0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδιά εντάξει, κακοί μαθητές, αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα και ο τρόπος εξέτασης είναι καλά; δηλαδή όποιος παπαγαλίζει καλύτερα θα είναι στο μέλλον και καλύτερος καθηγητής;κακά τα ψέμματα, σημασία έχει η δουλειά που γίνεται μέσα στην ανώτατη εκπαίδευση, γιατί το λύκειο το έχουν καταντήσει κέντρο εξετάσεων, οι ίδιοι οι καθηγητές (τουλάχιστον κάποιοι που ξέρω) δυσανασχετούν μ' αυτή την κατάσταση και λένε ότι εμποδιζονται να διδάξουν σωστά επειδή τα παιδιά ασχολούνται μόνο με το πώς θα περάσουν τις εξετάσεις και όχι με το πώς θα εμβαθύνουν στο μάθημα.εδώ πέρσι στην τρίτη δημοτικού έρχεται ένας γονιός και μου λέει "μα δεν πρέπει να μαθαίνουν απ'έξω την ιστορία, πώς θα περάσουν στις πανελλήνιες;"εκεί που έχουμε φτάσει οι βαθμοί των εισαγωγικών εξετάσεων δεν αντιπροσωπεύουν καθόλου την ικανότητα για σκέψη, εμβάθυνση και πόσω μάλλον δημιουργία, επομένως θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να κρινουμε από κει ποιος είναι κατάλληλος και ποιος όχι
Φέτος τα μαθηματικά κατεύθυνσης έθαψαν τους μαθητές. Πιστεύω πως αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τέτοιες βάσεις πρόσβασης σε σχολές.
Αγαπητέ μου αυτοί που έγραψαν 2 και 3 στα μαθηματικά δεν πέρασαν καν σε σχολές.
Καταλαβαίνω ότι τώρα τα παιδιά άλλαξαν κατεύθυνση διότι οι δάσκαλοι διορίζονται σχεδόν αμέσως ενώ οι Πληροφορικάριοι κάνουν τους ωρομίσθιους για χρόνια πλέον μέχρι να διοριστούν.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέονται οι χαμηλές βασεις με το επίπεδο των αυριανών εκπαιδευτικών