθημα και τα βιβλια του ΚΕΔΡΟΥ δεν τα γνωριζα.Προσωπικα στην Α λυκειου με δυο "σπασμενες'' ωρες στο φροντιστηριο δουλευω το σχολικο(το οποιο ειναι πολυ παλιο ως το περιεχομενο του τουλαχιστον 20 ετων) μαζι με γλωσσικες ασκησεις (τωρα ειναι κυριως η ωρα ν'αποκτησουν λεξιλογιο) και την αλλη ωρα τους "θεματικους κυκλους" ή αλλα κειμενα μαζι με σχεδιαγραμματα εννοιων.Το καλο ειναι πως οι μαθητες δε βαριουνται κι επιπλεον οι ασκησεις για το καθε αντικειμενο ειναι για καθε επομενη εβδομαδα.
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος pontiki!!!

• Πλήρες μέλος
  • Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις...
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Οκτώβριος 30, 2009, 09:09:41 μμ »
 αγαπητέ daffy μια διευκρινιση!!οι συγγραφεις του τετραδιου δημιουργικής γραφής ειναι οι : ζακυνθινος, λαμπραάκος και μητρούλιας;
οι γιαβρης και στουφης εχουν γραψει το ιδεες και επιχειρηματα! Σωστά??
εγω διδασκω σε α λυκειου και αγορασα το ΤΔΓ και τηνν εκφραση εκθεση των ιδιων συγγραφεων.[Περιεχει 24 θεματικες ενότητες και ειναι για ολο το λυκειο. σε καποιο βιβλιοπ. βρηκα μονο τον α τομο απο ιδεες και επιχειρηματα, αλλα δεν το αγορασα γιατι τα θεματα δεν καλυπτουν την υλη της α λυκειου.

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Οκτώβριος 30, 2009, 10:19:39 μμ »
Ναι, σωστά, έτσι ειναι οι συγγραφείς όπως τους αναφέρεις.
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Νοέμβριος 07, 2009, 11:45:01 μμ »
Συνάδερφοι πού βρίσκεστε εσείς αυτή τη στιγμή στην ύλη στην Έκθεση Α' λυκείου; Τώρα ξεκίνησα το τμήμα, είχαν κάνει μόνο μέχρι τις γεωγραφικες γλωσσικές ποικιλίες, την 1η σελίδα! Πρέπει να τα τρέξω, να αφήσω αδίδακτα αρκετά πράγματα γιατι δε νομίζω ότι θα προλάβουμε να βγάλουμε το βιβλίο, ειδικά μάλιστα αν τους κάνω και κάποια πράγματα που θέλω από τις γλωσσικές ασκήσεις.
Αλήθεια εσείς τους κάνετε καθόλου το βιβλίο των γλωσσικών ασκήσεων;

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)