*

Αποστολέας Θέμα: 3/Θέσιο δημοτικό σχολείο  (Αναγνώστηκε 10005 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
3/Θέσιο δημοτικό σχολείο
« στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 02:20:15 am »
Ειμαι αναπληρώτρια δασκάλα και δουλεύω πρώτη φορά σε ολιγοθέσιο δημοτικό!Για αυτο θα ήθελα τα φώτα σας!οποιος εχει σχετική εμπειρια αν ειναι εύκολο ας απαντήσει.θα πάρω πρώτη και δευτέρα δημοτικού.Τι τετράδια είναι απαραίτητο να εχουν τα παιδιά,περα απο της ορθογραφιας και της αντιγραφής?ποιος ειναι ο πιο προσιτός τρόπος συνδιδασκαλίας?ευχαριστώ πολυ....................................... :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: 3/Θέσιο δημοτικό σχολείο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:06:23 »

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 01:32:31 pm »
Καλή σχολική χρονιά συναδέλφισσα! Υπηρξα κι εγω σε ολιγοθεσιο σχολειο και ειχα πρωτη και τριτη ταξη στις οποιες δεν γινεται συνδιδασκαλια. Δεν μπορω λοιπον να σε κατατοπισω πληρως αλλά πιστευω οτι αν εισαι καλα οργανωμενη δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα. Οσο για τα τετραδια εγω είχα: ορθογραφια, αντιγραφη, προχειρο, και σκεφτομαι και γραφω για οταν θα φτασεις στο
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:30:43 am »
Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου.Σκεφτόμουν για το γραφούλη,θα ηταν καλο να πω στα παιδια να το πάρουν ή να το βγάζω σε φωτοτυπίες?...Στην δευτέρα πρέπει να εχουν και τετραδιο-λεξικό των λέξεων?Αυτό πρέπει να ειναι μόνο ορθογραφικό ή και ερμηνευτικό?Κατα αλφαβητική σειρά η κατα ενότητα?....συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις!!!ευτυχώς που υπάρχετε κ εσεις! :)

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 03:34:46 am »
Ξεχασα να ρωτήσω κατι τελευταίο,στην πρώτη δημοτικού τα παιδια μπαίνουν αμεσως στην διαδικασία αντιγραφής καο ορθογραφίας?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:06:23 »

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 11:10:12 am »
Την αντιγραφή καλό είναι κατά την άποψή μου να την ξεκινήσεις σχεδόν από τις πρώτες μέρες, για να εξοικειωθούν με τις σειρές κτλ. Για την ορθογραφία το βιβλίο αργεί να ξεκινήσει, εγώ όμως είχα αρχίσει να δίνω στα παιδιά νωρίτερα συλλαβούλες και γραμματάκια για ορθογραφία την οποία τη γράφαμε στην αρχή όλοι μαζί.

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 02:50:44 pm »
Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου.Σκεφτόμουν για το γραφούλη,θα ηταν καλο να πω στα παιδια να το πάρουν ή να το βγάζω σε φωτοτυπίες?...Στην δευτέρα πρέπει να εχουν και τετραδιο-λεξικό των λέξεων?Αυτό πρέπει να ειναι μόνο ορθογραφικό ή και ερμηνευτικό?Κατα αλφαβητική σειρά η κατα ενότητα?....συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις!!!ευτυχώς που υπάρχετε κ εσεις! :)

Αν μπεις στην ιστοσελιδα του γραφουλη και πατησεις ιστολογιο θα σου βγαλει στην αριστερη πλευρα καταλογο με ολα τα μαθηματα της γλωσσας της Α δημοτικου. Στο καθε μαθημα εχει εργασιες, καρτελες με τις λεξεις, ακομη και την σελιδα για το μαθημα απο το βιβλιο του δασκαλου. Ειναι ολα μαζεμενα εκει με τετοιο τροπο που στην ουσια σου λυνει τα χερια! Ξερω για τα τετραδια του γραφουλη που μου λες αλλά δεν τα εχω δει οπότε δεν μπορω να κρινω. Αν τα θεωρεις καλά και προσιτα στην τιμη πες τους να τα αγορασουν. Ειδαλλως η λυση ειναι μια: φωτοτυπιες...

