*

Ψηφοφορία

Σε ποιο από τα παρακάτω διδακτικά αντικείμενα θα εξεταστείτε;

Αρχαία ελληνικά
9 (29%)
Νέα ελληνικά
6 (19.4%)
Ιστορία
5 (16.1%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη
11 (35.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 29

Αποστολέας Θέμα: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 56758 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
Απ: Ειδική Διδακτική ΠΕ 02
« Απάντηση #140 στις: Ιουνίου 14, 2007, 10:24:37 am »
Αυτό ακριβώς εννοούσα, όταν μιλούσα για το "συμφοιτητή" μου που διόρθωσε το γραπτό μου της διδακτικής.
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:09:05 »

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Ιουνίου 14, 2007, 10:36:46 am »
Ποιοι ακριβώς διορθώνουν δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά από σκόρπιες πληροφορίες έχω μάθει πως (ίσως όχι όλοι) είναι πανεπιστημιακοί ή διδάκτορες με κάποια εργασιακή σχέση με το δημόσιο. Επίσης, σε μια ημερίδα για τη διδακτική μιλούσε ένας πανεστημιακός που επόπτευε διορθωτές διαγωνισμού ασεπ εκπ/κών.
Μου φαίνεται τόσο απίθανο όσο και εγκληματικό να μας διορθώνουν απλοί πτυχιούχοι, ειδικά στη διδακτική.

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #142 στις: Ιουνίου 14, 2007, 11:37:04 am »
Να σας θυμήσω περιστατικό που είχα αναφέρει και παλιότερα. Κοπέλα με μάστερ στη διδακτική και έχοντας ξεκινήσει διδακτορικό να της βάζουν 45 !!! :o

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιουνίου 14, 2007, 11:39:57 am »
Ποιοι ακριβώς διορθώνουν δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά από σκόρπιες πληροφορίες έχω μάθει πως (ίσως όχι όλοι) είναι πανεπιστημιακοί ή διδάκτορες με κάποια εργασιακή σχέση με το δημόσιο. Επίσης, σε μια ημερίδα για τη διδακτική μιλούσε ένας πανεστημιακός που επόπτευε διορθωτές διαγωνισμού ασεπ εκπ/κών.
Μου φαίνεται τόσο απίθανο όσο και εγκληματικό να μας διορθώνουν απλοί πτυχιούχοι, ειδικά στη διδακτική.
Δεν μιλήσαμε για απλούς πτυχιούχους. Πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά διορθώνουν σε άλλους κλάδους, ίσως όχι στο δικό μας. Αλλά πανεπιστημιακοί δεν διορθώνουν και αυτά για τις εποπτείες ακούγονται πολύ ωραία για να ισχύουν στις διορθώσεις ασεπ. Αυτός ο πανεπιστημιακός που σας μίλησε στην ημερίδα, σας διαφώτισε για τη διδακτική, αφού αυτός πρέπει να είναι το πρώτο χέρι; Ή είναι όπως όλα τα σεμινάρια περι΄διδακτικής που κάνουν και σε νεοδιόριστους και που χειρότερα σε μπερδεύουν. Το μόνο λογικό φαίνεται αυτό που λες για διδακτορες με εργασιακή σχέση με το δημόσιο, αλλά όχι για όλους τους κλάδους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:09:05 »

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιουνίου 15, 2007, 03:02:19 pm »
Καθηγητές διορθωτές
Με δεδομένο ότι στους γραπτούς διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών το ΑΣΕΠ συναντά προβλήματα στην προσέλκυση διορθωτών των γραπτών των υποψηφίων, προσανατολίζεται να εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας να γίνονται δεκτοί ως διορθωτές και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που διαθέτουν σχετική εμπειρία ή και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Μέχρι σήμερα το ΑΣΕΠ αντλούσε διορθωτές από την πανεπιστημιακή κοινότητα, όμως ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται απροθυμία προσέλευσης που εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι η προβλεπόμενη αποζημίωση δεν ξεπερνά τα 3,5 ευρώ ανά γραπτό.

http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=53&cm_prdid=3578

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #145 στις: Ιουνίου 15, 2007, 03:14:59 pm »
Και τί κάνουμε ρε παιδιά γι' αυτό; Έτσι θα το αφήσουμε;;;

