*

Αποστολέας Θέμα: Έκθεση Α' Λυκείου  (Αναγνώστηκε 244528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Έκθεση Α' Λυκείου
« Απάντηση #210 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 08:48:59 am »
Όταν η βαθμολογία στις γραπτές βγαίνει 16.75 γίνεται 18 ή 16.7;Τί γράφω στο βαθμό του γραπτού;

Νομίζω ότι στο γραπτό δε βγαίνει σε καμία περίπτωση βαθμολογία με δύο δεκαδικά (16.75). Η περίπτωση για την οποία μιλάς πρέπει να είναι ο τελικός Μ.Ο,δηλ.μ.ο των δύο τετραμήνων και τελικό γραπτό δια δύο. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκύψει 16.75 και τα βγάζει κατευθείαν το πρόγραμμα του Η/Υ του σχολείου.
Εκτός αν βαθμολογήσεις ,ξέρω κι εγώ,στις λεξιλογικές δέκα συνώνυμα *0.25 και σου γράψει τα εφτά ,οπότε θα βγει κάτι στο ..,75.Αλλά γιατί να έχουμε τόση ακρίβεια; Αφού συνήθως η απόλυτη ακρίβεια αδικεί το γραπτό και πάλι θα αναγκαστείς να στρογγυλοποιήσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:01:10 »

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 09:00:01 am »
Γεια σας! Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να μου δώσει ένα διάγραμμα ύλης για την Έκθεση της Α' Λυκείου;; Σε ένα φροντιστήριο, η καθηγήτρια τους έκανε τα πάντα από τη γραμματική και το συντακτικό της ν.ε., από το πώς να κλίνουν ρήματα έως....τι να σας πω.., τα πάντα...Είναι καλή η τόσο σχολαστική ανάλυση;;; Α... και κάτι άλλο, να ασχολούμαι με τα κείμενα του σχολικού βιβλίου ή με δικά μου;;

Κατά τη γνώμη μου δεν θα ήταν τόσο κακό, πού να βρεθεί όμως ο χρόνος; Άλλωστε στις εξετάσεις έχουν δοθεί θέματα που ζητούν αναγνώριση προτάσεων-πάντα σε σχέση με το πώς εξυπηρτούν το σκοπό του λόγου- μετατροπή από ενεργητική σε παθητική σύνταξη, δικαιολόγηση της χρήσης του κόμματος κλπ. Αν δεν γνωρίζεις τις δ/ουσες και το ρήμα πώς θα απαντήσεις;

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Απριλίου 09, 2010, 04:22:35 pm »
Μπορώ να βρω κάπου να διαβάσω για την ενεργητική και την παθητική σύνταξη; Στα σχολικά βιβλία η θεωρία είναι ελάχιστη, ενώ στα βοηθήματα του Λυκείου η θεωρία είναι περιορισμένη σχετικά με τη μετατροπή από τη μία σύνταξη στην άλλη. Εντόπισα αρκετά στοιχεία στη νεοελληνική γλώσσα της β γυμνασίου αλλά και πάλι νομίζω ότι έχω μπερδευτεί σε κάποια σημεία(το χειρότερο είναι ότι μάλλον μπερδεύομαι χωρίς λόγο..... :( :( :()

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:01:10 »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Απριλίου 09, 2010, 04:31:46 pm »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Μαΐου 22, 2010, 04:24:13 pm »
Χαιρετε..επειδη υπαρχει ηδη το παρον θεμα για την εκθεση α' λυκειου,παραθετω εδω τα ερωτηματα μου,που αφορουν στα θεματα των τελικων εξετασεων μαϊου-ιουνιου.. Διδασκω φετος πρωτη χρονια το μαθημα και επειδη ο συναδελφος στο σχολειο που εχει το αλλο τμημα,αν και με πολυχρονη εμπειρια απ'ο,τι φαινεται περιμενει απο μενα θεματα,γιατι (LoL!) ''εχει τρια παιδια και δεν προλαβαινει'', και γενικα δεν μπορουμε να συννενοηθουμε,θελω αν μπορουν οι καλοι συναδελφοι του pde ,να μου επιβεβαιωσουν καποια πραγματα.Λοιπον,βαζουμε 1.κειμενο στο οποιο ζηταμε περιληψη)2.ερωτηση κατανοησης του κειμενου,συντομης απαντησης3.ερωτηση οπου τους ζηταμε να αναπτυξουν μια παραγραφο,δινοντας του τη θεματικη προταση η την κεντρικη ιδεα3.ερωτηση για τη δομη μιας παραγραφου του κειμενου ή/και τον τροπο αναπτυξης της4.λεξιλογικη ερωτηση(συνωνυμα-αντωνυμα)5.ερωτηση για τη λειτουργια της γλωσσας στο δοθεν κειμενο(ποιητικη-αναφορικη)6.εκθεση,με θεμα σχετικο με το κειμενο..σωστα τα λεω?(pleeeeeeease...hel) :-\