Σε οτι αφορα το λεξικο δεν ξερω τι να σου απαντησω. Μου ειχε ερθει του Σμυρνιωτακη κατι σαν ευρετηριο που μου φανηκε καλο για πρωτη και δευτερα, κοιταξε το κι εσυ. Εγω εβαζα τις λεξεις στον τοιχο σε φελιζολ και τις ειχα κατα ενοτητα (λέξη και εικόνα) αλλά στην πρωτη ταξη. Απο δευτερα δεν ξερω, δεν ειχα. Σε κατι σεμιναρια μας ειπαν για κατι βιβλια της Δωρας Μαυρομάτη: ορθογραφία με εικονογραφήματα ή καπως ετσι. Παρολο που είναι για τα παιδια με δυσλεξια βοηθα και τα κανονικα παιδια... Μονο που τα βιβλια ειναι πανακριβα οποτε μονο σχολικες επιτροπες τα αγοραζουν και αν...
Α! Υπαρχει και το λεξικο που μοιραζουν στα σχολεια για την Α,

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 05:21:24 pm »
Ευχαριστώ πολύ για την βόηθεια!ειμαι πολύ χαρουμενη που βρήκα αυτη την ιστοσελίδα!Όσο αφορα για το λεξικό σκεφτόμουν να τους πώ να πάρουν ένα τετράδιο,να το χωρίσουμε κατα αλφαβητική σειρά και να γράφουμε τις λέξεις κάθε ενότητας.Έτσι να ανατρέχουν σε αυτό σε περίπτωση κωλύματος στην ορθογραφία τους.Είναι καλή ιδέα?

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 05:58:22 pm »
Γειά σου elenikark!!!Διάβαζα τώρα το ιστολόγιο στο γραφούλη,ποιά η διαφορά στην καρτέλα δασκάλου και στην καρτέλα μαθητή?

Αποσυνδεδεμένος Hlektra

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 06:00:13 pm »
Αυτή του μαθητή τη μοιράζεις στους μαθητές σου και την κρατούν στον ατομικό τους φάκελο. Τους βοηθάει στην επανάληψη...

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 06:53:05 pm »
Ευχαριστώ πολύ Ηλέκτρα..Να ρωτήσω και κάτι άλλο πρέπει να διδάσκω μαζι το κεφαλαίο και το μικρό γράμμα ή μήπως για την αφομοίωση τους ειναι καλύτερα ξεχωριστα?

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 07:04:09 pm »
Εγω τα διδασκα μαζι. Να διαβασεις πολυ καλα το βιβλιο του δασκαλου και να ρωτας το σχολικο συμβουλο, εστω και τηλεφωνικα. Οσο για τις καρτελες, εγω με αφορμη το γραφουλη ειχα φτιαξει δικες μου, που καλυπταν τις αναγκες της ταξης μου και αυτες κολλουσα στο φελιζολ για να τις βλεπουν. Αυτο με το ευρετηριο που λες, ειναι πολυ καλη ιδεα, οργανωσε το!

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 01:55:18 pm »
Γεια σας και πάλι!!θα ήθελα να κάνω πάλι κάποιες ερωτησούλες!Στην πρωτή είναι καλό  να πώ στα παιδιά να πάρουν και κυβάκια αρίθμησης και ξυλακια ή ενα παο τα δύο?Επίσης στην δευτέρα δημοτικού χρειάζονται πάλι τα κυβάκια?Και κατι τελευταίο ποιά είναι λογική των κύβων αριθμησης? Εγω θυμάμαι ειχαμε μονο ξυλάκια και αυτά τα χωριζαμε σε δεκάδες και μονάδες!ευχαρίστω πολυ!!

Αποσυνδεδεμένος Marakismou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 02:37:21 pm »
Κυβάκια αρίθμησης εννοείς το base 10 blocks(ή σφηνοτουβλάκια)? αν ναι δεν χρειάζονται τα ξυλάκια γιατι αυτό το μοντέλο τα υπερ-καλύπτει. μπορείς να αναπτύξεις άνετα τις σχέσεις μεταξύ των αριθμών και τις αριθμητικές πράξεις. όσο για τα ξυλάκια.. υπάρχουν ακόμη?? έχουν αναπτυχθεί πολλά νέα μοντέλα που κάνουν την διδασκαλία των μαθηματικών πιο ευχάριστη ξύλινοι κύβοι, pattern blocks.. ειδικά σ'αυτή την τάξη. base10 blocks έχω εφαρμόσει στην πρώτη συγκεκριμένα στην ενότητα "αρίθμηση μέχρι το 100" και βοήθησε πολύ. βρες τα και αποφάσισε τι σε διευκολύνει περισσότερο  :)

Αποσυνδεδεμένος gogo85

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 05:22:05 pm »
Γειά σας!!θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.Τώρα στην πρώτη διδάσκω συλλαβούλες!!Είναι σωστό να λέω π.χ που και α =πα? ή υπάρχει κατι καλυτέρο?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182549
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)