0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν η βαθμολογία στις γραπτές βγαίνει 16.75 γίνεται 18 ή 16.7;Τί γράφω στο βαθμό του γραπτού;
Γεια σας! Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να μου δώσει ένα διάγραμμα ύλης για την Έκθεση της Α' Λυκείου;; Σε ένα φροντιστήριο, η καθηγήτρια τους έκανε τα πάντα από τη γραμματική και το συντακτικό της ν.ε., από το πώς να κλίνουν ρήματα έως....τι να σας πω.., τα πάντα...Είναι καλή η τόσο σχολαστική ανάλυση;;; Α... και κάτι άλλο, να ασχολούμαι με τα κείμενα του σχολικού βιβλίου ή με δικά μου;;
Για δες εδώ:http://www.media.uoa.gr/language/grammar/pdf_files/GG24_2277.pdf
Χαιρετε..επειδη υπαρχει ηδη το παρον θεμα για την εκθεση α' λυκειου,παραθετω εδω τα ερωτηματα μου,που αφορουν στα θεματα των τελικων εξετασεων μαϊου-ιουνιου.. Διδασκω φετος πρωτη χρονια το μαθημα και επειδη ο συναδελφος στο σχολειο που εχει το αλλο τμημα,αν και με πολυχρονη εμπειρια απ'ο,τι φαινεται περιμενει απο μενα θεματα,γιατι (LoL!) ''εχει τρια παιδια και δεν προλαβαινει'', και γενικα δεν μπορουμε να συννενοηθουμε,θελω αν μπορουν οι καλοι συναδελφοι του pde ,να μου επιβεβαιωσουν καποια πραγματα.Λοιπον,βαζουμε 1.κειμενο στο οποιο ζηταμε περιληψη)2.ερωτηση κατανοησης του κειμενου,συντομης απαντησης3.ερωτηση οπου τους ζηταμε να αναπτυξουν μια παραγραφο,δινοντας του τη θεματικη προταση η την κεντρικη ιδεα3.ερωτηση για τη δομη μιας παραγραφου του κειμενου ή/και τον τροπο αναπτυξης της4.λεξιλογικη ερωτηση(συνωνυμα-αντωνυμα)5.ερωτηση για τη λειτουργια της γλωσσας στο δοθεν κειμενο(ποιητικη-αναφορικη)6.εκθεση,με θεμα σχετικο με το κειμενο..σωστα τα λεω?(pleeeeeeease...hel)