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Μαΐου 22, 2010, 10:39:08 pm »
Ναι σωστά τα λες !Εγώ θα βάλω ένα κείμενο π.χ για τη γλώσσα ,έπειτα μια ερώτηση κατανόησης ,μια ερώτηση για την παράγραφο (δηλ.να αναπτύξουν με ορισμό ,διαίρεση ή θα βάλω κάτι για τη δομή),συνώνυμα αντώνυμα ,δήλωση -συνυποδήλωση και έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Μαΐου 22, 2010, 10:50:11 pm »
Προσωπικά πιστεύω πως το να τους δοθεί θ.π.για να αναπτύξουν παράγραφο είναι λίγο υπερβολικό για την τάξη και για το χρόνο που διαθέτουν.Οσο για την αναγνώριση παραγράφου με ορισμό ή διαίρεση απότελούν τυπικά ύλη
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Μαΐου 23, 2010, 02:01:40 am »
dina 94 και TYXEROYLA σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας  :)!!εχω βρει και κειμενο..το μονο που με προβληματιζει ειναι να κατανεμειθουν ουν τα 60 μορια σε οχι υπερβολικα πολλες ασκησεις,γιατι φοβαμαι οτι δε θα τα προλαβουν ολα μεσα στο διωρο..

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Μαΐου 24, 2010, 01:55:30 pm »
Χαιρετε..επειδη υπαρχει ηδη το παρον θεμα για την εκθεση α' λυκειου,παραθετω εδω τα ερωτηματα μου,που αφορουν στα θεματα των τελικων εξετασεων μαϊου-ιουνιου.. Διδασκω φετος πρωτη χρονια το μαθημα και επειδη ο συναδελφος στο σχολειο που εχει το αλλο τμημα,αν και με πολυχρονη εμπειρια απ'ο,τι φαινεται περιμενει απο μενα θεματα,γιατι (LoL!) ''εχει τρια παιδια και δεν προλαβαινει'', και γενικα δεν μπορουμε να συννενοηθουμε,θελω αν μπορουν οι καλοι συναδελφοι του pde ,να μου επιβεβαιωσουν καποια πραγματα.Λοιπον,βαζουμε 1.κειμενο στο οποιο ζηταμε περιληψη)2.ερωτηση κατανοησης του κειμενου,συντομης απαντησης3.ερωτηση οπου τους ζηταμε να αναπτυξουν μια παραγραφο,δινοντας του τη θεματικη προταση η την κεντρικη ιδεα3.ερωτηση για τη δομη μιας παραγραφου του κειμενου ή/και τον τροπο αναπτυξης της4.λεξιλογικη ερωτηση(συνωνυμα-αντωνυμα)5.ερωτηση για τη λειτουργια της γλωσσας στο δοθεν κειμενο(ποιητικη-αναφορικη)6.εκθεση,με θεμα σχετικο με το κειμενο..σωστα τα λεω?(pleeeeeeease...hel) :-\

ΠΔ 60/2006
Αξιολόγηση των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου
Άρθρο 15

Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Μαΐου 24, 2010, 05:19:15 pm »
Εμείς τους δώσαμε ένα μικρό κείμενο (μισή σελίδα) ώστε να μην τους πάρει πολύ χρόνο να βγάλουν την περίληψη. Στην έκθεση ζητήσαμε επίσης λίγο αριθμό λέξεων και στις ερωτήσεις φροντίσαμε ώστε οι απαντήσεις να είναι σύντομες. Σας τις παραθέτω για να πάρετε μια ιδέα:

Α. Να γραφεί η περίληψη του κειμένου σε 80-100 λέξεις.
                                                                                                                     ( μονάδες 25 )       
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Μαΐου 24, 2010, 06:49:04 pm »
Α, για την παραβατικότητα των νέων βάλαμε εμείς πέρσι!  :D
Δεν τα είχαν πάει καλά, κ το κείμενο κ το θέμα ήταν "τσιμπημένα".  :-\
Φέτος δεν σας λέω ακόμη τι επιλέξαμε, γιατί δίνουν την Πέμπτη.  ;)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Μαΐου 25, 2010, 03:26:11 pm »
[bbikini][/b] και olgalia thanxx επισης για τις extra πληροφοριες και τις ιδεες......  ;) :-*

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)