*

Αποστολέας Θέμα: Αναπληρωτες ΠΕ04  (Αναγνώστηκε 6219 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chania2005

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
Αναπληρωτες ΠΕ04
« στις: Αυγούστου 25, 2008, 08:04:22 pm »
Ξερει κανεις πως θα διοριζονται φετος αναπληρωτες οι εκπαιδευτικοι του κλαδου ΠΕ04? Θα βγαινουν συγκεκριμενες θεσεις για φυσικους, αλλες για χημικους κλπ, και θα δινουν στον καθενα να διδασκει την ειδικοτητα του, ή θα προσλαμβανουν ολους μαζι και μετα στις τοποθετησεις θα τους εχουν ολους σε ενα τσουβαλι? Θα μπορει για παραδειγμα σε μια δευτεροβαθμια να χουν διοριστει ενας χημικος κι ενας φυσικος να υπαρχουν ωρες και για φυσικη και για χημεια κι ομως στην τοποθετηση να μπορει να διαλεξει ο φυσικος τις ωρες της χημειας επειδη θα τον βολευει το σχολειο στο οποιο υπαρχουν αυτες οι ωρες? Γιατι στη διευθυνση μου περυσι ετσι εγινε.. Ειχαν ολες μαζι τις ωρες για τους ΠΕ04 και οι δηλωσεις προτιμησης σχολειου γινονταν χωρις περιορισμο και κριτηριο ειδικοτητας. Απο τη στιγμη που εγινε ο διαχωρισμος στις προσληψεις, ειναι αδικο αυτο, ετσι δεν ειναι?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 26, 2008, 06:43:03 pm από chania2005 »
worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αναπληρωτες ΠΕ04
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:39:57 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 26, 2008, 06:35:04 pm »
Γιατι στη διευθυνση μου περυσι ετσι εγινε.. Ειχαν ολες μαζι τις ωρες για τους ΠΕ04 και οι δηλωσεις γινονταν χωρις περιορισμο και κριτηριο ειδικοτητας. Απο τη στιγμη που εγινε ο διαχωρισμος στις προσληψεις, ειναι αδικο αυτο, ετσι δεν ειναι?

Εχεις δικιο, ηταν αδικο οπως εγινε περισυ. Αλλά φετος οι Διευθυνσεις ζητησαν απο τα σχολεια να τους δωσουν τα κενα των ειδικοτητων ΧΩΡΙΣΤΑ, συνεπως οι προσληψεις ΚΑΙ οι τοποθετησεις θα πρεπει να γινουν χωριστα. (Μενει να δουμε αν θα εφαρμοστει... Κι αν οχι, φυσικα να διαμαρτυρηθειτε!)

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 26, 2008, 06:41:55 pm »
Αυτο εχω σκοπο να κανω αν δε γινει ετσι -που ειμαι σχεδον σιγουρη οτι και παλι δε θα γινει τουλαχιστον εδω...μιας κι απο οτι εχω καταλαβει η καθε διευθυνση κανει τα "δικα της"- να διαμαρτυρηθω εννοω, αλλα ηθελα να ειμαι σιγουρη οτι θα εχω δικιο κι οτι ετσι ειναι το προβλεπομενο, σε περιπτωση που μου την πουν οτι και καλα κανεις δε λεει οτι πρεπει οπωσδηποτε να γινουν οι τοποθετησεις μ'αυτον τον τροπο.. Προβλεπεται αραγε? Ειναι οντως υποχρεωμενοι να πραξουν ετσι?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 26, 2008, 07:46:26 pm από chania2005 »

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 27, 2008, 12:26:00 pm »
chania μην βιάζεσαι για μόνο προσκαιρο όφελος.Εκτός αν θέλεις να διδάσκεις σε 3 σχολεία.Και έστω ότι τώρα θέλεις.Όταν αργότερα θα έχεις υποχρεώσεις ,οικογενεια παιδιά,θα συνεχίσεις να θέλεις?Όταν θα έρθει η μόνιμότητα θα συνεχίσεις να θέλεις? Και άντε εσύ θέλεις πρέπει εξαιτίας του πρόσκαιρου συμφέροντος σου να ταλαιπωρήσεις 4 ολόκληρους κλάδους?Δηλαδή θα πρέπει όλοι να διδάσκουν σε 3 σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριο τους?21 ώρες δεν βρίσκονται σε 1 σχολείο.Στην επαρχεία να πηγαίνουν σε τρία χωριά και στα νησιά να ζουν σε βάρκα?Εεεε να μην χάσουμε και αυτά που καταφέραμε να κερδίσουμε.Για σκέψου το λίγο μελλοντικά.   

