0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν δεν κάνω λάθος, σε προηγούμενα έτη δεν υπήρχε ο περιορισμός στη χρήση υπάρχοντος υλικού, με τη λογική προϋπόθεση να μην ήταν από βιβλίο. Δεν ξέρω πότε ξεκίνησε η περίεργη αυτή εμμονή στη συγγραφή και ηχογράφηση πρωτότυπων κειμένων. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί, αν ζητούμενο είναι η εξοικείωση των μαθητών με στοιχεία προφορικού λόγου, ο στόχος αυτός εξυπηρετείται καλύτερα με ένα κατασκευασμένο κείμενο και όχι με ένα απόσπασμα ταινίας, μια ραδιοφωνική εκπομπή κ.λπ. Αυτό που περιγράφεις είναι ένα είδος 'semi-scripted' κειμένου που διατηρεί στοιχεία της αυθόρμητης εκφοράς προφορικού λόγου, και δε λέω πως δεν έχει παιδαγωγική αξία, αλλά άλλο αυτό, και άλλο να λέμε ότι το κείμενο αυτό είναι 'αυθεντικό'. Ο Underwood, για παράδειγμα, που ορίζει τα κείμενα αυτά ως 'ρεαλιστικά', γράφει σαφώς ότι αυτά μπορεί είτε να είναι αυθεντικά είτε όχι (1989, Teaching Listening, σελ. 100). Και για να μη μένουμε μόνο στη βιβλιογραφία: το πρόσφατο διάγγελμα της Μεγαλειοτάτης για τα Χριστούγεννα, ο Λόγος του
Σε φίλη μου πέρισι της έστειλε απάντηση για το τελικό 'προιόν' μετά από 2 μήνες! Φυσικά δεν προλάβαινε καμμία διόρθωση, οπότε και την ξαναέκανε τη 2η χρονιά. 'Οτι να'ναι. Προχώρησε όπως νομίζεις και ενσωματώνεις τυχόν διορθώσεις αργότερα. Καλό είναι να προχωράς με το ρυθμό που έχεις ορίσει εσύ γιατί δεν είναι και σίγουρο ότι τα σχόλιά τους βοηθούν 100%.
Παράθεση από: effie3s στις Ιανουαρίου 03, 2012, 08:49:21 pmΣε φίλη μου πέρισι της έστειλε απάντηση για το τελικό 'προιόν' μετά από 2 μήνες! Φυσικά δεν προλάβαινε καμμία διόρθωση, οπότε και την ξαναέκανε τη 2η χρονιά. 'Οτι να'ναι. Προχώρησε όπως νομίζεις και ενσωματώνεις τυχόν διορθώσεις αργότερα. Καλό είναι να προχωράς με το ρυθμό που έχεις ορίσει εσύ γιατί δεν είναι και σίγουρο ότι τα σχόλιά τους βοηθούν 100%.ευχαριστω!
δεν εχω γραψει κανενα κεφαλαιο, δεν μου ειπε κατι τετοιο. Φανταστηκα οτι πρεπει πρωτα να τελειωσω την ερευνα. Ακομα δεν μου εχει στειλει εγκριση για τα ερωτηματολογιο μολονοτι ειχε υποσχεθει στο τηλεφωνο που της εκανα να μου στειλει απαντηση μεσα στην εβδομαδα...