0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτά σκέφτομαι κ εγώ για να παίρνω δύναμη κ να τα καταφέρω... κ όταν βλέπω κ αλλους με τις ίδιες ανησυχίες η δύναμη αυξάνεται, νιώθω πως δεν είμαι μόνος μου!καλή τύχη σε ότι επιλέξετε....αν το πιστέψετε, η τύχη απλά θα σας συμπαρασταθεί!
Επειδή η εργασία είναι χαρά, σύνταξη στα 72. Επειδή τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία, μείωση των συντάξεων.Επειδή ζωή χωρίς δουλειά είναι ζωή χωρίς χαρά, ευθανασία στα 75. !!!!!Προλαβαινουμε πολλα μεχρι τοτε!!!
Μα και στον ασέπ δεν περιμένει κανείς χρόνια; Έχω ακούσει από αρκετούς για συμμετοχή σε 4-5 ασέπ (δηλαδή 8-10 χρόνια!!!) και αν διοριστείς....Τουλάχιστον σε μία σχολή που προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση έχεις σίγουρη εργασία μόλις πάρεις πτυχίο..(χωρίς να αναφέρω φυσικά και πόσο διευρύνεις τις γνώσεις σου..)
Παράθεση από: Da_Kancho στις Αυγούστου 28, 2008, 04:07:54 pmΕγώ λέω να ξαναπάω φαντάρος, μάλλον δεν ήταν και τόσο άσχημα σχετικά... Εγω πανελληνιες θα ξαναδινα μονο για να περασω αγγλικη φιλολογια, που ειναι και καραευκολη σχολη 5 μαθηματα ανα εξαμηνο κι οχι 3ωρα αλλα διωρα (εμεις ειχαμε 8-9 3ωρα μαθηματα τη βδομαδα να παρακολουθουμε).εννοω βγαινει και να δουλευεις ταυτοχρονα.Το χω που το χω το αγγλικο, ηταν και η αγγλικη η πρωτη μου επιλογη, ειχα γραψει αδιαβαστη 18 στο ειδικο, αλλα μας τα χαλασε η φυσικη κλπ κ περασα ιστορικο. Και καλυτερο μελλον εχει στο δημοσιο (βλεπω εγω στο ασεποφροντιστηριο ενα γνωστικο αντικειμενο εχουν μονο οχι 3 κ καλυτερη αναλογια για διορισμο) και μπορεις ανετα να ανοιξεις φροντιστηριο. Με ολο το σεβασμο που εχω στον κλαδο των φιλολογων(του εχω και αδυναμια) απαντησε μου σε παρακαλω στα εξης:-Απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι η αγγλικη ειναι καραευκολη σχολη;Επειδη διδασκεις Αγγλικα;Και εγω διδασκω χρονια αγγλικα,εγραψα 18 και κατι στο ειδικο μαθημα,και οταν μπηκα στη σχολη ειδα οτι τα δικα μου αγγλικα σε σχεση με το επιπεδο των μαθηματων εκει ηταν η μερα με τη νυχτα.Ολες οι παραδοσεις,τα βιβλια,οι εξετασεις γινονται στην ξενη γλωσσα και ειναι πολυ πιο δυσκολο να αποστηθησεις ενα μαθημα σε αλλη γλωσσα απο τη μητρικη σου και να το αποδοσεις σε γραπτο και να σου το διορθωσουνε καθηγητες πανεπιστημιου που εχουνε ζησει μια ζωη εξω.Οσο καλα και να νομιζεις οτι εγραψες θα κανεις λαθη,γι'αυτο στην ορκομοσια μου,αριστειο μεσα σε 150 ατομα πηρανε οι 6.Αν αυτο το λες καραευκολη σχολη..-Που το ειδες οτι τα μαθηματα ειναι διωρα;Τα μαθηματα ειναι τριωρα,και αν δεν βγαινει το προγραμμα 3 ωρες σε 1 μαθημα,τοτε γινεται ενα 2ωρο και 1 ωρα σε αλλη μερα της εβδομαδας -Το καλυτερο μελλον στο δημοσιο που το ειδες;Στην καλυτερη των περιπτωσεων να παρουν 160-180 ατομα αναπληρωτες το χρονο,φετος πρωτη φαση μονο 20 ατομα.Οι θεσεις του μονιμου διορισμου;απο 264 κατεβηκανε240 περιπου. Οσο για το γνωστικο..ειναι μεγαλη παγιδα.Λεει απλως''αριστη γνωση της αγγλικης γλωσσας'',που ολοι οσοι εχουμε proficiency θεωρουμε οτι εχουμε,αλλα για προσπαθησε να λυσεις τις ασκησεις του γνωστικου παλαιοτερων ασεπ,κι αμα πιασεις 50/100 θα σου βγαλω το καπελο!Φυσικα και θα καταλαβεις πανω-κατω το κειμενο αλλα μπορεις να ξερεις τι εννοει ο ταδε που ειπε το ενα η τι σκεφτοταν ο αλλος που απαντησε το αλλο;Οσοι δεν πιασανε τη βαση στον προηγουμενο ασεπ ηταν κατα πλειοψηφεια ατομα που πατωσαν στο γνωστικο και μιλαμε για 2000 ατομα περιπουΜην υποτιματε σχολες που δεν τις εχετε δει απο μεσα και βγαζετε συμπερασματα επειδη τελειωσατε ελληνικη φιλολογια.Και οι αλλες φιλολογιες φιλολογιες ειναι ,δεν ειναι εκδρομη μετα το λυκειο.
Εγώ λέω να ξαναπάω φαντάρος, μάλλον δεν ήταν και τόσο άσχημα σχετικά...
Εγω πανελληνιες θα ξαναδινα μονο για να περασω αγγλικη φιλολογια, που ειναι και καραευκολη σχολη 5 μαθηματα ανα εξαμηνο κι οχι 3ωρα αλλα διωρα (εμεις ειχαμε 8-9 3ωρα μαθηματα τη βδομαδα να παρακολουθουμε).εννοω βγαινει και να δουλευεις ταυτοχρονα.
σε κάποιες σχολές (και παιδαγωγικές) οι κατατακτηριες είναι με βαθμο πτυχίου. δε χανεις τίποτα να προσπαθήσεις