*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακό Αγγλικής (ΕΑΠ)  (Αναγνώστηκε 48922 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακό Αγγλικής (ΕΑΠ)
« Απάντηση #112 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 08:11:53 pm »
Αν δεν κάνω λάθος, σε προηγούμενα έτη δεν υπήρχε ο περιορισμός στη χρήση υπάρχοντος υλικού, με τη λογική προϋπόθεση να μην ήταν από βιβλίο. Δεν ξέρω πότε ξεκίνησε η περίεργη αυτή εμμονή στη συγγραφή και ηχογράφηση πρωτότυπων κειμένων. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί, αν ζητούμενο είναι η εξοικείωση των μαθητών με στοιχεία προφορικού λόγου, ο στόχος αυτός εξυπηρετείται καλύτερα με ένα κατασκευασμένο κείμενο και όχι με ένα απόσπασμα ταινίας, μια ραδιοφωνική εκπομπή κ.λπ.

Αυτό που περιγράφεις είναι ένα είδος 'semi-scripted' κειμένου που διατηρεί στοιχεία της αυθόρμητης εκφοράς προφορικού λόγου, και δε λέω πως δεν έχει παιδαγωγική αξία, αλλά άλλο αυτό, και άλλο να λέμε ότι το κείμενο αυτό είναι 'αυθεντικό'. Ο Underwood, για παράδειγμα, που ορίζει τα κείμενα αυτά ως 'ρεαλιστικά', γράφει σαφώς ότι αυτά μπορεί είτε να είναι αυθεντικά είτε όχι (1989, Teaching Listening, σελ. 100). Και για να μη μένουμε μόνο στη βιβλιογραφία: το πρόσφατο διάγγελμα της Μεγαλειοτάτης για τα Χριστούγεννα, ο Λόγος του

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:15:41 »

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 10:48:18 pm »
Αν δεν κάνω λάθος, σε προηγούμενα έτη δεν υπήρχε ο περιορισμός στη χρήση υπάρχοντος υλικού, με τη λογική προϋπόθεση να μην ήταν από βιβλίο. Δεν ξέρω πότε ξεκίνησε η περίεργη αυτή εμμονή στη συγγραφή και ηχογράφηση πρωτότυπων κειμένων. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί, αν ζητούμενο είναι η εξοικείωση των μαθητών με στοιχεία προφορικού λόγου, ο στόχος αυτός εξυπηρετείται καλύτερα με ένα κατασκευασμένο κείμενο και όχι με ένα απόσπασμα ταινίας, μια ραδιοφωνική εκπομπή κ.λπ. Αυτό που περιγράφεις είναι ένα είδος 'semi-scripted' κειμένου που διατηρεί στοιχεία της αυθόρμητης εκφοράς προφορικού λόγου, και δε λέω πως δεν έχει παιδαγωγική αξία, αλλά άλλο αυτό, και άλλο να λέμε ότι το κείμενο αυτό είναι 'αυθεντικό'. Ο Underwood, για παράδειγμα, που ορίζει τα κείμενα αυτά ως 'ρεαλιστικά', γράφει σαφώς ότι αυτά μπορεί είτε να είναι αυθεντικά είτε όχι (1989, Teaching Listening, σελ. 100). Και για να μη μένουμε μόνο στη βιβλιογραφία: το πρόσφατο διάγγελμα της Μεγαλειοτάτης για τα Χριστούγεννα, ο Λόγος του

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 06:20:45 pm »
παιδια εινια κανεις στην διπλωματικη του αγγλικου?
εχω παρει μια υπευθηνη που συνεχως καθυστερει να μου στειλει απαντησεις . της εχω στειλει το ερωτηματολογιο για την ερευνα αρχες Δεκεμβρη και σημερα την πηρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι την αλλη εβδομαδα μαλλον θα το στειλει. Εχει κανεις ολοκληρωσει την ερευνα του? τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:49:21 pm »
Σε φίλη μου πέρισι της έστειλε απάντηση για το τελικό 'προιόν' μετά από 2 μήνες!  ??? ??? Φυσικά δεν προλάβαινε καμμία διόρθωση, οπότε και την ξαναέκανε τη 2η χρονιά. 'Οτι να'ναι. Προχώρησε όπως νομίζεις και ενσωματώνεις τυχόν διορθώσεις αργότερα. Καλό είναι να προχωράς με το ρυθμό που έχεις ορίσει εσύ γιατί δεν είναι και σίγουρο ότι τα σχόλιά τους βοηθούν 100%.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:15:41 »

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:57:13 am »
Σε φίλη μου πέρισι της έστειλε απάντηση για το τελικό 'προιόν' μετά από 2 μήνες!  ??? ??? Φυσικά δεν προλάβαινε καμμία διόρθωση, οπότε και την ξαναέκανε τη 2η χρονιά. 'Οτι να'ναι. Προχώρησε όπως νομίζεις και ενσωματώνεις τυχόν διορθώσεις αργότερα. Καλό είναι να προχωράς με το ρυθμό που έχεις ορίσει εσύ γιατί δεν είναι και σίγουρο ότι τα σχόλιά τους βοηθούν 100%.
ευχαριστω!