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:39:57 »

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 27, 2008, 08:17:03 pm »
chania μην βιάζεσαι για μόνο προσκαιρο όφελος.Εκτός αν θέλεις να διδάσκεις σε 3 σχολεία.Και έστω ότι τώρα θέλεις.Όταν αργότερα θα έχεις υποχρεώσεις ,οικογενεια παιδιά,θα συνεχίσεις να θέλεις?Όταν θα έρθει η μόνιμότητα θα συνεχίσεις να θέλεις? Και άντε εσύ θέλεις πρέπει εξαιτίας του πρόσκαιρου συμφέροντος σου να ταλαιπωρήσεις 4 ολόκληρους κλάδους?Δηλαδή θα πρέπει όλοι να διδάσκουν σε 3 σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριο τους?21 ώρες δεν βρίσκονται σε 1 σχολείο.Στην επαρχεία να πηγαίνουν σε τρία χωριά και στα νησιά να ζουν σε βάρκα?Εεεε να μην χάσουμε και αυτά που καταφέραμε να κερδίσουμε.Για σκέψου το λίγο μελλοντικά.   

Καταρχην τα τραβας και τα μεγεθυνεις πολυ τα πραγματα.. Μια χαρα βρισκονται οι ωρες σε ενα σχολειο ακομα και στην επαρχια..(εδω ζω εξαλλου). Και δε λεω αυτο να τηρειται ακομα και στις ιδιαιτερες περιπτωσεις οπου υπαρχει 1 σχολειο σε καθε χωριο και χιλιομετρα μακρια το επομενο, ομως η πλειοψηφια των περιπτωσεων επιτρεπει τη σωστη αναθεση χωρις να δημιουργειται προβλημα.
Θα ειχες -ισως- δικιο αν ισχυε ο παλιος τροπος διορισμου αναπληρωτων. Τωρα που διαχωριζουν και προσλαμβανουν ξεχωριστα τους χημικους, ξεχωριστα τους φυσικους κλπ δεν ειναι λογικο και δικαιο να τηρησουν τις προσληψεις αυτες? Για ποιο λογο δλδ να προσλαμβανουν διπλασιο αριθμο φυσικων απο χημικους και διπλασιο αριθμο χημικων απο βιολογους αν δεν εχουν σκοπο να αναθετουν στον καθενα την ειδικοτητα του?? Γιατι να μη συνεχιζουμε να προσλαμβανομαστε συνολικα ολοι οι ΠΕ04 με βαση την προυπηρεσια μας? Θα σου πω τι εγινε περυσι και θα μου πεις αν ειναι σωστο.. Ειχα 10 μορια παραπανω απο βιολογο (ειμαι χημικος) την οποια προσελαβαν στα Χανια δινοντας της ωρες χημειας κι εμενα ενω ειχα πρωτη επιλογη τα Χανια με πηραν Αθηνα δινοντας μου κυριως ωρες φυσικης και βιολογιας. Αν ισχυαν τα παλια θα προηγουμουν εγω της βιολογου και θα επαιρνα την πρωτη μου επιλογη στα Χανια. Δε γινεται να μας διαχωριζουν μεν και μετα να δινουν οτι να ναι στον καθενα δε!
Και ειπα οτι θα ειχες ισως δικιο γιατι για μενα ειναι παντα καλυτερο -πλην ιδιαιτερων περιστασεων οπως ειπα παραπανω- να διδασκει ο καθενας την ειδικοτητα του. Γιατι και παλι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ο καθενας μας ξερει πολυ πολυ καλυτερα το αντικειμενο του και πως να το διδαξει, απο τα υπολοιπα. Αυτο πρεπει να χει προτεραιοτητα, να αισθανομαστε οτι κανουνε καλα τη δουλεια μας και να μη μπαινουμε στην ταξη ανυπομονοντας να χτυπησει ξανα το κουδουνι για εξω, επειδη το βλεπουμε σαν αγγαρεια (ετσι νομιζω ειναι οταν κανουμε κατι που δεν το κατεχουμε οσο πρεπει). Κι αυτο δεν το λεω "και καλα" για το κοινο καλο, αλτρουστικα και μπλα μπλα.. αλλα κυριως για μας.. αν δε μας αρεσει αυτο που κανουμε στη δουλεια μας, τοτε δεν ειμαστε καλα γενικα.. Εξαλλου θεωρω οτι ειναι καλυτερο να εισαι σε 2 και 3 σχολεια και να διδασκεις ενα αντικειμενο, παρα να εισαι σε 1 σχολειο και να διδασκεις πολλα και ασχετα μ'αυτο που ξερεις καλα να κανεις. Αφου εται κι αλλιως δε θα ναι την ιδια μερα και τα 2.. Ξυπνας τις 2 μερες και πας στο ενα και τις αλλες 3 στο αλλο.. Ασε που ακομα κι ετσι που τα κανουν (μεχρι και περυσι τουλαχιστον) σε 2 και 3 σχολεια σε στελνουν ετσι κι αλλιως δινοντας σου να διδασκεις οτι να ναι.. (πχ σ'εμενα στα 2 που μου εδωσαν στην Αθηνα, ζωγραφου και ευελπιδων, μου δωσαν απο γεωγραφια φυσικη και χημεια γυμνασιου μεχρι βιολογια και φυσικη κατευθυνσης και γενικης Γ λυκειου). Οποτε νομιζω πολυ δικαιωματικα ζηταω να τηρουνται οι αναθεσεις στα αντικειμενα..
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 27, 2008, 08:41:07 pm από chania2005 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 28, 2008, 08:54:29 am »
Μια χαρα βρισκονται οι ωρες σε ενα σχολειο ακομα και στην επαρχια..(εδω ζω εξαλλου). Και δε λεω αυτο να τηρειται ακομα και στις ιδιαιτερες περιπτωσεις οπου υπαρχει 1 σχολειο σε καθε χωριο και χιλιομετρα μακρια το επομενο, ομως η πλειοψηφια των περιπτωσεων επιτρεπει τη σωστη αναθεση χωρις να δημιουργειται προβλημα.

