0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φίλοι, μου εγώ θα είχα να πώ αυτά
Θα σταθώ στα αιτήματα: Αν από το "πακέτο" έλειπε το 1 (1.400Ε μισθός), ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα-αν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αίτημα ήταν το 2 (5% του ΑΕΠ στην Παιδεία), να είσαι σίγουρη πως θα ήμουν στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. Αυτό είναι ένα πανελλήνιο, παν-κλαδικό, παν-κοινωνικό, παν-τα πάντα αποδεκτό αίτημα, σ'αυτό θα συμφωνούσαν σύσσωμα ΟΛΑ τα στρώματα της κοινωνίας. και η κυβέρνηση θα ήταν "στημένη" στον τοίχο: Κύριοι, σου ζητάμε το 5% του ΑΕΠ να πάει στην Παιδεία. Δεν το κάνουμε για να πάρουμε μεγαλύτερο μισθό, δεν είναι ιδιοτελές το κέρδος μας. Θέλουμε αίθουσες,θέλουμε ασφαλή κτίρια (εδώ με τους σεισμούς τα περισσότερα έχουν ρωγμές, και τώρα με τις εκλογές ξεκίνησαν μετά 3 χρόνια καθυστέρησης τα έργα σε ένα), θέλουμε να μη μας καίνε τα σχολεία, βάλτε συναγερμούς και φύλαξη (την Πέμπτη πήγα για μάθημα και βρήκα το σχολείο μας...καμμένο) Κόψτε το λαιμό σας, πού θα βρείτε 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία; Κόψτε τις υπερβάσεις προϋπολογισμού σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις. Κόψτε τις δεξιώσεις και τις λιμουζίνες στα υπουργεία. Κόψτε τα ρουσφέτια, τις μίζες, τους υπέρογκους μισθούς για το αργόσχολο προσωπικό σας. Κόψτε το λαιμό σας, και δώστε μας Παιδεία.
Ποιος θα ήταν εναντίον μας; ΚΑΝΕΙΣ. Τώρα με το μπάχαλο, με τις καταλήψεις, με το πείσμα, έχουμε καταφέρει να στρέψουμε ΠΟΛΛΟΥΣ εναντίον μας, γιατί εστιάζουν όλοι στο αίτημα νο. 1: ΛΕΦΤΑ. Προσωπικά πιστεύω ότι τα υπόλοιπα αιτηματα είναι στολίδια στην τούρτα. Έστω ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί όλα τα αιτήματα εκτός από το 1. Θα σταματήσει η απεργία; Χλομό. Έστω ότι ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα, εκτός από το 2. Πόσοι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν την απεργία; Ελάχιστοι.
Ενώ αν επικρατούσε στον κλάδο μας (και στην κοινωνία γενικότερα) η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, θα απεργούσαμε ΠΡΩΤΑ για να πιέσουμε να βελτιωθεί η Παιδεία ως θεσμός για μας, για τα παιδιά μας, θα κερδίζαμε τον κόσμο, και σε μεταγενέστερο χρόνο θα είχαμε όλη τη συμπαράστασή του για να αποκτήσουμε και αξιοπρεπή μισθό. Σε ένα τσουβάλι όλα, και πάνω πάνω τα ΛΕΦΤΑ δεν είναι ούτε επανάσταση ούτε αγώνας, είναι ιδιοτέλεια.
Τέλος, τα 1.400Ε είναι ένας μισθός που τον αξίζει ΟΛΗ η Ελληνική κοινωνία, δημόσια και ιδιωτική, μορφωμένη και μη. Δεν ξεχωρίζω τον εαυτό μου από ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον τίμια και σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο στην Ελλάδα, αυτή είναι η διαφορά μας. Στο θέμα των καταλήψεων γιατί δεν αναφέρθηκε κανείς;
ωραία...τώρα που είμαστε όλοι ίσοι στο κάρμα μέσα σ'αυτή τη συζήτηση, γιατί προφανώς εγώ κάποιους ενόχλησα και εσύ κάποιους χαροποίησες, σου λέω απλά και ξεκάθαρα ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
Τους υπαινιγμούς για κομμουνιστικές θεωρίες κτλ. τους αντιπαρέρχομαι, όπως και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θεωρηθεί υπονοούμενο απ'αυτά που έγραψες.
giotamike αυτοί που αγαπάνε και καλά τόσο πολύ την παιδεία πως είναι δυνατόν να αφήνουν τα παιδιά χωρίς σχολεία τόσες εβδομάδες; Αν θέλουν, μπορύν να βρούν και άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν. Ας κάνουν τις πορείες τους το Σαββατοκύριακο, που δεν θα δημιουργούν και κυκλοφοριακό πρόβλημα.