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Ιουνίου 15, 2007, 03:40:59 pm »
Καλό μεσημέρι σε όλους τους συναδέλφους! Εν αναμονεί των αποτελεσμάτων του κλάδου μας( ΠΕ 02)
η αγωνία και το άγχος μου έχουν φτάσει στο κατακόρυφο. Πριν λίγο έριξα μια ματιά στα αποτελέσματα των Γαλλικών και διαπίστωσα ότι στην ειδική διδακτική έπεσε <<τσεκούρι>>.
Οι περισσότερες βαθμολογίες κυμαίνονται μεταξύ 50-78 με ελάχιστες να <<αγγίζουν>> τα 80άρια.
Αν είναι δηλαδή δυνατόν, έλεος! Μέχρι και  με 38 είδα κάποιον επιτυχόντα! Δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι και τα δικά μας γραπτά θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Απογοητεύτηκα και απελπίστικα τελείως...
Όπως έχουν αναφέρει και άλλοι συνάδελφοι στο forum , μάλλον παρατηρείται ραγδαία πτωτική τάση στη βαθμολογία της ειδικής διδακτικής. Μακάρι να ξέραμε τι είδους οδηγίες δίνονται στους εκάτοστε διορθωτές, αλλά δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δε θα το μάθουμε ποτέ. Όμως μέχρι τότε υπομονή!

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιουνίου 15, 2007, 03:56:20 pm »
Συγγνώμη!!!!!!!! Ήθελα να γράψω <<απελπίστηκα>> με -η- . Λίγο το άγχος μου, λίγο ο καύσωνας που έρχεται και έγινε το λάθος!

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Ιουνίου 15, 2007, 08:18:36 pm »
Μην συγκρίνεις, sisses, τη διδακτική των ξενόγλωσσων με τις υπόλοιπες. αυτοί είχαν έτοιμο κείμενο με κενά που έπρεπε να συμπληρώσουν, δηλαδή κάτι σαν τεστ συμπλήρωσης κενών και υποτίθεται ότι σε αυτά δεν είναι τόσο υποκειμενική η διόρθωση, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάρεις μεγάλο βαθμό. Όταν τα ξενόγλωσσα στους προηγούμενους διαγωνισμούς είχαν διδακτική με ανάπτυξη είχαν και ψηλές βαθμολογίες.

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Ιουνίου 16, 2007, 02:17:15 pm »
Μακάρι, Syllas να έχεις δίκιο και να επιτύχουμε πολύ υψηλές βαθμολογίες στον κλάδο μας. Πάντως όλοι κααλήγουν στο συμπέρασμα ότι η φετινή ειδική διδακτική ήταν δυσκολότερη από του 2005. Εγώ προσωπικά διάλεξα Νέα γιατί  Αρχαία και Ιστορία μου φάνηκαν ( πάντα βέβαια με μέτρο σύγκρισης τις δυνατότητές μου) πιο απαιτητικά και πιο ασαφή. Ωστόσο, φοβάμαι για το β΄ερώτημα της έκθεσης , αφού δε μου έμεινε αρκετός χρόνος για το επεξεργαστώ.Το 2005 είχα διαλέξει Ιστορία και έγραψα 85,50, χωρίς να το περιμένω!Φέτος δεν ξέρω πως θα βαθμολογήσουν... Σε λίγο καιρό θα δείξει τι έχουμε τελικά γράψει.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Ιουνίου 16, 2007, 06:55:13 pm »
Μπράβο σου για το 85,5. Μπορείς να μας πεις τι έγραψες τότε;

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιουνίου 17, 2007, 09:33:22 pm »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιουνίου 17, 2007, 09:43:49 pm »
Η σιγουριά που έχεις αποκτήσει στο διδακτικό σχέδιο σε συνδυασμό με την καλή θεωρία θα σου δώσει και φέτος πιστεύω πολύ καλό βαθμό. Ακόμη και αν κάτι από τις ερωτήσεις σε έχει μπερδέψει το καλό σχέδιο δε θα επιτρέψει μεγάλη πτώση του βαθμού σε σχέση με το 2005. Θα ρίξω μια ματιά στο βιβλίο και θα σου πω τη γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιουνίου 18, 2007, 11:04:13 am »
Έχει κανείς κοιτάξει αν οι βαθμοί στη διδακτική στους άλλους κλάδους είναι πιο χαμηλοί από τον προηγούμενο ασεπ;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182689
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)