Σωστα. Επιπλεον, μονο τα πρωτα χρονια (αν δεν εχεις προηγουμενη προϋπηρεσια) διδασκεις 21 ωρες τη βδομαδα, μετα ο αριθμος μειωνεται.

Παράθεση
Εξαλλου θεωρω οτι ειναι καλυτερο να εισαι σε 2 και 3 σχολεια και να διδασκεις ενα αντικειμενο, παρα να εισαι σε 1 σχολειο και να διδασκεις πολλα και ασχετα μ'αυτο που ξερεις καλα να κανεις. Αφου εται κι αλλιως δε θα ναι την ιδια μερα και τα 2.. Ξυπνας τις 2 μερες και πας στο ενα και τις αλλες 3 στο αλλο.. Ασε που ακομα κι ετσι που τα κανουν (μεχρι και περυσι τουλαχιστον) σε 2 και 3 σχολεια σε στελνουν ετσι κι αλλιως δινοντας σου να διδασκεις οτι να ναι.. (πχ σ'εμενα στα 2 που μου εδωσαν στην Αθηνα, ζωγραφου και ευελπιδων, μου δωσαν απο γεωγραφια φυσικη και χημεια γυμνασιου μεχρι βιολογια και φυσικη κατευθυνσης και γενικης Γ λυκειου).

Συμφωνω απολυτως με τη chania2005!!!

PHYSCIENCE, δεν ειμαστε ολοι της νοοτροπιας "να βολευτουμε στο σχολειο που ειναι διπλα στο σπιτι μας κι ας μπαινουμε στην ταξη μειωνοντας το επαγγελμα μας και τους μαθητες μας". Γι'αυτο μετα οι μαθητες ειναι εξαρτημενοι απο τα φροντιστηρια - επειδη στο δημοσιο σχολειο τους διδασκουν καθηγητες που βαζουν την προσωπικη βολεψη τους πανω απο το να κανουν σωστα το επαγγελμα τους. Καιρος ειναι να καταλαβουμε ολοι μας οι ΠΕ04 οτι το να διδασκει ο καθενας το αντικειμενο του ειναι το πρεπον, τοσο για το μεγαλυτερο οφελος των μαθητων, οσο και για τον ιδιο τον εκπαιδευτικο, και ν'απαιτουμε οι ιδιοι να τηρειται αυστηρα η Α'αναθεση.