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 12:17:50 pm »
ευχαριστω!
Τίποτε! Και για να μην παρεξηγηθώ -μια και το κλίμα μυρίζει μπαρούτι  στο φόρουμ τελευταία- εννοώ ότι τα σχόλια που στέλνουν οι supervisors είναι πολύτιμα μια και εκείνοι δίνουν την τελική έγκριση, απλά πολλοί από αυτούς έχουν βάλει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και δυσκολεύονται να τα χειριστούν με επιτυχία. Τυχαίνει λοιπόν να βγαίνεις εκτός χρονοδιαγράμματος χωρίς δική σου ευθύνη.
Επειδή εκεί που είσαι ήμουνα... εφόσον έχετε συμφωνήσει στο chapter outline, άρα γνωρίζεις και έχεις τη σύμφωνη γνώμη του/της προχώρησε στο κεφάλαιο που ακολουθεί. Λογικά θα πρέπει να έχεις τελειώσει το 1ο και να δουλεύεις το 2ο και ταυτόχρονα το υλικό -έρευνα ή πρακτική εφαρμογή- για το 3ο και 4ο κεφάλαιο. Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 06:28:04 pm »
δεν εχω γραψει κανενα κεφαλαιο, δεν μου ειπε κατι τετοιο. Φανταστηκα οτι πρεπει πρωτα να τελειωσω την ερευνα. Ακομα δεν μου εχει στειλει εγκριση για τα ερωτηματολογιο μολονοτι ειχε υποσχεθει στο τηλεφωνο που της εκανα να μου στειλει απαντηση μεσα στην εβδομαδα...

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 10:24:21 pm »
Σε αυτήν την περίπτωση ξεκίνα να γράφεις εισαγωγή και επισκόπηση βιβλιογραφίας.

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 12:44:44 am »
δεν εχω γραψει κανενα κεφαλαιο, δεν μου ειπε κατι τετοιο. Φανταστηκα οτι πρεπει πρωτα να τελειωσω την ερευνα. Ακομα δεν μου εχει στειλει εγκριση για τα ερωτηματολογιο μολονοτι ειχε υποσχεθει στο τηλεφωνο που της εκανα να μου στειλει απαντηση μεσα στην εβδομαδα...

στειλε email ξανά και γενικά πίεζε :). Παράλληλα με την έρευνα διάβαζε και την βιβλιογραφία και γράφε σε ένα Word ότι καλό βρίσκεις φυσικά με σημείωση δίπλα (ποίος το είπε πότε και που και σελίδα) γιατί μετά δεν θα θυμάσαι που το βρήκες. Επίσης επειδή θα τα έχεις σε Word μετά θα μπορείς κάπως να τα ομαδοποιήσεις. Κατα την δική μου γνώμη δεν χρειάζεται να γράψεις κάτι πριν να τελειώσεις την έρευνα αλλά πρέπει παράλληλα να διαβάζεις και να κρατάς σημειώσεις.

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 02:16:19 pm »
Κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γράψεις chapter outline και το 1ο rough draft από το πρώτο κεφάλαιο, το οποίο είναι το θεωρητικό υπόβαθρο της έρευνάς σου. Καλύτερα να έχεις κάνει κάτι που χρειάζεται αρκετές διορθώσεις -έτσι κι αλλιώς θα γίνουν πολλές φορές διορθώσεις- παρά να τρέχεις αργότερα για όλα μαζί. Συμφωνώ με new pe06 θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα όσα περιγράφει. Δε γνωρίζεις κάποιον άλλο που να κάνει κάτι παρόμοιο για να ανταλλάξετε απόψεις? Εμένα με είχε βοηθήσει πολύ. Καλή συνέχεια.
Μπορείς να μας γράψεις τί θέμα έχεις αναλάβει? Αν θέλεις βέβαια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 12, 2012, 10:52:21 am από effie3s »
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος stella19

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιουνίου 14, 2012, 07:04:32 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι! Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει εάν μπορώ να βρω θέματα προηγούμενων εξεταστικών περιόδων για την ΑΓΓ53?

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 29, 2012, 07:42:02 pm »
παιδια εχει παρουσιασει κανεις απο σας διπλωματικη? αν ναι, πως γινεται η παρουσιαση? τι ρωτανε? περιμενω απαντηση απο καθηγητρια αλλα ακομα δεν....

Αποσυνδεδεμένος val_06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Αυγούστου 20, 2012, 03:51:54 pm »
Καλησπέρα σας. Μια ερώτηση για όσους ξεκινούν το μεταπτυχιακό τον Οκτώβριο του 2012: σας έχουν έρθει βιβλία; Μου είχαν πει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουν τον Ιούλιο, αλλά πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε;

Αποσυνδεδεμένος tzhna

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 06 & TE16
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Αυγούστου 20, 2012, 07:58:26 pm »
Μην ανησυχεις, μεχρι να αρχισετε τον οκτωβρη ειναι πολύς καιρός!
Ενα τηλεφωνο στη διανομη βιβλιων θα σου λυσει την απορία.
Και στο σαιτ του εαπ υπαρχει αναρτημενο excel  με τις αποστολές των βιβλίων.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182605
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)