0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως έχω να καταθέσω διαφορετική εμπειρία.Εχω πάρει μεταπτυχιακο στη διδακτική της ιστορίας στο Πτδε και μπηκα όντας απόφοιτος πανεπιστημίου Ιωαννίνων χωρίς καμία διασύνδεση.είχαν τότε γίνει 90αιτήσεις, σωστές και πλήρεις ήταν οι 70,στις γραπτές εξετάσεις του πρώτου μαθήματος πήγαμε τελικά 50άτομα, ήταν δύσκολα τα θέματα, αλλά συνέχισα κι ας μην είχα γράψει καλά. Τη δεύτερη μέρα πήγαμε μόνο 29άτομα και μέχρι το τέλος μείναμε 20 και θα έπαιρναν τους 15. Περάσαμε από συνέντευξη και τελικά κόπηκαν μόνο 3 και πήραν τους 17.Οπότε, μην ακούτε κανέναν!!!!!!Κάντε απλώς την προσπάθειά σας και βάλτε τα δυνατά σας. (Προσέξτε την εξής πονηριά: στη συνέντευξη αφήστε να εννοηθεί ότι έχετε ελεύθερο χρόνο και θα είσαστε πρόθυμοι να προσφέρετε κάποιες φορές βοήθεια στο γραφείο του υπεύθυνου καθηγητή,γιατί αυτό συνήθως τους προδιαθέτει θετικά).Καλή επιτυχία!
Παιδιά να ρωτήσω κάτι επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το συγκεκριμένο ΠΜΣ, στα δικαιολογητικά λέει "Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας σε επίπεδο πολύ καλής γνώσης", εννοεί Proficiency μόνο ή δέχονται και Lower; Εγώ τώρα έδωσα Prof. και τα αποτελέσματα θα βγούν τέλος Ιουλίου, υπάρχει περίπτωση να δεχτούν την κατάθεση του πτυχίου μόλις βγουν τα αποτελέσματα; Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει. Και ό,τι πληροφορίες έχετε οι παλιότεροι.. συνεχίστε να μας βοηθάτε!
Παράθεση από: anastasia86 στις Μαΐου 23, 2011, 12:25:19 amΠαιδιά να ρωτήσω κάτι επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το συγκεκριμένο ΠΜΣ, στα δικαιολογητικά λέει "Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας σε επίπεδο πολύ καλής γνώσης", εννοεί Proficiency μόνο ή δέχονται και Lower; Εγώ τώρα έδωσα Prof. και τα αποτελέσματα θα βγούν τέλος Ιουλίου, υπάρχει περίπτωση να δεχτούν την κατάθεση του πτυχίου μόλις βγουν τα αποτελέσματα; Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει. Και ό,τι πληροφορίες έχετε οι παλιότεροι.. συνεχίστε να μας βοηθάτε! πολυ καλη γνωση εννοουν επιπεδο γ1 και πανω, δλδ. advanced. το proficiency θεωρειτε αριστης γνωσης.για το αν θα το δεχτουν αφου εχει ληξει η προθεσμια καταθεσης αιτησης κ δικαιολογητικων, δεν γνωριζω για να σου απαντησω
Εγώ πάλι έδωσα για ecpe και δεν το πήρα .Τι περιθώρια αντίδρασης έχω ; Θέλω να δώσω εξετάσεις .Να πιάσωκανένα καθηγητή ; Για διδακτική ιστορίας ενδιαφέρομαι ( έχω Lower μόνο και το αντίστοιχο στα Ιταλικά ).
anastasia86 ξέρω άτομα (σε μεταπτυχιακό του Π.Τ.Δ.Ε) που πήγαν το πιστοποιητικό αφού πέρασαν τις εξετάσεις για να μπουν στο μεταπτυχικό, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα παρακάμπτοντας τον κανονισμό. Δεν λεω πως αυτό πρέπει να κάνει και η dina 84 αλλά ίσως μετά απο συννενόηση με τη γραμματεία καταφέρει να πάρει παράταση...Το ιδανικό είναι να δώσει ένα IELTS ή TOEFL που έχει εξετάσεις συνέχεια και να προσκομίσει εγκαίρως το πιστοποιητικό. Ο βαθμός που ζητάνε είναι επίπεδο advanced και είναι εύκολο να πιάσει κανεις το σκορ.
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά! Εγώ μετέφερα απλώς αυτό που είδα εγώ εκεί και ό,τι μου είπαν. Μακάρι να συννενοηθεί με τη γραμματεία και να βρεθεί μια άκρη, αλλά η καλύτερη λύση νομίζω πως είναι αυτό που προτείναμε με τα εναλλακτικά πτυχία για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.