0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γενικά ακολουθούμε το APA Style - κάποιες λεπτομέρειες μπορείς να δεις στο σάιτ του περιοδικού μας, στο http://rpltl.eap.gr/ (δες στο author guidelines)
Παράθεση από: solil στις Οκτωβρίου 27, 2011, 12:07:51 amΓενικά ακολουθούμε το APA Style - κάποιες λεπτομέρειες μπορείς να δεις στο σάιτ του περιοδικού μας, στο http://rpltl.eap.gr/ (δες στο author guidelines)Επίσης, μπορείς να δεις και τις οδηγίες προς συνεργάτες του ELT Journal ( http://www.oxfordjournals.org/our_journals/eltj/for_authors/index.html ). Τώρα, αν σου φανεί ότι υπάρχει κειμενική επικάλυψη (ότι λένε δηλαδή τα ίδια πράγματα με τα ίδια λόγια), μπορείς απ' αυτό να καταλάβεις πως εννοείται η 'ακαδημαϊκή γραφή' στο ευκλεές ίδρυμα των Πατρών.
Παράθεση από: Marcus στις Νοεμβρίου 26, 2011, 05:50:11 pmΕπίσης, μπορείς να δεις και τις οδηγίες προς συνεργάτες του ELT Journal ( http://www.oxfordjournals.org/our_journals/eltj/for_authors/index.html ). Τώρα, αν σου φανεί ότι υπάρχει κειμενική επικάλυψη (ότι λένε δηλαδή τα ίδια πράγματα με τα ίδια λόγια), μπορείς απ' αυτό να καταλάβεις πως εννοείται η 'ακαδημαϊκή γραφή' στο ευκλεές ίδρυμα των Πατρών.Δηλαδή, για να καταλάβω, το γεγονός ότι οι οδηγίες που δίνει το RPLTL μοιάζουν με αυτές που δίνει το ELTJ είναι κακό; Ή καθιστά την ποιότητα των σπουδών του μηδαμινή και το ίδιο το ΕΑΠ αναξιόπιστο; Έπρεπε δηλαδή να εφεύρει δικές του οδηγίες όσον αφορά τα πάντα, από το φορμάτ των άρθρων προς δημοσίευση, μέχρι και το στυλ γραφής των βιβλιογραφικών αναφορών... Μάλιστα, τότε το 99.9% των επιστημονικών περιοδικών του χώρου μας είναι για τα σκουπίδια...
Επίσης, μπορείς να δεις και τις οδηγίες προς συνεργάτες του ELT Journal ( http://www.oxfordjournals.org/our_journals/eltj/for_authors/index.html ). Τώρα, αν σου φανεί ότι υπάρχει κειμενική επικάλυψη (ότι λένε δηλαδή τα ίδια πράγματα με τα ίδια λόγια), μπορείς απ' αυτό να καταλάβεις πως εννοείται η 'ακαδημαϊκή γραφή' στο ευκλεές ίδρυμα των Πατρών.
Το APA δεν αλλάζει καθόλου συχνά. Η πρώτη του έκδοση ήταν το 1929, και τώρα βρισκόμαστε στην έκτη που τέθηκε σε ισχύ το 2010. Οι τροποποιήσεις που γίνονται, αφορούν κυρίως προσθήκες (π.χ. πως παραπέμπουμε σε μια ιστοσελίδα), και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις αλλάζουν τα ήδη γνωστά. Η καραμέλα ότι 'άλλαξε ξανά το APA' ή 'πριν δυο βδομάδες που το κοίταξα δεν ήταν έτσι' δεν είναι παρά πρόχειρη, μη πειστική, δικαιολογία όσων δεν το γνωρίζουν καλά. Η απαίτηση να χρησιμοποιείται APA στο ΕΑΠ υπάρχει από την αρχή του προγράμματος. Κάποιοι διδάσκοντες δίνουν περισσότερη έμφαση από άλλους, ανάλογα πάντα με τις ικανότητες και το χαρακτήρα τους. Σε γενικές γραμμές η εμμονή με τη στίξη- σε σημείο να υπάρχουν περισσότερα σχόλια γι' αυτό παρά για το περιεχόμενο της κάθε εργασίας - είναι ενδεικτική της διάθεσης της διδάσκουσας να ασχοληθεί σε βάθος με τα γραφόμενα.
Ίσως θα βοηθούσε αν έγραφες το rubric. Για τη συγκεκριμένη εργασία, μου είπαν το εξής κουφό, το οποίο ενδεχομένως να μπορείς να διασταυρώσεις: είναι αλήθεια ότι φέτος σας ζήτησαν να σχεδιάσετε δραστηριότητα 'authentic listening', αλλά το κείμενο να το γράψετε εσείς;
Όσον αφορά το στυλ των βιβλιογραφικών αναφορών για το οποίο συζητούσατε, από το 2008 που μπήκα εγώ με το APA ασχολούμαστε, δεν είναι κάτι καινούριο. Και τα περισσότερα βιβλία, με εξαίρεση ένα αν θυμάμαι καλά, ήταν γραμμένα με αυτό το στυλ (κάτι μικροδιαφορές τις θεωρώ επουσιώδεις). Εκτός κι αν, effie3s, εννοείς βιβλία σε ενότητες που δεν είχα πάρει εγώ, οπότε δεν μπορώ να ξέρω. Επίσης, οι 3 από τους 4 καθηγητές που είχα ήταν όλοι άριστοι πραγματικά τόσο στη διδασκαλία τους (όσο τους επέτρεπε το εξ'αποστάσεως του πράγματος), όσο και στο επιστημονικό υπόβαθρό τους (αυτό μπορούσε κανείς εύκολα να το καταλάβει, ακόμα κι από ένστικτο). Για τον 4ο καθηγητή, έχω μερικές αμφιβολίες, αλλά γενικά δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω ούτε άριστο, αλλά ούτε και ανεπαρκή. Και για τον τρόπο δε με τον οποίο διόρθωναν, δεν μπορώ να πω ότι κάτι με προβλημάτιζε. Απ' ό,τι θυμάμαι ήταν σαφείς στο τι ζητούσαν κι αυτό που ζητούσαν δεν είχε ιδιαίτερες αποκλίσεις από τον έναν στον άλλο. Ίσως να έτυχε βέβαια. Αυτά που λέω ισχύουν για την Αθήνα, γιατί στη Θεσ/νίκη δεν ξέρω τι γίνεται. Ακούγομαι λες και κάνω διαφήμιση, αλλά πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένη. Στραβά υπήρχαν και υπάρχουν φυσικά αρκετά... όμως, αν κάνω σύγκριση με άλλα πανεπιστήμια της χώρας από τα οποία έχω προσωπική εμπειρία, τότε το ΕΑΠ βγαίνει σαφώς ανώτερο σε αρκετά πράγματα.