Τα 7 και παραπανω ασχετα μαθηματα που η chania2005 επρεπε να διδαξει θα της αποσπουσαν απειρες ωρες προετοιμασιας για τη διδασκαλια τους, τα τεστ τους και τα διαγωνισματα τους... και ποτε μα ποτε δε θα μπορουσε να φτασει το επιπεδο ενος καθηγητη που σπουδασε το συγκεκριμενο αντικειμενο! Αν της ειχαν δωσει αποκλειστικα (ή εστω, κυριως) Xημεια, τοσο η ιδια θα ειχε πολυ λιγοτερη προετοιμασια στη διαρκεια της χρονιας, οσο και οι μαθητες θ'απολαμβαναν τα οφελη ενος καθηγητη που διδασκει το αντικειμενο του.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2008, 01:37:54 pm από utenar »

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 28, 2008, 02:35:21 pm »
Παιδιά ειλικρινά σας εύχομαι ολόψυχα να διδάσκεται μόνο το αντικείμενό σας.Δεν βρίσκονται ποτέ ακριβώς 21 ώρες ή 42 ή 63 σε κανένα σχολείο.Το ξέρετε αυτό.Προσέξτε το θέμα που αναλύεται.Ελπίζω να μην πάρετε στο λαιμό σας ένα από τα βασικότερα αιτήματα όλων των καθηγητών του κλάδου μας.

Αποσυνδεδεμένος penelope81

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 28, 2008, 02:47:10 pm »
μολις με καλεσανε αναπληρωτρια στην Α ρεθυμνου
ειμαι βιολογος σειρα 27
καλη επιτυχια σε ολους

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 28, 2008, 07:02:25 pm »
Παιδιά ειλικρινά σας εύχομαι ολόψυχα να διδάσκεται μόνο το αντικείμενό σας.Δεν βρίσκονται ποτέ ακριβώς 21 ώρες ή 42 ή 63 σε κανένα σχολείο.Το ξέρετε αυτό.

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 28, 2008, 09:11:34 pm »
μολις με καλεσανε αναπληρωτρια στην Α ρεθυμνου
ειμαι βιολογος σειρα 27
καλη επιτυχια σε ολους

Aρα εμενα με προσπερασανε..... :'( Ας ελπισω να γινει κατι στην επομενη φαση..
Οταν πας, πες μας αν θες τι παιζει.. Ποσους καλεσαν εκει απο ΠΕ04 και τι επιλογες σου δινουν στη δηλωση προτιμησης σχολειου. Ευχαριστουμε για την ενημερωση!!!

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 28, 2008, 09:24:21 pm »
τι εννοεις σε προσπερασανε?

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 28, 2008, 09:29:57 pm »
τι εννοεις σε προσπερασανε?

Εννοω οτι αφου αρχισαν να στελνουν μηνυματα και στον κλαδο μας κι εμενα ακομα τιποτα ενω ειμαι ψηλα στον πινακα, δεν εμφανιστηκε κενο σ'αυτα που δηλωσα. (χημικος ειμαι εγω)

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 28, 2008, 09:32:50 pm »
που σημαινει οτι δεν δηλωσες ναι σε ολη την ελλαδα, γιατι αλλιώς δεν μπορώ να το φανταστω.
Πάντως θα εισαι στην δευτερη οποτε μην ανυσηχεις!

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 28, 2008, 09:38:05 pm »
που σημαινει οτι δεν δηλωσες ναι σε ολη την ελλαδα, γιατι αλλιώς δεν μπορώ να το φανταστω.
Πάντως θα εισαι στην δευτερη οποτε μην ανυσηχεις!

Ναι, δε δηλωσα!
Να 'σαι καλα, το ελπιζω κι εγω...
Εσυ? Σε καλεσαν?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182656