0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τότε νομίζω πως το βιβλίο του Γιαβρή θα του φανεί περισσότερο ενδιαφέρον!
To καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα και απευθύνονται, νομίζω, σε διαφορετικούς τύπους μαθητών.Για παράδειγμα, του Γιαβρή περιέχει σύγχρονα, ενδιαφέροντα κείμενα από τον τύπο με ενδεικτικές ερωτήσεις και ιδέες-επιχειρήματα για τα θέματα αριθμημένα, κωδικοποιημένα, πιο συνοπτικά. Αν ο μαθητής λοιπόν είναι πιο πρακτικός και μπορεί να αναπτύσσει μόνος του τα θέματα θα σου πρότεινα αυτό.Από την άλλη, αν έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη, τη συγγραφή προλόγων-επιλόγων, και είναι γενικά διαβαστερός, νομίζω ότι είναι καταλληλότερο του Κούτρα. Μπορεί να περιέχει ενιαία κείμενα (και ίσως κάπως μονότονα στο μάτι) χωρίς σχεδιαγραμματική μορφή αλλά δίνει μια γενική εικόνα της ανάπτυξης των θεμάτων και βοηθάει στην έκφραση (αρκεί βέβαια να τα μελετάει συστηματικά). Επίσης, θεωρώ του Κούτρα (και τους 3 τόμους εννοώ) πιο ολοκληρωμένο για την προετοιμασία για τις εξετάσεις, γιατί ο τρίτος τόμος περιέχει θεωρία, παραδείγματα και λεξιλογικές ασκήσεις.
Παράθεση από: Κaterina στις Οκτωβρίου 18, 2012, 11:22:22 amΤότε νομίζω πως το βιβλίο του Γιαβρή θα του φανεί περισσότερο ενδιαφέρον! αυτο σκεφτομουν κι εγω αλλα ηθελα και μια δευτερη γνωμη..ευχαριστω πολυ
Ο Πειστικός Λόγος του Κούτρα είναι αρκετά μονότονο βιβλίο!Εγώ χρησιμοποιώ το Κούτρα-Ζουρούδη που έχει κωδικοποιημένες ιδέες σε κάθε θέμα, ανάπτυξή των ιδεών στις επόμενες σελίδες και κριτήρια αξιολόγησης στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας! Του Γιαβρή δεν το έχω υπόψιν μου, αλλά μια και λέτε ότι είναι καλό θα το κοιτάξω!
Μπορεί και να είναι το καλύτερο βοήθημα που κυκλοφορεί για την Έκθεση. Ωραία κείμενα, πολύ μεγάλη και πλούσια ποικιλία ασκήσεων, πρωτότυπο, ευχάριστο στο μάτι -εγώ έχω ενθουσιαστεί. Προσοχή, δεν περιέχει λύσεις (κατά τη γνώμη μου αυτό είναι και το προσόν του!)Δες και το Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής των ίδιων εκδόσεων, συγγραφείς Ζακυνθινός-Λαμπράκος-Μητρούλιας. Περιέχει πολύ αποτελεσματικά παρουσιασμένη μεθοδολογία και εξαιρετικές ασκήσεις για περίληψη, παραγράφους και γενικώς το κομμάτι των γλωσσικών ασκήσεων!