0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
- Άκουσα ότι κατά τις τοποθετήσεις μονίμων καθηγητών που αιτούνται μετάθεση, προηγούνται όσοι κατέχουν χαρτί ασπαιτε. Αν δηλαδη 2 μονιμοι θέλουν την ίδια θεση, προηγειται αυτός που έχει χαρτί ασπαιτε. Θελω ομως να μου πειτε την εγκύκλιο που το τεκμηριωνει αυτο.- Κατά την ανάθεση μαθημάτων στο σχολείο, όταν καποια μαθηματα μπορουν να τα διδαξουν 2 καθηγητες, προηγειται στην προτίμηση και την ανάληψη μαθηματος, αυτός που έχει χαρτί ασπαιτε. Θελω ομως να μου πειτε την εγκύκλιο που το τεκμηριωνει αυτο.
Έχοντας κάνει το ΕΠΠΑΙΚ μπορείς να προτάσσεσαι στους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας ακόμα και με μισό μόριο προυπηρεσίας, έναντι οποιουδήποτε άλλου με οποιαδήποτε προυπηρεσία αλλά χωρίς την παιδαγωγική επάρκεια. Για τις τεχνικές ειδικότητες είναι το βασικότερο προσόν για να μπορέσεις να δουλέψεις στην εκπαίδευση με καλές πιθανότητες. Το θέμα είναι το πως κάποιος αποκτά έστω ακόμα και αυτή την ελάχιστη προυπηρεσία. Όπως και το ότι ακόμα και αν την αποκτήσει, οι πίνακες αναπληρωτών είναι ακόμα κλειδωμένοι από το 2010, άρα δεν θα μπορεί να εμφανιστεί το όνομά του στους υποψηφίους με προυπηρεσία.
Ένα πράγμα σαν παραδουλεύτρα, αλλά χωρίς σταθερή δουλειά και ένσημα...
Το θέμα με τους πίνακες είναι πολύ περίπλοκο να στο εξηγήσω. Απλά δεν καταγράφονται σε αυτούς οι προϋπηρεσίες που αποκτήθηκαν μετά το 2010. Δεν ξέρω ούτε εγώ πότε θα ανοίξουν, υποτίθεται ότι ο νέος νόμος λέει ότι όταν θα ανοίξουν θα πρέπει κάποιος να έχει υποχρεωτικά και επιτυχία στο ΑΣΕΠ για να παραμείνει σε αυτούς. Αλλά αυτό δεν είναι μάλλον πολύ άμεσο.
Μελέτησε τους πίνακες τις ειδικότητάς σου και κοίτα πόσοι καλούνται στα σχολεία.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ακομα και αν πχ με παρουν για 1-2 ωρες εβδομαδιαίως, στην ουσία δε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτες τις ώρες ώστε να περάσω στην καταταξη αυτούς χωρίς το ΕΠΠΑΙΚ.Επίσης αν πρέπει να εχω επιτυχία μέσω ΑΣΕΠ, τότε στην ουσια το πλεονέκτημα που μου δίνει το ΕΠΠΑΙΚ ποιό είναι?
Ακόμα και έχοντας το ΕΠΠΑΙΚ μπορείς να μπεις για αρχή μόνο στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας του κλάδου σου. Αν οι πίνακες ήταν ανοιχτοί, ακόμα με λίγες ώρες ως ωρομίσθιος θα μεταπηδούσες στον πίνακα υποψηφίων με προϋπηρεσία και μάλιστα στις πρώτες θέσεις. Τώρα που είναι κλειστοί ακόμα και αν δουλέψεις θα παραμείνεις στον μηδενικής. Υποτίθεται όμως ότι το διάστημα που οι πίνακες θα έπρεπε να μείνουν κλειστεί τελειώνει, επομένως κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξουν με κάποιον τρόπο. Όπως και να έχει, όποιο σύστημα διορισμού και αν εφαρμοστεί (ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία, πέταγμα σφύρα) το ΕΠΠΑΙΚ θα σε προτάσσει, οπότε είναι σημαντικό αν μπορέσεις να το κάνεις.
πέταγμα σφύρας
Πως μπορώ να βρώ και να μελετήσω αυτους τους πίνακες που αναφέρεις?
Παράθεση από: Aquarius στις Οκτωβρίου 13, 2012, 05:39:38 pmΠως μπορώ να βρώ και να μελετήσω αυτους τους πίνακες που αναφέρεις?http://e-aitisi.sch.gr/